Menu

Aktuellt

Aktuellt

Sokos Hotels och Försäljningstjänstens öppettider under jul och nyår

Jul 2022 & nytt år 2023

Sokos Hotels Försäljningstjänst

Öppen må–fr kl. 8–18. Tel. +358 300 870 000. 

Försäljningstjänsten har följande avvikande öppettider i december och januari:

vecka 49  
 tis 6.12.  stängt 
vecka 51  
 fre 23.12.  kl. 8-16
vecka 52  
 mån 26.12.  stängt 
vecka 1  
 fre 6.1.  stängt

S-Card kundtjänst

Öppen må–fr kl. 9–16. Tel. +358 10 76 82777.

Kundtjänsten har följande avvikande öppettider i december och januari:

vecka 49  
 mån 5.12.   stängt 
 tis 6.12.  stängt
vecka 51  
 fre 23.12.  stängt
vecka 52  
 mån 26.12.   sängt 
vecka 1  
 fr 6.1.  stängt

Hotell

De nedan nämnda hotellen håller stängt under de angivna tiderna. Om hotellet inte finns på listan, håller det normalt öppet under jul och nyår.

 

Hotell

 Stängs 

 Öpnas 

Esbo    
 Original Sokos Hotel Tapiola Garden   18.12.  9.1.
 Heymo 1 by Sokos Hotels  16.12.  9.1.
Helsingfors    
 Original Sokos Hotel Albert  18.12.  30.12.
 Solo Sokos Hotel Helsinki  18.12.  28.12. 
Idensalmi    
 Original Sokos Hotel Koljonvirta  22.12.  27.12.
Joensuu    
 Original Sokos Hotel Vaakuna  16.12.  9.1.
Jyväskylä    
 Original Sokos Hotel Alexandra  23.12.  27.12.
Karleby    
 Original Sokos Hotel Kaarle  22.12.  27.12.
Villmanstrand    
 Original Sokos Hotel Lappee  23.12.  27.12.
Björneborg    
 Original Sokos Hotel Vaakuna  22.12.  27.12.
Salo    
 Original Sokos Hotel Rikala  23.12.  27.12.
Seinäjoki    
 Original Sokos Hotel Lakeus  22.12.  10.1.
Tammerfors    
 Original Sokos Hotel Villa  23.12.  30.12.
Vasa    
 Original Sokos Hotel Royal Vaasa  22.12.  24.1.
Vanda    
 Original Sokos Hotel Vantaa  22.12.  9.1.
 
Läs mer

Sokos Hotels fortsätter att vara Finlands mest respekterade hotellvarumärke

30.8.2022

Finländarna klassade i Kauppalehti-tidskriftens och forskningsbolaget Taloustutkimus undersökning Brändien arvostus 2022 igen en gång Sokos Hotels som Finlands bästa hotellvarumärke.

Sokos Hotels tog en klar ledning vad gällde hotellvarumärken. 585 varumärken deltog i studien. Totalt deltog cirka 6 000 respondenter i webbundersökningen som genomfördes av Taloustutkimus Oy under maj–juni.

"Erkännandet Finlands mest respekterade hotellvarumärke känns exceptionellt fint och värdefullt i år. När allt kommer omkring har vi några riktigt speciella och utmanande år bakom oss i branschen, påpekar Outi Vitie, marknadschef.

Under exceptionella tider värdesätter man uppfyllelsen av kundlöften och god service. Finländarna har semestrat i och lärt känna sitt hemland i en helt annan omfattning än tidigare. Sokos Hotels har också fått nya kunder som inte eventuellt har känt till kedjan sedan tidigare. Våra stamkunder har situationen till trots och det minskade arbetsresandet fortsatt sin kundrelation.

"Båda typerna av kunder var representerade bland enkätens respondenter, vilket bekräftar att varumärkets service- och kvalitetsnivå har uppfyllt önskemålen och kraven hos olika kunder i olika ålderskategorier. Vi har, baserat på våra kunders erfarenheter, bibehållit vår position som den mest respekterade, pålitliga och ansvarsfulla aktören i Finland. Vår professionella, omtänksamma och engagerade personal tillför dagligen Sokos Hotels glädje. Vi finns till för våra gäster, och erkännanden som detta tillför oss glädje och uppmuntrar oss att fortsätta vårt goda arbete och behålla vår placering även i framtiden, betonar Outi Vitie.

Vi vill rikta ett stort tack till våra kunder för deras erkännande.
Det gläder oss.

Läs mer

S-gruppens hotell och restauranger välkomnar alla sommaranställda!

S-gruppen sysselsätter totalt cirka 15 000 sommaranställda. På Original Sokos Hotel Seurahuone i Nyslott har de första säsongsanställda redan inlett sitt arbete. Årets mest hektiska säsong ligger framför oss, så vi vill komma igång med orienteringen i god tid. Hotellet, liksom hela S-gruppen, välkomnar sina nya kollegor.

På Sokos Hotels, Radisson Blu Hotels och S-gruppens restauranger betjänar sommaranställda kunder såväl i hotellets reception som med hushållnings- och köks- och serveringsuppgifter. Det finns gott om arbete ända från Helsingfors till Levi.

"Vi är glada över varje nya medarbetare! Det är positivt att det finns intresse för vår bransch även efter den utmanande undantagsperioden. En del sommaranställda saknar fortfarande arbetslivserfarenhet, men är desto mer entusiastiska över att lära sig. Vi har alla någon gång befunnit oss i samma situation. Då var det viktigt att man togs väl hand om av kollegorna och att man blev vänligt bemött av kunderna", betonar Jaana Matikainen, direktör, SOK Styrenheten för rese- och hotellbranschen. 

 

"Det känns fint att hotell Seurahuone i år tar emot säsongshjälp med grekiska, ryska, ukrainska, engelska och spanska som modersmål", berättar skiftchef Ville Tunturila i Seurahuone i Nyslott. "För första gången har vi alla engelska som internt arbetsspråk."

"Orienteringen kräver lite ansträngning av vår ordinarie personal, men de nya medarbetarna är lika efterlängtade varje sommar! De ser på saker och ting med nya ögon medför fräscha synvinklar på hotell-restaurangens verksamhet. Vi lovar i gengäld att utbilda dem till toppresterande medarbetare. Juli är en hektisk säsong i Nyslott, så sommaranställda kommer att ha gott om arbetstimmar. Utöver uppmuntrande ledarskap får sommaranställda också tillgång till S-gruppens goda personalförmåner", lovar Tunturila.

 

Daniil Pastukhov som har flyttat till Nyslott från S:t Petersburg, hittades genom ett rekryteringsföretag. Han har nu två veckors sommaranställning på den berömda sommarterassen Muikkuterassi i Seurahuone bakom sig. Daniil, som har erfarenhet från restaurangbranschen, överraskades av den avslappnade stämningen i arbetsteamet och betjäningssättet. "Jag har jobbat på stora internationella hotell där arbetskulturen var mycket mer formell. Här får den egna personligheten synas och mina kollegor och kunder har varit oerhört vänliga."

Han berömmer även orienteringen. "Vi gick genast i början av anställningen igenom husets lokaler och seder, och provsmakade även alla rätter på menyn. Det gav mig säkerhet inför mina första arbetspass. Min enda utmaning är att lära mig lite finska så att jag kan betjäna kunderna på deras modersmål. Samt den pågående försäljningstävlingen av drycker, som jag gärna skulle vinna", skrattar Daniil. 

 

Välkomna alla sommaranställda – för att glädjas bland kollegor och lära er att glädja våra kunder! 

Läs mer

Imponerande restauranger, finländsk värdekonst och originaldetaljer – Hotel Torni slår upp sina dörrar den 12.4.

Helrenoverade Solo Sokos Hotel Torni, landmärket i Helsingfors centrum, slår upp sina dörrar den 12.4. Hotellet med restauranger har under projektet som har varat i mer än två år renoverats från köket till takbaren. Kvar finns de fantastiska vyerna, historiska detaljerna och Tornis konstsamling, som kompletteras med ett urval toppverk från SOK:s omfattande samling. 

Tornis renoveringsprojekt som inleddes i slutet av år 2019 har slutförts och det helrenoverade hotellet öppnar sina dörrar för gäster den 12.4.2022 kl. 12. Hotellets 154 rum, restauranger och lobbyområden totalrenoverades och samtidigt grundrenoverades hela byggnaden. 

Restaurangerna har genomgått särskilt stora förändringar. Restaurang OR, som vetter mot hörnet av Georgsgatan och Kalevagatan, är en vinbar och ett modernt brasserie, med en raw bar från vilken man kan avnjuta ostron, aptitretare och desserter. Restaurangens inredning har art déco-influenser och en färgsättning som är helt unik i den finländska restaurangvärlden. 

Hotell Torni serverar högklassiga maträtter från tidig morgon till sen kväll. Tornis heldagsmeny låter dig beställa mat på rummet och till hotellets samtliga restauranger. Matias Nitovuori, som tidigare har verkat i bland annat Palace och Carelia, ansvarar för Tornis kök. Vid frukosten blir Tornis gäster bland annat bortskämda med surdegsbröd bakat efter Matias eget recept. 

En av de mest framträdande förändringarna finns i mitten av hotellet, under den magnifika kupolen, dit American Bar återvänder från Kalevagatan, till sin ursprungliga plats. Helheten kröns av Paavo Tynells vägglampor som hittades i Tornis lager i samband med renoveringsprojektet, och i vilkas stämningsfulla sken man kan avnjuta Tornis egna klassiska cocktails runt den rundade bardisken. 

Konst för alla sinnen

Till finesserna i det renoverade Solo Sokos Hotel Torni hör hotellets omfattande konstsamling. Den mångsidiga samlingen omfattar målningar, grafik, skulpturer och fotokonst. På receptionens konstvägg finns en miniatyrversion av Björn Weckströms visslande helsingforsare, vars original är belägen på Stora Robertsgatan, och i hisslobbyn hälsas gästerna välkomna av Kaarlo Haltias skulptur, Aino, som tidigare stod i ett av rummen i jugend-delen. Konstverk pryder hotellets samtliga utrymmen, inklusive rummen. 

Tornis egen konst har kompletterats med verk utvalda ur SOK:s konstsamling. SOK har samlat närmare 100 år av finländsk konst, vars pärlor nu kan beundras i Tornis offentliga utrymmen. Musiken som spelas i Tornis korridorer är ett verk av den finländska kompositören Petri Alanko. Tornis musikaliska verk skildrar en dag på hotellet – det som försiggår i Torni från de tidiga morgontimmarna till kvällens klirr av champagneglas. 

Tornis nya hotellrum förmedlar en lugn och bohemisk lyxkänsla. Tornis utsiktsrum erbjuder en hisnande utsikt över Helsingfors. I Jugend-delen har de magnifika kakelugnarna och spegeldörrarna restaurerats, och det ursprungliga trapphuset med sina målade glasfönster och spektakulära utsmyckningar har bevarats genom Tornis färgstarka historiska skeden. I Torni-delen är den gamla hissen med skjutdörrar och Georgsgatans huvudentré ursprungliga och en del av tornets unika atmosfär.
- Hotellets gäster med sina tusentals berättelser och husets fina arkitektur har under decennierna skapat Tornis unika anda. Bibehållandet och förstärkandet av hotellets konstnärliga, till och med lite bohemiska atmosfär, har varit ett av syftena med renoveringen. Jag är glad över att vi äntligen kan välkomna våra gäster att uppleva den hos oss, säger hotelldirektören Juha Maatala.


Solo Sokos Hotel Torni 

Öppnar 12.4.2022
Adress: Georgsgatan 26, Helsingfors
Rum: 154
Fastighetens ägare: Varma
Arkitektonisk design: Arkkitehdit Soini & Horto
Restaurangernas inredning: Fyra Oy
Rummens inredning: Studio Joanna Laajisto
Hotelloperatör: Sokotel Oy
Mer information:
https://www.sokoshotels.fi/sv/helsingfors/sokos-hotel-torni

Tornis restauranger 

OR Restaurang & Bar: modernt fisk- och vegobaserat brasserie, raw bar och vinbar
Ateljee Bar: champagne, frukost och afternoon tea högst uppe i Torni
American Bar: klassiska och moderna cocktails
O'Malley's: Whisky och öl i Finlands första irländska pub
Tornin Piha: En stämningsfull sommaroas på Tornis innergård. Öppnar i maj 2022.

Mer information

Juha Maatala
Hotelldirektör
Solo Sokos Hotel Torni & Solo Sokos Hotel Helsinki
tfn 050 477 8394
juha.maatala@sok.fi

Hotel Torni är en betydande byggnad både vad gäller stadsbilden och i kulturhistorisk bemärkelse, och består av två fastigheter: Torni, ritad av Jung & Jung och färdigställd 1931, och Kyllikki, som ursprungligen fungerade som bostadshus, färdigställd 1903. Kyllikki ritades av Polón & Georg Wasastjerna, och byggnaden införlivades som del av Torni vid föregående grundrenovering på 1980-talet.

Läs mer

Sokos Hotels valdes igen till Finlands mest hållbara hotellkedja

25.3.2022

Sokos Hotels-kedjan har redan för tionde gången i rad valts till Finlands mest hållbara hotellkedja i den årliga undersökningen Sustainable Brand Index. Sustainable Brand Index är Europas största varumärkesundersökning där konsumenter bedömer hållbarheten hos företag inom olika branscher. 
 
"De finländska konsumenternas erkännanden gläder oss alltid, men särskilt i dessa utmanande tider, som vi fortfarande delvis lever i. Hållbarhetsarbetet har under pandemin fått nya drag, till exempel att sörja för våra kunders hälsosäkerhet. Det har vi lyckats bra med. S-gruppens och dess kedjors förmåga att hantera även exceptionella situationer är något man litar på", säger Jaana Matikainen, direktör för SOK Resebransch- och bespisningsverksamheten. 
 
Hållbarhetsarbetet är ett komplext och kontinuerligt arbete på Sokos Hotellen. Alla Sokos Hotell i Finland omfattas av Green Key-programmet som sporrar till att förbättra den egna hållbarhetsverksamheten varje dag. En av de senaste åtgärderna är att kompensera för koldioxidavtrycket. Sokos Hotels har erbjudit hotellgästerna möjligheten att kompensera koldioxidavtrycket för sina övernattningar och frukostar sedan slutet av 2021 – som den första hotellkedjan i Finland. Tusentals hotellgäster har redan utnyttjat denna möjlighet. 
 
Satsningar har gjorts i åratal för att minska matsvinnet, mängden engångsplast har minskats avsevärt och energieffektiviteten har förbättrats. Restaurangerna satsar på att öka mängden inhemsk mat och vid anskaffningarna iakttas S-gruppens hållbarhetsprinciper. Sokos Hotellen samarbetar med lokala aktörer både när det gäller byggande, material, livsmedel och program för resenärer.
 
"Med ansvarsfulla åtgärder genomför vi S-gruppens mission för en bättre plats att leva på. Vårt viktigaste mål är att uppnå koldioxidnegativitet under 2025", säger Matikainen.

Alla Sokos Hotell har miljömärkningen Green Key.

Sustainable Brand Index, som genomförs av svenska SB Insight, är Europas mest omfattande hållbarhetsundersökning. År 2021 intervjuades över 60 000 svarande i åldern 16–75 år i Norden, Holland och Baltikum. Mer än 9 900 av de svarande bodde i Finland och bedömningen omfattade 212 varumärken.

Mer information:
Jaana Matikainen, direktör, koncept och utveckling, jaana.matikainen@sok.fi
tfn  050 388 163

Sokos Hotels är en finländsk hotellkedja som omfattar 45 hotell. I kedjan ingår fyra hotelltyper som erbjuder en personlig hotellupplevelse för var och en. Sokos Hotels har utsetts till Finlands mest hållbara, ansedda och betrodda hotellkedja redan i många år i rad. Alla Sokos Hotell har miljömärkningen Green Key.
 
 
Läs mer

Arkiv

Rum och personer


Ta bort Rum

Rum

Vuxna

Barn (3-15 år)

Barn 3–15 år sover i extrasäng

Barn (0-2 år)


1
2
3
4
5
6
7
8
+ Lägg till barn (0–2 år)

+ Lägg till rum
Ännu bättre priser för inloggade ägarkunder!
Du får tillgång till förmånerna genom att logga in med S-användarkonto på vår webbplats.
Logi sissescard.dialog.text=Så här kan du boka rum som S-Card-kund samt granska och uppdatera dina egna uppgifter.
This way, you will be able to book rooms as an S-Card customer, as well as review and update you information.