Menu

Green Key

Solo Sokos Hotel Paviljonki är ett modernt och elegant hotell i hjärtat av Jyväskylä. Hos oss finns det moderna inte endast i inredningen, eftersom vi också använder moderna lösningar inom energieffektivitet och miljövänlighet. Energieffektiviteten maximeras med hjälp av automation; lamporna fungerar med rörelsesensorer och temperaturen justeras med hjälp av moderna temperatursensorer. Miljövänlighet är en hjärtesak för vår personal och vi strävar kontinuerligt efter att utveckla vår verksamhet i en mera hållbar riktning.

Vi har deltagit i det internationella Green Key-programmet från och med år 2016. År 2020 beviljades vi som första kedjehotell deltagande i Visit Finlands Hållbart resande i Finland-miljöprogram. Dessa respekterade program kräver kontinuerligt utvecklingsarbete för att minska koldioxidavtrycket. Här är några exempel på våra miljöåtgärder:

  • För andra gången i rad gav vi kuddar och täcken som tagits ur bruk till de lurviga djuren i Karajas hem för upphittade djur. Särskilt katterna blev överlyckliga över de nya fluffiga kuddarna!
  • I samarbete med Finska World Vision har vi donerat våra arbetskläder som tagits ur bruk till ett ungdomsprojekt i Nairobi i Kenya.
  • Vi förhindrar matsvinn med hjälp av ResQ-appen. Via appen är det möjligt att ta till vara delikatessmat från Trattoria Aukio och frukostbuffén till ett förmånligt pris!

Vår restaurang Trattoria Aukio charmar smaklökarna på våra gäster med säsongens färskaste råvaror. Under hösten och vintern toppas våra matportioner av svampar som våra kockar har plockat från närskogarna! Också i frukostsortimentet använder vi närproducerade läckerheter. Den söta rabarber-jordgubbssaften från Ylä-Porkkala gård i Jämsä är en absolut bestående favorit! Bufféns rikliga urval

efterrätter består av delikatesser såsom kex och rocky road, som bakats av våra egna kockar, samt av bageriet Miriam's chokladkaka som smälter i munnen.

Vårt hotell är beläget mitt i det vackra Mellersta Finland, i det magnifika landskapet vid sjön Jyväsjärvi. Jyväsjärvi omges av Rantaraitti, gång- och cykelvägen som erbjuder utmärkta möjligheter till utomhusaktiviteter året runt. På sommaren är det trevligt att till exempel jogga eller cykla runt sjön. Du kan låna en cykel från hotellet! I vårt cykelgarage hittar du pigga gröna Jopo-cyklar, samt Pole-stadscyklar utrustade med moderna automatväxlar.

I Jyväskylä-trakten är naturen alltid nära – i landskapet finns fyra praktfulla nationalparker och naturstigar av alla slag. Alldeles i närheten av vårt hotell erbjuds lugnande naturterapi, till exempel den vackra Tourujoki-naturstigen samt Harju-friluftsområde.

puhelin
Ring + 358 20 123 4640 priser 0,0835 €/samtal + 0,1669 €/min
location
Lutakonaukio 10 40100, Jyväskylä
location
Lutakonaukio 10
40100, Jyväskylä
parking