Original Sokos Hotel Hamburger Börs personal rekommenderar

BÖRSENS PERSONAL REKOMMENDERAR

Aboa Vetus & Ars Nova

Aboa Vetus & Ars Nova, museet för historia och nutidskonst, är en kombination av historia, arkeologi och nutidskonst i centrum av Åbo. På underjordiska Aboa Vetus får du ta del av medeltida ruiner och en mängd olika föremål.  På övre våningen i Rettigs palats presenteras olika utställningar i nutidskonst. Museibutiken är den mest välsorterade gåvoshopen i Åbo centrum. Det finns också ett trivsamt café som är väl värt ett besök.

Hantverksmuseet på Klosterbacken

Ett unikt friluftsmuseum som omfattar 18 små trähuskvarter. Byggnaderna skonades vid Åbo brand 1827. Husen är inredda som hem och verkstäder för hantverkare. De idylliska gårdsområdena lockar dig att göra ett besök i Åbo historia.

Konstmuseer

Åbo har tre konstmuseer, varav Wäinö Aaltonens museum vid stranden av Aura å fungerar som Åbo stads konstmuseum. Vid åstranden ligger även museet i nutidskonst Ars Nova. Åbo konstmuseum i sin tur finns på Puolalabacken.

 

Åbo Saluhall

Åbo Saluhall håller de åboländska mattraditionerna vid liv – och bidrar hela tiden med någonting nytt i stadens matkultur. I Saluhallen hittar du såväl picknickmat som mat att köpa med dig hem, oavsett om du gillar traditionella rätter, ekologiskt, närproducerat eller kulinariska nyheter. Under shoppingturen kan du äta en god lunch eller ta dig en kopp kaffe.  I Saluhallen finns Finlands minsta Alko-butik och Finlands bästa bageri har också en butik här.

Logomo

På Logomo ordnas det möten, seminarier, kongresser, teaterföreställningar, mässor, utställningar, filmvisningar och olika privata evenemang.

 

 

 

puhelin
location
Köpmansgatan 6 20100, Åbo
location
Köpmansgatan 6
20100, Åbo
parking