Menu

För barnfamiljer

Kuopio är barnens glada lekland!

På Original Sokos Hotel Puijonsarvi har ekorren Onni byggt lekrum för barn på restaurangerna Ehta och Frans & Sophie. På båda restaurangerna finns egna menyer för barn som är skapade enligt barnens önskemål.

Från receptionen kan du låna upp till rummet leksaker, spel och böcker som passar både yngre och äldre barn. Under vintern har du även möjlighet att låna pulkor och kälkor för backåkning.

På 5 minuters promenadavstånd från hotellet hittar du stadens bästa lekparker. Brahenpuisto-parken och Hapelähteenpuisto-parken är poppis för hela familjen.

Finlands första regionala fotograficenter, VB-fotograficentret, ligger bara ett stenkast bort från hotellet och bjuder på både lokala och internationella fotografistjärnor.

Kuopios konstmuseum reser du på ett ögonblick genom historien till idag. Konstmuseet ligger endast 100 kaninhopp bort från hotellet, alltså på bara 5 minuters promenadavstånd.

Staden är full konst och berättelser som hela familjen kan dyka in i med hjälp av mobilspelet.

Det är även kul att åka med hela familjen på en dagsutflykt till Tahko där semestern är allt annat än tråkigt! Med bil tar resan till Tahko knappt en timme och sen är ni framme i mitten av det vackraste fritidscentret. På Tahko finns det alltid något att göra året runt. Hösten bjuder på höstfärgsutflykter, under vintern kan man njuta av snön och åka slalom och under sommaren är det golf som gäller.

 

puhelin
Ring +358 10 7629 500 priser 0,0835 €/samtal + 0,1209 €/min
location
Minna Canthin Katu 16 70100, Kuopio
location
Minna Canthin Katu 16
70100, Kuopio
parking