Vår berättelse

Välkommen till Tapiola Garden, Hagalundbornas eget vardagsrum! Vi har allt som ett bra hotell ska ha, inklusive en fantastisk personal som alltid har trevliga historier att berätta. Hagalund, där vi finns, är som en liten stad där du hittar all service du kan tänkas behöva. Hagalund förändras och utvecklas i snabb takt.

Hagalund är en kulturmiljö

Arkitekt Aarne Ervi är den som har satt störst prägel på stadsdelen Hagalund, som kom till under 1950-talet. Den moderna trädgårdsstadens uppkomst gjorde finländsk stadsplanering världsberömd. Under 1960-talet byggdes affärsfastigheten Tapiotorget, Centraltornet, biografen Kino Tapiola och Hagalunds simhall. Tapiola Garden öppnade 1974, även det ritat av Ervi.

Snart går metron förbi hotellet

Det är lätt att komma till vårt hotell från alla riktningar. Din bil övernattar tryggt i Hagalunds nya parkeringsanläggning. Den nya metrolinjen är inte riktigt klar än, men redan nu tar du dig enkelt och snabbt från oss till företagsområdena i Helsingfors och Esbo. Intill oss i Hagalunds centrum ligger nya, mångsidiga Stadscentrum Ainoa som öppnades i Hagalunds centrum förra hösten. Där kan du köpa presenter till dem som väntar på dig där hemma eller något fint till dig själv.

Husets egen bärpaj och träkolsgrillade delikatesser

En bra dag börjar med en mångsidig frukost och ett glatt leende. Till frukost serverar vi bärpaj som våra kockar har bakat av säsongens bär. Du kan äta middag i vår restaurang Grill It! där läckra rätter tillagas av förstklassiga råvaror på träkolsgrill. Den öppna spisen i restaurangen höjer mysfaktorn under den mörka tiden på året. Sommartid får du njuta av frisk luft och kalla drycker på vår soliga terrass som har vacker utsikt över springbrunnarna i centralbassängen i Hagalund.

Motion i vatten, på land och på is

För den som gillar bastubad håller vi basturna varma kvällstid på vardagar, och både morgon och kväll på veckosluten. Ett dopp i poolen på bastuavdelningen sätter fart på blodcirkulationen. Om du gillar cykling kan du trampa på motionscykel i vårt gym, och dessutom lånar vi ut cyklar till gäster som vill ta sig en rundtur i trädgårdsstaden. Vintertid nedkyls den stora centralbassängen i Hagalund till alla skridskofantasters glädje. Där kan du testa om du fortfarande kan stå på skridskor.

Hagalund är Esbos kulturcentrum

I Hagalund ordnas många intressanta evenemang som ger staden liv, till exempel April Jazz och Espoo Cine. På promenadavstånd från oss ligger Esbo kulturcentrum, Stadsteatern och Utställningscentret WeeGee som erbjuder alla kulturvänner fina upplevelser året runt. Du kan arrangera egna evenemang på Tapiola Garden, våra trivsamma möteslokaler är utmärkta för familjefester och mindre sammankomster. 

Varmt välkommen till Original Sokos Hotel Tapiola Garden mitt i Hagalund!

Hotelldirektör Martin Andergård och hela personalen på Garden

Be om en offert
puhelin
Ring +358 20 1234 616 priser 0,0835 €/samtal + 0,1669 €/min
location
Tapioplatsen 3 02100, Esbo
location
Tapioplatsen 3
02100, Esbo
parking