Menu

Saker att göra och se i Kuopio

Vår Tatu, som vi fått som present från mellersta Finland, älskar grönskan och tystnaden i Kuopios skogar. På Puijo finns fantastiska stigar för promenader och vandring för både stora och små. Tatus tips är att även ta en promenad runt Väinölänniemi där du kan beundra de vackra vyerna över Kallavesi-sjön. Mer information om motions- och utflyktsställen i Kuopio hittar du här. Tatu rekommenderar att du besöker Puijotornet. Därifrån öppnar sig utsikten över Savolax, en av de vackraste utsikterna i världen.

Vår kultur-Kirstis rekommendation för dig är att göra bekantskap med stadens konserthjärta, Kuopios Musikcenter, och Finlands teatervärlds pärla, Kuopios stadsteater. Även Kuopio dansfestival, som är Nordens äldsta och största dansfestival, är något du inte vill missa! Under festivalveckan har du möjlighet att se internationella dansstjärnor såväl som de bästa finska talangerna. En av Kuopios pärlor är definitivt VB-fotograficentret som ligger på gatan bredvid vårt hotell i ett vackert trähuskvarter. En biljett till VB-fotograficentret köper du till ett förmånligare pris från receptionen på vårt hotell.

Veijo, värden av våra möten och evenemang, rekommenderar skridskoåkning på Kallavesi-sjön under vintern. De bästa skridskoåkningsrouterna i Kuopio börjar från hamnen som ligger i närheten av vårt hotell. Under sommaren kliver Veijo på innervattensbåtarna och njuter av den härligt blåa sjön.

Vad vore ett bättre sätt att spendera en sommardag än att ta en liten cykeltur runt Väinölänniemi och samtidigt njuta av den underbara sjöutsikten! Du kan låna en trendig Jopo-cykel från receptionen. Eller varför inte hoppa in i en cykeltaxi?

Den bästa shoppingen samt de bästa presenterna och souvenirerna befinner sig runt torget. Kuopios saluhall är en pärla som är full av oväntade möten. Glöm inte att utnyttja förmånerna som finns i vårt hotells nyckelkortsskal när du shoppar på Sokos.

Kuopios legendariske Hanna Partanen bakar Finlands bästa kalakukko (limpa med inbakad fisk) som är en utmärkt varm present att ta med sig hem. Kalakukko kan köpas såväl från torget som direkt från bageriet på Kasarmikatu-gatan. Du kan även beställa en kalakukko i förväg till receptionen på vårt hotell vilket är praktiskt!

Du är varmt välkommen som vår gäst!

Fråga gärna om fler tips från receptionen.

puhelin
Ring +358 10 7629 500 priser 0,0835 €/samtal + 0,1209 €/min
location
Minna Canthin Katu 16 70100, Kuopio
location
Minna Canthin Katu 16
70100, Kuopio
parking