Menu

Vår berättelse

Välkommen till Original Sokos Hotel Tapiola Garden! Hos oss finns allt som hör till ett bra hotell, till exempel fantastisk, tjänstvillig personal, en utmärkt restaurang och trivsamma hotellrum. Hagalund är som en liten stad, med en stads hela serviceutbud. Vi finns mitt i området, intill Centralbassängen. Tapiola Garden och dess restauranger fungerar även som vardagsrum och festlokal för ortsborna.

 

Hagalund tillkom som en trädgårdsstadsdel

Arkitekten Aarne Ervi är personen bakom stadsdelen Hagalund, som skapades på 1950-talet. Den moderna trädgårdsstaden gjorde den finländska stadsplaneringen världsberömd.

 

Hagalunds olika faser:

1950-talet. Stadsdelen Hagalund bildas.

1960-talet. Affärsfastigheten Tapiotorget, Centraltornet, biografen Kino Tapiola och Hagalunds simhall byggs i omgivningen kring Hagalunds centralbassäng.

1974. Original Sokos Hotel Tapiola Garden öppnar i kulturmiljön. Även hotellet ritas av arkitekt Aarne Ervi.

1981. Stockmann öppnar i Hagalund.

1994. Miljöministeriet utser Hagalund till ett av Finlands 27 nationallandskap.

2008. Original Sokos Hotel Tapiola Garden byggs ut.

2013. Köpcentret AINOA öppnar.

2017. Metron börjar trafikera i slutet av året.

2019. Den 3:e fasen av köpcentret AINOA väntas bli klar.


Sokos Hotel Tapiola Garden blir ett Original-hotell

År 2013 genomförde Sokos Hotels en varumärkesförnyelse och lanserade tre undervarumärken med olika karaktärer. I samband med detta fick Sokos Hotel Tapiola Garden namnet Original Sokos Hotel Tapiola Garden.

Sedan dess har Tapiola Garden drivits enligt Original-värderingarna som betonar en genuin, hjärtlig service.

Original-hotellet är lätt att ta till sig, det står i samklang med det finska sinnelaget, det bemöter dig som en person och inte ett bokningsnummer. Det står för service och omtanke – det är genuint finländskt.

 

Grill it! serverar delikatesser från träkolsgrill

En bra dag börjar med en mångsidig frukost och ett glatt leende. Våra kockar bakar en bärpaj av säsongens bär till frukosten. Du kan äta middag i vår restaurang Grill it! där läckra rätter tillagas av förstklassiga råvaror på träkolsgrill. Under den mörka tiden bidrar brasan i öppna spisen ytterligare till stämningen i restaurangen. Sommartid kan du njuta av frisk luft och kalla drycker på vår soliga terrass med utsikt över fontänerna i Hagalunds centralbassäng.

 

Motion på många sätt

För den som gillar bastubad håller vi basturna varma kvällstid på vardagar, och under veckosluten på både morgonen och kvällen. Ett dopp i poolen på vår bastuavdelning sätter fart på blodcirkulationen. Om du gillar cykling kan du trampa på motionscykel i vårt gym, och dessutom lånar vi ut cyklar till gäster som vill ta sig en rundtur i Esbos havsnära landskap. Sommartid kan du ståpaddla i Centralbassängen och därefter äta en fräsch sallad eller grillade delikatesser på Grill it!:s terrass. Vintertid förvandlas Hagalunds stora centralbassäng till skridskoåkarnas glädje till en konstisbana. Här kan du testa om du fortfarande kan stå på skridskor.

 

Hagalund är Esbos kulturcentrum

Intressanta evenemang, till exempel April Jazz och Espoo Ciné, ger Hagalund liv. Esbo kulturcentrum, Stadsteatern och utställningscentret WeeGee finns alla på gångavstånd från hotellet och bjuder på upplevelser för kulturvänner året runt. Du kan utforma ett eget evenemang på Tapiola Garden. Våra trivsamma kabinett passar utmärkt för familjefester och små sammankomster.  Ni kan också komma för att äta middag före eller efter ett evenemang.

Varmt välkommen till Original Sokos Hotel Tapiola Garden, mitt i Hagalund!

Hotelldirektör Hannele Laurila och Gardens hela personal

puhelin
Ring 0300 870 000 priser 0,0835 €/samtal + 0,1669 €/min
location
Tapioplatsen 3 02100, Esbo
location
Tapioplatsen 3
02100, Esbo
parking