Menu

Green Key

Hotellet har förbundit sig att ta miljöns välmående i beaktande i all sin verksamhet. Som ett bevis på detta har Original Sokos Hotel Puijonsarvi i Kuopio tilldelats miljömärkningen Green Key. Green Key är ett internationellt miljömärke som främjar hållbart resande. Via miljöcertifierade hotell har resenärer ännu bättre möjligheter att göra val som är hållbara för miljön samt förminska sitt eget koldioxidavtryck.
 

Vår receptionist Emmi har blivit vald som Green Key–ambassadör på vårt hotell. Emmi hjälper såväl våra gäster som vår personal i miljösaker. Emmi älskar att röra sig i naturen och sammanfattar viktigheten av de gröna värdena med ett citat från Snusmumriken från Mumindalen: 

"Det vore hemsk om jorden gick sönder. Den är så vacker."

"Här i Puijonsarvi kan både vår personal och våra gäster ta hand om miljön med sina dagliga val och små gärningar. När våra gäster bor hos oss kan de på många sätt göra viktiga val för miljöns välmående: genom att välja ett vegetariskt alternativ från våra menyer istället för kött, använda samma handduk flera dagar, sortera sitt skräp med hjälp av sorteringspapperskorgarna som finns på rummen och genom att ta en lagom portion vid frukosten. Till och med en så liten sak som att släcka lamporna när man lämnar rummet är en viktig gärning för miljön. Vår restaurangpersonal rekommenderar även att välja som delikatess ekologiska och lokala delikatesser." tipsar Emmi.  

"Hela personalen på Puijonsarvi strävar efter att uppmuntra våra gäster till miljövänlighet. Man kan bl.a. låna cyklar från receptionen utan extra kostnad från vår till höst. Under somrarna samarbetar vi även med ett lokalt cykeltaxiföretag genom vilken vi också vill uppmuntra våra gäster till ett miljövänligt sätt att röra sig på. Personalen i receptionen rekommenderar varmt att promenera i närparkerna och naturobjekt. Under vintern rekommenderar vi våra gäster att med skidor eller skridskor njuta av det fascinerande Kallavesi islandskapet - på endast 5 minuters avstånd från vårt hotell."

puhelin
Ring +358 10 7629 500 priser 0,0835 €/samtal + 0,1209 €/min
location
Minna Canthin Katu 16 70100, Kuopio
location
Minna Canthin Katu 16
70100, Kuopio
parking