Hae varaus

hotel-logo

Kuopiossa tapahtuu

Kuopiossa tapahtuu

Kuopio, tuhansien tapahtumien kaupunki.

Läm­pi­mäs­ti ter­ve­tul­oa Kuo­pioon!

Kal­la­ve­den ran­nal­la si­jait­se­va Kuo­pio on hyvän elämän pääkau­pun­ki, joka tans­sii ja soi 365 päi­vää vuo­des­sa kau­niin vih­reän luon­non ja ai­to­jen im­meis­ten kes­kel­lä. Kuo­pios­sa ais­tit ta­pah­tu­mien sie­lua si­li­mien, suun ja koko kehon kaut­ta.

Kuo­pion to­ril­la ta­pah­tuu

Mualiman napa eli the center of the universe on savolainen nähtävyys ja elämys, joka on koettava Kuopiossa käydessään. Mualiman napa löytyy vain viiden minuutin kävelymatkan päästä hotelliltamme. Torilta löydät kotiin tuliaisiksi niin paikalliset sesongin herkut, käsityöt kuin perinteisen Hanna Partasen kalakukon kuin paikallisen paahtimon kahvin kuin oluenkin.

Puijon Torni

Onnellisuuden huipulla Kuopion legendaarisella Puijolla aistit luonnon läheisyyden niin liikkumalla keskellä kaunista aarniometsää kuin katsellen Kuopion kauneutta tornin korkeudesta. Puijolla ympäri vuoden tarjolla elämyksellisiä ohjelmapalveluja sekä aktiviteetteja.

Kuopion Musiikkikeskus

Melkein hotellimme naapurissa sijaitseva Kuopion Musiikkikeskus on yksi Suomen merkittävimmistä konserttitaloista ja kongressikeskuksista sekä Kuopion kaupunginorkesterin koti.

Kuopion Kaupunginteatteri

Kuopion kaupunginteatteri on Itä-Suomen suurin ammattiteatteri ja se on tunnettu monipuolisesta, kotimaisesta ohjelmistostaan. Kauden ohjelmistot tulvivat hyvää draamaa sekä mitä mielenkiintoisempia vierailuja ja yhteistuotantoja. Teatterin ohjelmistossa on aina myös lapsille ja nuorille suunnattuja näytelmiä, jotka erityisesti hiihtolomien aikaan ilahduttavat myös matkailijoita.

Kuopion Joulutori 8.-21.12.2023

Joulutorilta löydät lahjatavaramyyjät, käsityöläiset, herkulliset ruoka- ja juomakojut sekä upeaa valotaidetta. Lisäksi Joulupukki ja muori ovat tavattavissa joulutorilla.

Finland Ice Marathon 23.-24.2.2024

Finland Ice Marathon (FIM) on ainutlaatuinen Kallaveden luonnonjäällä järjestettävä luistelutapahtuma, joka järjestetään jo 40. kerran Kuopiossa. FIM on Suomen vanhin ja tunnetuin luonnonjäällä järjestettävistä luistelutapahtumista. Lajeina luistelu, sauvaluistelu ja potkukelkkailu.

Kuopio Tanssii ja Soi 12.-18.6.2024

Kuopio Tanssii ja Soi on tarjoillut maailmanluokan tanssielämyksiä jo vuodesta 1970 alkaen. Pohjoismaiden laajin ja monipuolisin kansainvälinen tanssitaidetapahtuma houkuttelee puoleensa laadukkaalla ohjelmistollaan niin tanssin ammattilaisia, harrastajia kuin aloittelijoitakin läheltä ja kaukaa.

Kuopio Wine Festival 28.6.-6.7.2024

Kuopio Wine Festival on Suomen suurin viini- ja ruokafestivaali, joka kerää joka kesä noin 35 000 huippuruoan, viinin ja musiikin ystävää sataman alueelle Kuopioon.

Nekocon 13.-14.7.2024

Nekocon on japanilaisen populaarikulttuurin tapahtuma, joka kokoaa yhteen niin animen, mangan kuin pelienkin ystävät. Nekocon on kaikenikäisille suunnattu con, joka sopii yhtä hyvin ensikertalaiselle kuin jokaiselle conimaailman konkarillekin! Tapahtumaa tehdään vapaaehtoisvoimin harrastajalta harrastajalle. Mahdollistajana toimii voittoa tavoittelematon Nekocon ry.

Kuopio Rock 25.–27.7.2024

Kuopiorock järjestetään tulevana kesänä jo peräti 21. kertaa tutulla paikalla Kuopion Väinölänniemellä, 5 minuutin kävelymatkan päässä hotellilta. Savon suurimmassa rokkifestivaalissa päästään tulevanakin vuonna nauttimaan usean lavan mittavasta kattauksesta.

Sunsets Kuopio kesällä 2024

Sunsets Kuopio on Suomen suurin urheilun ja viihteen ilmaistapahtuma. Eri lajitapahtumat täyttävät koko hotellin viereisen satama-alueen, jossa nähdään jälleen upea kattaus tekemistä ja viihdettä. Yleisölle kaikki tämä on nähtävissä ja koettavissa maksutta.

ANTI Contemporary art Festival 2024

ANTI-festivaali on vuosittainen nykytaiteen festivaali Kuopiossa, joka esittää ja tilaa teoksia maailman kiinnostavimmilta taiteilijoilta. Ympäri maailmaa tulevien taiteilijoiden teokset ottavat haltuunsa kaupungin julkisia tiloja - koteja, kauppoja, toreja, yrityksiä, metsiä, järviä. Yleisö ja erilaiset yhteisöt pääsevät arjen keskellä osaksi teoksia - tekemään ja kokemaan niitä.

Kuo­pion ta­pah­tu­mis­ta li­sä­tie­to­ja Kuo­pio-Tahko alu­een mat­kai­lusi­vuil­tasekä suo­raan ta­pah­tu­mien si­vuil­ta.