09.07.2018

Det klassiska hotellet Original Sokos Hotel Vaakuna förnyas och nu är den första renoverade hotellvåningen klar

"Våra nya fantastiska rum med balkong är ett bevis på hur hotellet moderniseras med respekt för dess 66-åriga historia", säger hotelldirektör Mika Mustasilta. "Vi är lyckligt lottade eftersom det på Vaakuna fortfarande finns många originalmöbler och -armaturer och andra storslagna detaljer som nu genom renoveringen återfår sin forna glans." Takarmaturerna i Superiorrummen på nionde våningen är också ursprungliga och designade av formgivaren Paavo Tynell. Bordslamporna är nya, med de har designats och tillverkats med hänsyn till Tynells formspråk.

De klassiska, ursprungliga fåtöljerna som har designats av arkitekten Erkki Huttunen har klätts om med textiler som återger 1950-talets färgvärld. Fredsduvorna som är bekanta från lobbyn finns nu även på väggarna i rummen, och både textilerna och tryckprodukterna återger hotellets ursprungliga kännetecken, en vapensköld i guld.

Det unika med Vaakuna som öppnade OS-året 1952 är balkongerna med utsikt mot olika väderstreck i hotellrummen på nionde våningen. På de rymliga balkongerna kan gästerna beundra utsikten och till exempel äta frukost eller middag. "För affärsresenärer utgör balkongerna också en unik möjlighet att fortsätta arbetsdagen utomhus", säger Hilkka Lehtinen, hotellchef på Vaakuna.

Balkongerna och sviternas terrasser kan även utnyttjas vid festliga tillfällen. Till exempel har sviten med bastu en stor terrass som vetter mot riksdagshuset och på den kan även ett större sällskap beundra solnedgången.

Genom renoveringen har nionde våningen också fått en helt ny rumskategori, Superior X. I de luftiga rummen sover du gott i en bekväm King-säng som är extra bred, hela 180 cm. Rummens terrasser är utrustade med en bordsgrupp och solstolar för avkoppling.

På nionde och översta hotellvåningen på Vaakuna finns det 50 rum, varav två sviter och en svit med bastu. Även entréutrymmena och korridorerna har renoverats.

Original Sokos Hotel Vaakuna förnyas stegvis, en våning åt gången. Hotellet har verksamhet som normalt under renoveringsarbetet. Renoveringsarbetena görs klockan 9–18 och stör inte hotellgästerna. Renoveringen blir klar i början av 2019. Då kommer alla rum och entréutrymmen att stå klara i en stämningsfull 1950-talsstil som uppfyller kundernas krav på 2020-talet.

Hos oss trivs du garanterat, varmt välkommen!