Aktuellt

Aktuellt

Arkiv

Rum och personer


Ta bort Rum

Rum

Vuxna

Barn (3-15 år)

Barn 3–15 år sover i extrasäng

Barn (0-2 år)


1
2
3
4
+ Lägg till barn (0–2 år)

+ Lägg till rum

Boka hotell direkt, utan mellanhänder

2016-09-01

Finländska Turism- och Restaurangförbundet rf deltar i den Europaomfattande kampanjen BOKA DIREKT (BOOK DIRECT) som startats av den europeiska paraplyorganisationen HOTREC. Kampanjen genomförs för att påminna konsumenterna om möjligheten att boka tjänster direkt av tjänsteleverantören samt informerar om vilka förmåner konsumenterna får när de bokar övernattning, restaurangtjänster eller andra tjänster direkt via företagens egna bokningskanaler.  Konsumenternas valmöjligheter och medvetenhet om utbudet har förbättrats genom det stora urvalet av bokningskanaler, men ur företagens synvinkel har bokningskanalerna orimliga villkor.

Konsumenterna kan boka övernattning eller restaurangtjänster på många olika sätt. Olika bokningskanaler har olika fördelar och förmåner ur både konsumenternas och tjänsteleverantörernas, till exempel logiföretagens och restaurangernas, synvinkel.

Kampanjen BOKA DIREKT påminner konsumenterna om att de får många förmåner genom att boka direkt via tjänsteleverantören utan mellanhänder.  Genom att boka en tjänst på företagets webbplats, per telefon, e-post eller direkt på ort och ställe får konsumenten direkt kontakt till tjänsteleverantören. Vid direkt kontakt får konsumenten bland annat omedelbart information om tillgänglighet, andra tjänster, eventuella specialerbjudanden samt villkor. Dessutom är det till fördel för företagen att alltid erbjuda det förmånligaste priset på den egna webbplatsen.

När en konsument bokar ett rum direkt via logiföretagets egna bokningskanaler är konsumenten skyddad enligt de allmänna boknings- och avbokningsvillkoren för logiföretag (Majoitusliikkeiden yleiset varaus- ja peruutusehdot) som granskats av konsumentombudsmannen. Dessutom tar tjänsteproducenten också ansvaret för eventuella problem med bokningen. Om konsumenten gör bokningen via ett utomstående bokningsföretag tillämpas villkoren inte.

De stora bokningsföretagen har en stark ställning runt om i världen. Det breda urvalet av bokningskanaler har förbättrat konsumenternas valmöjligheter och medvetenhet om utbudet, men har medfört orimliga villkor för logiföretagen, till exempel villkoret om bästa pris. Enligt det måste logiföretaget alltid erbjuda bokningsföretaget det lägsta priset och får inte sälja rummet till ett billigare pris i sina egna kanaler. Vanligen tar bokningsföretagen ut orimligt höga avgifter av logiföretagen. Dessutom kan bokningsföretagen ange att det inte finns några lediga rum, trots att det finns det.
 

Enklast bokar du övernattning på Sokos Hotels direkt på webbplatsen sokoshotels.fi – och samtidigt får du de bästa förmånerna. Du kan också enkelt göra en bokning genom att ringa vår försäljningstjänst på tfn +358 20 1234 600.

Välkommen till Sokos Hotels!

Läs mer

Sokos Hotels har certifierat bastuupplevelsen

2016-01-18

De största besluten har i alla tider kommit till på bastulaven. I sin Original-hotellkedja kan Sokos Hotels erbjuda mötesgäster totalt 95 allmänna bastur och 239 rum med bastu. Under 2016 har kedjan certifierat bastupplevelsen tillsammans med nätverket Sauna from Finland för att säkerställa en ännu bättre bastuupplevelse.

Genom utvecklingsarbetet vill Original By Sokos Hotels vara en föregångare inom den finska bastukulturen och erbjuda högklassig bastu som en del av alla sina hotell- och mötesgästers kundupplevelse.

Genom certifieringen beviljas märket Authentic Finnish Sauna Experience som är ett bevis på att våra kunder får en av världens bästa bastuupplevelser. Alla bastur som beviljats märket har genomgått en kvalitetsgranskning där man har kontrollerat att de är rena, äkta och säkra och att de erbjuder avkoppling och njutning för alla sinnen.

Det finns inget mer finskt är ett bastubad, och för utländska gäster är bastubadet ofta den upplevelse de minns bäst från sitt besök i Finland. Hotellbastun är också ett ställe där hotellgästerna får träffa lokalbefolkningen, ett bastubad är nämligen en mycket social upplevelse. Genom historien har de största besluten fattats i bastun, inom både politiken och näringslivet.

På Original Sokos Hotels bastulavar sitter årligen över 150 000 bastubadare, varav ungefär en femtedel är utlänningar. Totalt badas det bastu i 106 184 timmar om året.

Sauna from Finland är ett nätverk av företag som samlas kring temat bastu i syfte att skapa den bästa finska bastuupplevelsen i världen och öka sina medlemmars konkurrenskraft. De första certifieringarna görs våren 2016.

Sauna from Finland

Läs mer

Original Sokos Hotel Royal Vaasa satsar på energisamarbete

2015-05-15

Hotelltypen Original by Sokos Hotels är stadigt förankrad i lokala traditioner och lokal livsstil och därför passar det anrika Royal Vaasa bra in i Original-kedjan. Energiteknologin präglar Vasa, och därför utvecklar Original Sokos Hotel Royal Vaasa sina tjänster och produkter tillsammans med partners i energiteknologibranschen.
Flera av de ledande företagen i Vasas energikluster har valt Royal Vaasa till avtalshotell för sina gäster.
– Vårt hotell är en del av Vasas industrihistoria. Våra kabinett, frukostbord och sköna sängar har bidragit till Vasas exportframgångar och till att Nordens största energikluster vuxit fram, säger hotelldirektör Ari-Pekka Soini.

Original Sokos Hotel Royal Vaasa och hela Sokos Hotels-kedjan har kommit långt med miljöarbetet. Sex Sokos Hotel och Radisson Blu-hotellen i Finland har som första hotell i landet beviljats Green Key-certifikat. Green Key är ett internationellt miljömärke som främjar ett hållbart resande. De miljöcertifierade hotellen ger sina gäster bättre möjligheter än tidigare att minska sitt koldioxidfotspår och att själva välja hållbara lösningar.
Royal Vaasas brännbara avfall omvandlas till Finlands renaste fjärrvärme och el i Westenergys avfallsförbränningsanläggning. Hotellets bioavfall görs till biogas i Stormossens anläggning. Biogasen värmer upp fastigheter.

Hotellet utlyser tävling för energibesparingar på hotell
Original Sokos hotell Royal Vaasa vill vara hotellbranschens energiambassadör och utlyser därför en nationell tävling för att förbättra energieffektiviteten på hotell. Royal Vaasa söker klimatsmarta lösningar som sparar energi på alla nivåer. Det kan handla om tekniska lösningar men också om arbetsprocesser.
Tävlingen riktar sig till studerande på universitet och yrkeshögskolor i Finland. Den kommer att pågå under höstterminen 2015. Regler och tidtabell offentliggörs i augusti

Tilläggsuppgifter:
Hotelldirektör Ari-Pekka Soini, 040 505 5522

ORIGINAL SOKOS HOTEL ROYAL VAASA (fr.o.m. 15.5.2015)

Hotell Royal Vaasa ligger i centrum av Vasa ett stenkast från järnvägsstationen. Det anrika hotellet har 285 rum i två byggnader, heltäckande konferenstjänster, två bastuavdelningar med pool och en EasyFit-konditionssal. Royal Vaasas restauranger är Wazaca som serverar mexikansk street food, Fransmanni med franskt lantkök, frukostrestaurangen Central och den irländska puben O´Malleys.
Vasas finhotell inledde sin verksamhet på nuvarande plats som Hotell Central år 1941. Den nyare delen Royal byggdes på 1980-talet och var det första tornhuset i centrum av Vasa. Från år 1999 har hotellet hört till Radisson Blu-kedjan och övergår till Sokos Hotels-kedjan idag 15.5.2015. Hotellet drivs av SOK:s dotterbolag Sokotel.

SOKOS HOTELS

Med över 50 hotell i Finland, Tallinn och Sankt Petersburg är Sokos Hotels Finlands mest omfattande hotellkedja. Hotellen befinner sig intill goda trafikförbindelser i stadskärnor och i hjärtat av semestermål. Utöver högklassig logi erbjuder Sokos Hotels även mångsidiga evenemangs- och restaurangtjänster.
För att vara ett individuellt val för så många som möjligt är Sokos Hotels indelat i tre hotelltyper. Break-hotellen erbjuder sina gäster glädje och energi, Solo-hotellen ett unikt hotelliv och Original-hotellen lokal livsstil och hjärtlig service.
Sokos Hotels är en del av S-gruppen. Hotellen ägs av lokala handelslag och Sokotel Oy. Sokos Hotels och hotellens restauranger sysselsätter drygt 3 000 personer i servicebranschen. Kedjan valdes år 2014 både till Finlands mest uppskattade (Markkinointi & Mainontas och Taloustutkimus Brändien arvostus-undersökning, 'Uppskattning av varumärken') och till Finlands mest pålitliga hotellkedja (Det Bästas Luotetuin Merkki-undersökning 'Pålitligaste varumärke'). Sokos Hotels är även Finlands mest ansvarsfulla hotellkedja (Sustainable Brand Index 2015).

www.sokoshotels.fi

Läs mer