Menu

Hotellets saga

Välkommen till Original Sokos Hotel Kupittaa.

Vi är en varmhjärtad mötesplats i Kuppis med ett mästerligt team som betjänar en vid kundkrets med stort hjärta och stor yrkesskicklighet.

Kuppis har en lång historia. Enligt sägen döpte Biskop Henrik de första hedniska finnarna till kristendomen i Kuppis källa under det första korståget år 1155. Under 1550- och 1560-talen hölls bland annat tornerspel och högsommarfester i Kuppis. I början av 1680-talet började man använda Kuppis källa som hälsokälla och på 1700-talet blev badverksamheten i området allt mer populär. Kuppis historia innehåller även ett mörkt kapitel. Från och med 1760 började trakten kring Nylandstullen att användas som avrättningsplats, eftersom dödsstraff fortfarande var ganska vanliga på 1700-talet. Mord och dråp kunde ge halshuggning som straff, men även stöld. Det egentliga parkområdet i Kuppis upprättades i anslutning till badanläggningen år 1820 som promenadpark för badgästerna. På 1840-talet blev Kuppis en populär plats för nöjesliv och det ordnades danser varje dag samt regelbundna cirkusuppträdanden och djurstrider. På 1890-talet utvidgades parken och man byggde en idrottsplan och en lekplats för små barn samt planterade träd och buskar. 1910 färdigställdes bl.a. en spelplan, fågeldammar och ett friluftsbad i Kuppis.

110 år senare fick området äntligen sitt första hotell. Vi är en unik och trivsam mötesplats där såväl affärsresenärer, barnfamiljer, universitetspersonal och idrottsföreningar övernattar. Vårt läge ett stenkast från Åbo centrum är perfekt för resenärer. Områdets idrottsplatser, företag och högskolor samt Finlands största stadspark ligger alla på gångavstånd.

Alla 196 rum i vårt hotell erbjuder resenärer en stunds vila eller arbetsro mitt i det livliga Kuppis. De eleganta rummen har en personlig inredning. Hälften av rummen har en mörk huvudfärg, den andra hälften en vit. I de vita rummen har orange använts som effektfärg, i de mörka turkos. Sisustusarkkitehdit Gullstén & Inkinen Oy har planerat hotellets inredning och Kudos Dsign Oy Bistro Elli och hotellfoajén.

Vi driver en ansvarsfull hotellverksamhet. Vi är noga med att spara på energi och vatten. Vi återvinner på rätt sätt. Vi gör små vardagliga goda gärningar, till exempel donerar vi en euro för varje såld vattenflaska till skyddandet av Östersjön.

Hos oss äter du mångsidigt. Vår trivsamma hotellrestaurang Bistro Elli har ärvt sitt namn av den legendariska dansrestaurangen Elli & Gunnar. Ellis atmosfär lockar utöver måltider även till samvaro och cocktails. Elli serverar läckra bistrorätter med en modern twist och de bästa, lokala ölsorterna och husets viner. En smaklig frukostbuffé dukas upp för både hotellgäster och grannar.

Kuppis Rooftop Bar på nionde våningen erbjuder en fantastisk utsikt över Åbo. Den intima baren är öppen året om, och terrassen vid fint väder. På samma våning finns hotellets bastur och gym. Från Delin i anslutning till receptionen är det enkelt att hämta en pizza, caféprodukter och andra take away-rätter.

I anslutning till Bistro Elli finns ett trivsamt kabinett där 48 personer kan hålla ett möte eller äta en måltid. På Ellis öppna balkong kan evenemang för så många som 75 personer ordnas. Vi har även ett nära samarbete med Besökscentrum Joki i närheten, som erbjuder mångsidiga möteslokaler för grupper av olika storlekar och med olika behov på gångavstånd från hotellet.

Vi är rörande nära. Välkommen att övernatta, arbeta, bada bastu, semestra och fram för allt trivas hos oss!

puhelin
Ring +358 300 870 040 priser 0,0835 €/samtal + 0,1209 €/min
location
Joukahaisenkatu 6 20520, Turku
location
Joukahaisenkatu 6
20520, Turku
parking