Menu

Aktiviteter och sevärdheter i Kouvola

 
Ett stenkast från hotellet ligger konst- och museihuset Poikilo. Poikilo-muséerna utgörs av Kouvolas konstmuseum och stadsmuseum, galleri KOUTA, Kino-Poikilo och galleri Poikilo. Kouvolas konstmuseum visar varje år tre gripande utställningar.
 
Sommarteater och teater
 
I Kouvola finns det två teatrar med verksamhet året runt: Kouvola teater och Kuusankoski teater. Dessutom finns det i flera tätorter utanför Kouvola centrum en livlig amatör- och sommarteaterverksamhet. Särskilt Korvenkylä och Valkeala sommarteatrar är populära utflyktsmål under sommaren. 
 
Konserter och uppträdanden
 
De populäraste konsertplatserna i Kouvola just nu är Kouvola stadshus, Kuusankoski-talo, Kouvola-talo samt Pato Klub och Pato Areena i Taideruukkis konsertlokal på det gamla fabriksområdet i Kuusankoski.  House of Rock i Kouvola centrum erbjuder musik för alla smaker. I Pub 123 i centrum ordnas ofta jamsessioner med bluesmusik under helgerna.
 
Taideruukki 
 
Gemenskapen med hantverkare och konstnärer i den gamla pappersfabriken i Kuusankoski hälsar varmt välkommen. Café Ruukitar på första våningen i Taideruukki är både ett café och en ekologisk bageributik. På andra våningen finns växlande konstutställningar och en trivsam festsal.
 
Utflyktsmål
 
Kouvola är trots sitt betongrykte en verkligt lummig stad. Utöver nationalparken Repovesi finns det i Kouvola till exempel den spånglagda Alakylä-naturstigen som går längs med Kymmene älvs stränder. Naturstigen följer Kymmene älv genom en smal skogsdunge som nästan bevarats i naturtillstånd och genom istidens åslandskap i Heisanharju rekreationsområde. I Kettumäki folkpark kan man till och med hitta husdjur!
 
 
Verla träsliperi och kartongfabrik är ett av Unescos världsarv. Här lever historien med hela byns kraft! Den lilla fabriksbyns historia går hand i hand med tillverkningen av den världsberömda kartongen. Där forsen Verlankoski rinner upp finns även klippmålningar som uppskattas vara 7 000 år gamla.
 
Arboretum Mustila
 
Arboretum Mustila, eller Mustila trädslagspark, är ett upplevelserikt resmål för en dagsutflykt. Juni är den livligaste tiden i parken, då rhododendrondalen och azaleabacken står i full blom. Längs med de tre huvudrutterna i parken och barnens egen naturstig kan man till exempel utöva geocaching eller slå sig ner i skogskyrkan.
 
puhelin
Ring +358(0) 10 7839 100 priser 0,0835 €/samtal + 0,1209 €/min
location
Hovioikeudenkatu 2 45100, Kouvola
location
Hovioikeudenkatu 2
45100, Kouvola
parking