Julmarknad på Gamla Stortorget
09.11.2017

Jultiden I Åbo

 

Julmarknaden

Julmarknad pä Gamla Stårtorget

Hela familjen trivs på julmarknaden på Gamla Stortorget med sin traditionella julstämning, lockande dofter, sagor, dans, musik och rader av marknadsstånd.

När vintermörkret sänker sig kommer du i julstämning med ett besök på julmarknaden på Gamla Stortorget, där du i vimlet hittar jultomten med familj, småtomtar, cirkusfigurer och stjärngossar. På marknaden säljs vackert hantverk och traditionella juldelikatesser. I tomteverkstaden skriver småtomtarna in alla julklappsönskemål i jultomtens hemliga bok.

 

Salutorgets Jultorg

Under december finns en stämningsfull oas mitt i stadens vimmel på salutorget. De små stugorna, de härliga smakerna och dofterna, julprogrammen och fantastiska julljusen garanterar en avslappnad och glad stämning.

Hantverkarstugor vid Salutorget i Åbo har öppet alla dagar fram till dag före julafton

  • vardagar kl. 12-19
  • lördagar kl. 10-16
  • söndagar kl. 12-16

Resten av torget betjänar besökare redan från kl. 7.00.

 

Julstigen

Julstigen går genom centrum, och längs med den erbjuds under julsäsongen bland annat ljus, uppträdanden och evenemang. Stigen sträcker sig från Gamla Stortorget ända fram till gågatan genom hela den kommersiella delen av centrum.

 

Christmas Walk-rundvandringen

Rundvandringen genomförs lördagar i december och tar dig över de fina sagobroarna, in i julmarknadsvimlet på Gamla Stortorget (de tre första gångerna), in i domkyrkan som är huvudplatsen för julfirandet i Åbo och Finland, och sist till Helige Andes kapell för en stunds stillhet. Rundturen ordnas på finska, svenska och engelska, och priset är 10€/pers.

Datum: 2/12, 9/12, 16/12, 30/12 & 6/1 kl. 11:00–12:30

Biljetter kan köpas i vår nätbutik eller på turistinformationen. Grupper kan även boka guidning enligt överenskommelse.

 

Mera information: https://www.turku.fi/sv/julstaden