Menu

Tillgänglighet

TILLGÄNGLIGHETSANPASSNING PÅ ORIGINAL SOKOS HOTEL SEURAHUONE I KOTKA
 
Allmänna utrymmen 
 
Hotellets huvudentré (Kaivokatu 16) är tillgänglighetsanpassad. De breda skjutdörrarna öppnas automatiskt och huvuddörren har inga trösklar. 
 
Hotellet består av två delar och därför finns även två olika hissar. Huvudhissarna finns i anslutning till receptionen och är rullstolsanpassade. De andra mindre hissarna finns i restaurang VENN. De går direkt till rumskorridorerna i hotellets andra del. På restaurang VENN finns även en tillgänglighetsanpassad toalett.
 
Assistans- och ledarhundar är välkomna som både hotell- och restauranggäster.
 
Tillgänglighetsanpassade hotellrum
 
På hotellet finns två rum på cirka 30 kvadratmeter som har planerats för att uppfylla rörelsehindrade personers behov i största möjliga mån. De här tillgänglighetsanpassade rummen ligger på andra våningen. Från receptionen går en hiss direkt till andra våningen. För att komma till rumskorridoren måste man ta sig via trappavsatsen till den andra delen av hotellet och genom en låst dörr som öppnas automatiskt när man håller upp rumskortet mot kortläsaren på väggen. I korridoren öppnas dörren genom att man trycker på en knapp på väggen. 
 
I rummet finns eluttag och klädhängare på olika höjder. Tröskeln till badrummet har en ramp för att underlätta passagen med rullstol. Det sitter stödräcken på båda sidor om den 50 cm höga toalettstolen. I duschhörnet finns en duschstol som är förankrad i väggen. Tvättstället är 80 cm högt.
 
Restauranglokaler
 
Alla hotellets restauranger ligger på samma våning som receptionen. Passagen från receptionen till VENN, bistron Frans & Rosalie och Amarillo har tillgänglighetsanpassats. Till restaurangerna kommer man även via deras egna ingångar, men dessa dörrar öppnas inte automatiskt och har små trösklar. 
 
Konferenslokaler
 
Till hotellets konferensavdelning tar man sig lättast via receptionen, dvs. via huvudentrén. Konferenslokalerna ligger på andra våningen. Det går hissar dit direkt från receptionen. Lokalerna varierar i storlek och en del av dem har flyttbara bord som enkelt kan anpassas efter gästernas behov.
 
Parkering
 
Hotellet har ett parkeringshus med parkeringsplatser på två våningar. Från parkeringshusets första våning tar man sig till hotellet via samma ramp som med bil. Det finns en liten tröskel vid hallens ytterdörr. Från parkeringshusets nedre våning går trappor till hotellet, men bredvid trapporna finns också en separat hiss för rörelsehindrade. På parkeringshusets nedre våning finns också två separat utmärkta parkeringsplatser för kunder med rörelsehinder. Parkeringsplatserna kan tyvärr inte bokas i förväg, utan de ges i den ordning gästerna kommer. Bilar med parkeringstillstånd för rörelsehindrade kan parkeras avgiftsfritt i parkeringshuset (ordinarie pris 15 €). Meddela om parkeringstillståndet i receptionen när du checkar in. Dessutom finns Kotka stads allmänna parkeringsplatser på gator i närheten av hotellet.  
 
puhelin
Ring +358107839100 priser 0,0835 €/samtal + 0,1209 €/min
location
Keskuskatu 21 48100, Kotka
location
Keskuskatu 21
48100, Kotka
parking