31.05.2019

Hotellbornas liv: Routasydän och andra historier

Jenna och Mikko riggade igen en matchstudio i Routa-rummet, när Kärpät mötte de bästa lagen i Europa i CHL. Ligamatcherna fortsätter med högt tempo och vi inväntar en stor mängd hockeyfans till hotellet. Den traditionellahöstmarknaden på den idylliska ön Turkansaari är öppen 8.9, och bussen till den skyddade ön startar här invid, framför stadshuset.

Mässhösten i Uleåborg kretsar kring välbefinnande och lokala. Under andra veckan i september kommer den efterlängtade mässan Tykkää ja tuhulaa (Gilla och slösa) i Ouluhalli, och Uleåborgs välbefinnandemässa och Hantverksmässan fortsätter på temat under hösten. I receptionen säljer vi den lokala konstnären Emilia Aarnios härliga smycken och kort, eller vad sägs om dessa? 

Riitta bygger med sitt team upp standup-kvällenOokko Nää Nauranu (Har du skrattat) för lördagen 21.9, och scenen utgörs av våra fantastiska konferenslokaler på 4:e våningen i Valkea. Här börjar lillajulssäsongen!

Uleåborgs teater förevisar ännu under hösten fantastiska Pippi Långstrump(på finska), och det här är även vårt främsta tips för barnfamiljerna. För barnen har vi i receptionen trevliga grejer att ta till rummen, och Vilma och Ellu planerade en äventyrsbana med karta så att barnen kan fördriva tiden på hotellet. På sjunde våningen har vi en kikare på utsiktsplattformen. Därifrån är det kul att kika på stadens sus från höjderna. Roosa i receptionen sammanställde en trevlig pärm Bekanta dig med Uleåborg. I den hittar du coola tips för "närturism" inklusive bilder.

Vår samarbetspartner, gymmet Alexander Health Club, gick med på att erbjuda hotellets kunder och personal gymbesök till priset 8 €/besök. Biljetter kan köpas i receptionen.