Menu

Green Key

Vårt hotell har gjort ett medevetet val att hänsyn till miljöns välbefinnande.
Som bevis på detta har Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone tilldelats Green Key-märket.
Green Key är ett internationellt miljömärke som främjar hållbar turism. Med miljöcertifierade hotell har våra gäster ännu bättre möjligheter att göra miljövänliga val och minska sitt eget koldioxidavtryck.
 
Green Key är synligt hos oss, både vad gäller tekniken i hotellrummet till den dagliga städningen. I våra rum använder vi till exempel vattenbesparingsbegränsare för att reglera vattenflödet, och vi använder oss även av lokala tvättservice företag. Vi använder oss endast av LED-lampor och belysningen är planerad så den är energieffektivt. Belysningen fungerar bara i rummet med ett nyckelkort. Vi har minskat användningen av plast, till exempel istället för plastpåsar använder vi papperspåsar, våra engångsartikar och sugrör är gjorda av bioplast eller återvunnet material. Vi undviker användning av plastprodukter, till exempel i våra kundtjänstprodukter. Dessutom använder vi många ekologiska och lokala produkter i vår restaurang såväl som under vår frukost servering. Vi föredrar alltid lokala företag som samarbetspartners. Våra rum har energisnål luftkonditionering och våra gäster kan justera temperaturen i rummet efter deras egna önskemål.
 
Vi undviker onödig pappersförbrukning och återvinner avfall effektivt. Våra rum har sorteringsmöjligheter för skräp och vi rekommenderar att handdukar används mer än en gång för att spara vatten. Våra gäster kan även välja att lämna bort mellanstädningen för att på så vis spara både på vatten och miljön. 
Vi uppmuntrar våra kunder att vara mera miljövänliga genom att erbjuda cyklar att låna under vår- och sommarsäsongen, och vi berättar gärna om de bästa cykel- och vandringslederna och ger råd om användning av kollektivtrafik. Vi strävar ständigt efter att utveckla vår verksamhet till förmån för miljön.
 
Mer information om Green Key kan du läsa om här:   Sokos Hotels Green Key -sida »
puhelin
Ring +358 300 870 040 priser 0,0835 €/samtal + 0,1209 €/min
location
Humlegårdsgatan 2 20100, Åbo
location
Humlegårdsgatan 2
20100, Åbo
parking