Menu

Helsingfors för barnfamiljer

På barnens semester åker man spårvagn och bergochdalbana, hoppar i Domkyrkans trappor och kollar in Kanadagåsarna i Brunnsparken. Hisnande utsikter att syna med kikare, egna kartor och anteckningsböcker guidar knattarna på oförglömliga upptäcktsresor.

 

Semestern börjar på hotellet. Man tar hissen till den allra översta våningen och spanar in huvudstaden med kikare, som finns att låna i receptionen. I Helsingfors åker man med färdmedel som inte finns någon annanstans i Finland, dvs. spårvagn, metro och bergochdalbana. Med treans spåra åker man till Borgbacken för att ha roligt och till Sea Life för att kolla in hajar. Borgbackens nyheter för i år är elva gratis mackapärer för de allra minsta och ett nervpirrande Blåkulla hotell för de lite större barnen.

 

Barnens semester är inte enbart skoj och stoj på nöjesfältet. Det lönar sig också att göra en utfärd till Brunnsparken för att kolla in Helsingfors bästa områden och hälsa på Kanadagåsflocken. Brunnsparken finns också en rolig lekpark, en minigolfbana och Helsingfors Glassfabriks glasstånd under sommaren. Samma smaskiga glass finns också på Kampen året om. Ben & Jerry's är ett annat mumsigt glasställe i Kampen.

 

Senatstorget och Salutorget är på promenadavstånd från oss. På Senatstorget ligger Helsingfors landmärke, Domkyrkan. Hoppa upp längs trapporna och räkna trappstegen. Intill Senatstorget ligger barnens nyaste favorit: Barnens stad. Här går du in helt gratis och bekantar dig med leksaker från olika årtionden och med city-mormorns ställe.

 

Vid Salutorget hoppar man på färjan: till Högholmen på sommaren och till Sveaborgs sjöfästning året om. En resa på havet hör till en semester i Helsingfors.

 

Nu är det dags att packa ryggsäcken och planera en semester i Helsingfors!

puhelin
Ring +358 20 1234 610 priser 0,0835 €/samtal + 0,1669 €/min
location
Stationsplatsen 2 00100, Helsingfors
location
Stationsplatsen 2
00100, Helsingfors
parking