Menu

Aktuellt

Aktuellt

S-gruppens hotell och restauranger välkomnar alla sommaranställda!

S-gruppen sysselsätter totalt cirka 15 000 sommaranställda. På Original Sokos Hotel Seurahuone i Nyslott har de första säsongsanställda redan inlett sitt arbete. Årets mest hektiska säsong ligger framför oss, så vi vill komma igång med orienteringen i god tid. Hotellet, liksom hela S-gruppen, välkomnar sina nya kollegor.

På Sokos Hotels, Radisson Blu Hotels och S-gruppens restauranger betjänar sommaranställda kunder såväl i hotellets reception som med hushållnings- och köks- och serveringsuppgifter. Det finns gott om arbete ända från Helsingfors till Levi.

"Vi är glada över varje nya medarbetare! Det är positivt att det finns intresse för vår bransch även efter den utmanande undantagsperioden. En del sommaranställda saknar fortfarande arbetslivserfarenhet, men är desto mer entusiastiska över att lära sig. Vi har alla någon gång befunnit oss i samma situation. Då var det viktigt att man togs väl hand om av kollegorna och att man blev vänligt bemött av kunderna", betonar Jaana Matikainen, direktör, SOK Styrenheten för rese- och hotellbranschen. 

 

"Det känns fint att hotell Seurahuone i år tar emot säsongshjälp med grekiska, ryska, ukrainska, engelska och spanska som modersmål", berättar skiftchef Ville Tunturila i Seurahuone i Nyslott. "För första gången har vi alla engelska som internt arbetsspråk."

"Orienteringen kräver lite ansträngning av vår ordinarie personal, men de nya medarbetarna är lika efterlängtade varje sommar! De ser på saker och ting med nya ögon medför fräscha synvinklar på hotell-restaurangens verksamhet. Vi lovar i gengäld att utbilda dem till toppresterande medarbetare. Juli är en hektisk säsong i Nyslott, så sommaranställda kommer att ha gott om arbetstimmar. Utöver uppmuntrande ledarskap får sommaranställda också tillgång till S-gruppens goda personalförmåner", lovar Tunturila.

 

Daniil Pastukhov som har flyttat till Nyslott från S:t Petersburg, hittades genom ett rekryteringsföretag. Han har nu två veckors sommaranställning på den berömda sommarterassen Muikkuterassi i Seurahuone bakom sig. Daniil, som har erfarenhet från restaurangbranschen, överraskades av den avslappnade stämningen i arbetsteamet och betjäningssättet. "Jag har jobbat på stora internationella hotell där arbetskulturen var mycket mer formell. Här får den egna personligheten synas och mina kollegor och kunder har varit oerhört vänliga."

Han berömmer även orienteringen. "Vi gick genast i början av anställningen igenom husets lokaler och seder, och provsmakade även alla rätter på menyn. Det gav mig säkerhet inför mina första arbetspass. Min enda utmaning är att lära mig lite finska så att jag kan betjäna kunderna på deras modersmål. Samt den pågående försäljningstävlingen av drycker, som jag gärna skulle vinna", skrattar Daniil. 

 

Välkomna alla sommaranställda – för att glädjas bland kollegor och lära er att glädja våra kunder! 

Läs mer

Imponerande restauranger, finländsk värdekonst och originaldetaljer – Hotel Torni slår upp sina dörrar den 12.4.

Helrenoverade Solo Sokos Hotel Torni, landmärket i Helsingfors centrum, slår upp sina dörrar den 12.4. Hotellet med restauranger har under projektet som har varat i mer än två år renoverats från köket till takbaren. Kvar finns de fantastiska vyerna, historiska detaljerna och Tornis konstsamling, som kompletteras med ett urval toppverk från SOK:s omfattande samling. 

Tornis renoveringsprojekt som inleddes i slutet av år 2019 har slutförts och det helrenoverade hotellet öppnar sina dörrar för gäster den 12.4.2022 kl. 12. Hotellets 154 rum, restauranger och lobbyområden totalrenoverades och samtidigt grundrenoverades hela byggnaden. 

Restaurangerna har genomgått särskilt stora förändringar. Restaurang OR, som vetter mot hörnet av Georgsgatan och Kalevagatan, är en vinbar och ett modernt brasserie, med en raw bar från vilken man kan avnjuta ostron, aptitretare och desserter. Restaurangens inredning har art déco-influenser och en färgsättning som är helt unik i den finländska restaurangvärlden. 

Hotell Torni serverar högklassiga maträtter från tidig morgon till sen kväll. Tornis heldagsmeny låter dig beställa mat på rummet och till hotellets samtliga restauranger. Matias Nitovuori, som tidigare har verkat i bland annat Palace och Carelia, ansvarar för Tornis kök. Vid frukosten blir Tornis gäster bland annat bortskämda med surdegsbröd bakat efter Matias eget recept. 

En av de mest framträdande förändringarna finns i mitten av hotellet, under den magnifika kupolen, dit American Bar återvänder från Kalevagatan, till sin ursprungliga plats. Helheten kröns av Paavo Tynells vägglampor som hittades i Tornis lager i samband med renoveringsprojektet, och i vilkas stämningsfulla sken man kan avnjuta Tornis egna klassiska cocktails runt den rundade bardisken. 

Konst för alla sinnen

Till finesserna i det renoverade Solo Sokos Hotel Torni hör hotellets omfattande konstsamling. Den mångsidiga samlingen omfattar målningar, grafik, skulpturer och fotokonst. På receptionens konstvägg finns en miniatyrversion av Björn Weckströms visslande helsingforsare, vars original är belägen på Stora Robertsgatan, och i hisslobbyn hälsas gästerna välkomna av Kaarlo Haltias skulptur, Aino, som tidigare stod i ett av rummen i jugend-delen. Konstverk pryder hotellets samtliga utrymmen, inklusive rummen. 

Tornis egen konst har kompletterats med verk utvalda ur SOK:s konstsamling. SOK har samlat närmare 100 år av finländsk konst, vars pärlor nu kan beundras i Tornis offentliga utrymmen. Musiken som spelas i Tornis korridorer är ett verk av den finländska kompositören Petri Alanko. Tornis musikaliska verk skildrar en dag på hotellet – det som försiggår i Torni från de tidiga morgontimmarna till kvällens klirr av champagneglas. 

Tornis nya hotellrum förmedlar en lugn och bohemisk lyxkänsla. Tornis utsiktsrum erbjuder en hisnande utsikt över Helsingfors. I Jugend-delen har de magnifika kakelugnarna och spegeldörrarna restaurerats, och det ursprungliga trapphuset med sina målade glasfönster och spektakulära utsmyckningar har bevarats genom Tornis färgstarka historiska skeden. I Torni-delen är den gamla hissen med skjutdörrar och Georgsgatans huvudentré ursprungliga och en del av tornets unika atmosfär.
- Hotellets gäster med sina tusentals berättelser och husets fina arkitektur har under decennierna skapat Tornis unika anda. Bibehållandet och förstärkandet av hotellets konstnärliga, till och med lite bohemiska atmosfär, har varit ett av syftena med renoveringen. Jag är glad över att vi äntligen kan välkomna våra gäster att uppleva den hos oss, säger hotelldirektören Juha Maatala.


Solo Sokos Hotel Torni 

Öppnar 12.4.2022
Adress: Georgsgatan 26, Helsingfors
Rum: 154
Fastighetens ägare: Varma
Arkitektonisk design: Arkkitehdit Soini & Horto
Restaurangernas inredning: Fyra Oy
Rummens inredning: Studio Joanna Laajisto
Hotelloperatör: Sokotel Oy
Mer information:
https://www.sokoshotels.fi/sv/helsingfors/sokos-hotel-torni

Tornis restauranger 

OR Restaurang & Bar: modernt fisk- och vegobaserat brasserie, raw bar och vinbar
Ateljee Bar: champagne, frukost och afternoon tea högst uppe i Torni
American Bar: klassiska och moderna cocktails
O'Malley's: Whisky och öl i Finlands första irländska pub
Tornin Piha: En stämningsfull sommaroas på Tornis innergård. Öppnar i maj 2022.

Mer information

Juha Maatala
Hotelldirektör
Solo Sokos Hotel Torni & Solo Sokos Hotel Helsinki
tfn 050 477 8394
juha.maatala@sok.fi

Hotel Torni är en betydande byggnad både vad gäller stadsbilden och i kulturhistorisk bemärkelse, och består av två fastigheter: Torni, ritad av Jung & Jung och färdigställd 1931, och Kyllikki, som ursprungligen fungerade som bostadshus, färdigställd 1903. Kyllikki ritades av Polón & Georg Wasastjerna, och byggnaden införlivades som del av Torni vid föregående grundrenovering på 1980-talet.

Läs mer

Sokos Hotels valdes igen till Finlands mest hållbara hotellkedja

25.3.2022

Sokos Hotels-kedjan har redan för tionde gången i rad valts till Finlands mest hållbara hotellkedja i den årliga undersökningen Sustainable Brand Index. Sustainable Brand Index är Europas största varumärkesundersökning där konsumenter bedömer hållbarheten hos företag inom olika branscher. 
 
"De finländska konsumenternas erkännanden gläder oss alltid, men särskilt i dessa utmanande tider, som vi fortfarande delvis lever i. Hållbarhetsarbetet har under pandemin fått nya drag, till exempel att sörja för våra kunders hälsosäkerhet. Det har vi lyckats bra med. S-gruppens och dess kedjors förmåga att hantera även exceptionella situationer är något man litar på", säger Jaana Matikainen, direktör för SOK Resebransch- och bespisningsverksamheten. 
 
Hållbarhetsarbetet är ett komplext och kontinuerligt arbete på Sokos Hotellen. Alla Sokos Hotell i Finland omfattas av Green Key-programmet som sporrar till att förbättra den egna hållbarhetsverksamheten varje dag. En av de senaste åtgärderna är att kompensera för koldioxidavtrycket. Sokos Hotels har erbjudit hotellgästerna möjligheten att kompensera koldioxidavtrycket för sina övernattningar och frukostar sedan slutet av 2021 – som den första hotellkedjan i Finland. Tusentals hotellgäster har redan utnyttjat denna möjlighet. 
 
Satsningar har gjorts i åratal för att minska matsvinnet, mängden engångsplast har minskats avsevärt och energieffektiviteten har förbättrats. Restaurangerna satsar på att öka mängden inhemsk mat och vid anskaffningarna iakttas S-gruppens hållbarhetsprinciper. Sokos Hotellen samarbetar med lokala aktörer både när det gäller byggande, material, livsmedel och program för resenärer.
 
"Med ansvarsfulla åtgärder genomför vi S-gruppens mission för en bättre plats att leva på. Vårt viktigaste mål är att uppnå koldioxidnegativitet under 2025", säger Matikainen.

Alla Sokos Hotell har miljömärkningen Green Key.

Sustainable Brand Index, som genomförs av svenska SB Insight, är Europas mest omfattande hållbarhetsundersökning. År 2021 intervjuades över 60 000 svarande i åldern 16–75 år i Norden, Holland och Baltikum. Mer än 9 900 av de svarande bodde i Finland och bedömningen omfattade 212 varumärken.

Mer information:
Jaana Matikainen, direktör, koncept och utveckling, jaana.matikainen@sok.fi
tfn  050 388 163

Sokos Hotels är en finländsk hotellkedja som omfattar 45 hotell. I kedjan ingår fyra hotelltyper som erbjuder en personlig hotellupplevelse för var och en. Sokos Hotels har utsetts till Finlands mest hållbara, ansedda och betrodda hotellkedja redan i många år i rad. Alla Sokos Hotell har miljömärkningen Green Key.
 
 
Läs mer

Konsumenterna har talat – Sokos Hotels är Finlands mest betrodda hotellkedja för inte mindre än 11:e gången i rad

20.1.2022
 
Sokos Hotels har utnämnts till Finlands mest betrodda hotellkedja i Reader's Digests undersökning "Mest betrodda varumärke". Kedjan fick nästan hälften (49 %) av omnämnandena i sin kategori. 
 
Förtroendet för Sokos Hotels är särskilt stort bland personer över 50 år. Så mycket som 52 procent av dem uppgav att Sokos är den hotellkedja de litar mest på.
 
"Vi är stolta över detta förtroende som de finländska konsumenterna har visat oss", säger Sokos Hotels marknadsföringsdirektör Outi Vitie. "Sokos Hotels har varit en del av den finländska hotellbranschen i 46 år. Förutom att vi sysselsätter 1 300 egna anställda erbjuder vi också ett betydande antal arbetsplatser för lokala aktörer på olika Sokos Hotels-orter. I våra restauranger ökar vi hela tiden andelen inhemska livsmedel, och även i anskaffningen av material prioriterar vi inhemska leverantörer. Jag tror att inhemskhet för de finländska konsumenterna även är ett tecken på kvalitet och pålitlighet."
 
De som svarat på undersökningen har först uppgett det varumärke som de litar mest på i en viss produktkategori, och därefter bedömt fem olika egenskaper hos varumärket i fråga på skalan 1–5. De egenskaper som bedömdes var kvalitet, prisvärdhet, produktbild, förståelse för konsumenternas behov och etiskt ansvar. Därtill fick respondenterna svara på hur sannolikt det är att de vid ett köptillfälle skulle välja det varumärke de valt samt om de är kunder hos det varumärke de valt eller har varit det under de senaste 12 månaderna och om de skulle rekommendera varumärket för andra. Av de som valde Sokos Hotels fick kedjan högst betyg i kategorin för egenskaperna förståelse för konsumenternas behov och etiskt ansvar. 
 
 
Mer information:
Outi Vitie, marknadsföringsdirektör, Sokos Hotels, tfn 050 66 287, outi.vitie@sok.fi
 
 
Undersökning:
Valitut Palat (finska Reader's Digest) har låtit göra den årliga undersökningen för 22:a gången. Samarbetspartner var den brittiska undersökningsbyrån Wyman Dillon. Undersökningen genomfördes i form av en webbenkät och antalet respondenter var 2 006. Ett slumpmässigt urval gjordes i Valitut Palats kundregister. Resultaten har viktats på ålder (20+ år) och kön så att de motsvarar befolkningen.
 
I undersökningen kartlades genom öppna frågor vilka som enligt respondenterna är de mest betrodda varumärkena i totalt 40 olika produktkategorier. 
 
Mer information om undersökningen inklusive resultaten lämnas av Tiina Suomela, undersökningschef
+358 50 595 5413, tiina.suomela@valitutpalat.fi
 
Läs mer

Arkiv

Rum och personer


Ta bort Rum

Rum

Vuxna

Barn (3-15 år)

Barn 3–15 år sover i extrasäng

Barn (0-2 år)


1
2
3
4
5
6
7
8
+ Lägg till barn (0–2 år)

+ Lägg till rum
Ännu bättre priser för inloggade ägarkunder!
Du får tillgång till förmånerna genom att logga in med S-användarkonto på vår webbplats.
Logi sissescard.dialog.text=Så här kan du boka rum som S-Card-kund samt granska och uppdatera dina egna uppgifter.
This way, you will be able to book rooms as an S-Card customer, as well as review and update you information.