Menu

MATKAPAKETIT JA MATKAPALVELUYHDISTELMÄT SEKÄ YHDISTETYT MATKAJÄRJESTELYT

MATKAPAKETIT JA MATKAPALVELUYHDISTELMÄT SEKÄ YHDISTETYT MATKAJÄRJESTELYT

Huoneet ja henkilöt


Poista Huone

Huone

Aikuisia

Lapsia (3-15 v)

Lapset 3-15v nukkuvat lisävuoteessa

Lapsia (0-2 v)


1
2
3
4
5
6
7
8
+ Lisää lapsia (0-2 v)

+ Lisää huone
Kirjaudu ja varaa
Asiakasomistajan edut saat käyttöösi kirjautumalla verkkosivuillemme S-käyttäjätililläsi.
Kirjaudu sisään
Näin voit varata huoneita S-Card-asiakkaana sekä tarkastella ja päivittää omia tietojasi.

Matkapaketit ja matkapalveluyhdistelmät

Matkapaketilla tarkoitetaan yhteinäiseen hintaan paketoitua matkaa, joka muodostuu vähintään kahdesta matkapalvelusta; majoituksesta ja lisäpalvelusta kuten esimerkiksi huvipuistolipusta. 
 
Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti. Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Majoituksen tarjoava alueosuuskauppa tai SOK:n tytäryhtiö on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta. Lisäksi alueosuuskaupat ja SOK:n hotelliliiketoimintaa EUn alueella harjoittavat tytäryhtiöt ovat hankkineet lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että Sokos Hotels liiketoimintaa harjoittavasta alueosuuskaupasta / SOK:n tytäryhtiöstä tulee maksukyvytön.

Yhdistetyt matkajärjestelyt

Kun majoituksen valittuasi ja maksettuasi varaat Sokos Hotellien kautta lisämatkapalvelujasi matkaasi tai lomaasi varten, sinuun ei sovelleta direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisia matkapaketteihin sovellettavia oikeuksia.
 
Sen vuoksi hotelliliiketoimintaa harjoittava alueosuuskauppa tai SOK:n tytäryhtiö ei ole vastuussa yksittäisten matkapalvelujen asianmukaisesta suorittamisesta. Ongelmatapauksissa ota yhteyttä asianomaiseen palveluntarjoajaan. 
 
Jos kuitenkin varaat lisämatkapalveluja Sokos Hotellien varaussivustoon tai applikaatioon tehdyn saman verkkovierailun aikana, näistä matkapalveluista tulee osa yhdistettyä matkajärjestelyä. Siinä tapauksessa Sokos Hotelleilla on voimassa, siten kuin EU:n lainsäädännössä vaaditaan, suoja, jolla taataan Sokos Hotelleille suorittamiesi maksujen palauttaminen sellaisten palvelujen osalta, jotka jäävät suorittamatta siksi, että Sokos Hotels liitetoimintaa harjoittava alueosuuskauppa / SOKn tytäryhtiöstä on tullut maksukyvytön. Maksuja ei kuitenkaan palauteta siinä tapauksessa, että asianomainen palveluntarjoaja tulee maksukyvyttömäksi. 
 
Sokos Hotels -liiketoimintaa harjoittavat alueosuuskaupat ja SOKn tytäryhtiöt ovat hankkineet maksukyvyttömyyssuojan Kilpaillu ja kuluttajavirastolta. 
 
Matkustajat voivat ottaa yhteyttä tähän tahoon tai tapauksen mukaan toimivaltaiseen viranomaiseen jos palvelujen suorittamisesta kieltäydytään Sokos Hotels –liiketoimintaa harjoittavan alueosuuskaupan tai SOK:n tytäryhtiön maksukyvyttömyyden vuoksi. 
Huom! Tämä maksukyvyttömyyssuoja ei kata sellaisia muiden osapuolten kuin Sokos Hotellien kanssa tehtyjä sopimuksia, jotka voidaan toteuttaa Sokos Hotels -liiketoimintaa harjoittavan alueosuuskaupan tai SOK:n tytäryhtiön maksukyvyttömyydestä huolimatta. 

Vastuullinen matkanjärjestäjä

Vastuullisena matkanjärjestäjänä toimii majoituksen järjestävä alueosuuskauppa tai SOK: n tytäryhtiöYhteystiedot hotelleihin.
 
Matkustaja, joka katsoo Sokos Hotellin rikkovan matkapalveluyhdistelmistä annetun lain määräyksiä, voi tehdä valituksen Suomessa SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjaukselle (Fleminginkatu 34, PL 1, 00088 S-RYHMÄ, puh. 010 76 8011 arkisin klo 8-17, sähköposti sokoshotels.ketjumarkkinointi@sok.fi), josta valitus ohjataan edelleen matkanjärjestajänä toimineelle taholle.
 
Palautteen voi jättää myös hotelliin tai verkkopalvelun kautta >>
Jos matkustaja ei ole tyytyväinen matkanjärjestäjältä valitukseensa saamaan ratkaisuun, ratkaisusta voi valittaa kuluttajariitalautakuntaan. Virossa valitukset Tarbikaitseamet.

Matkapakettien peruutus

Matkustajat voivat milloin hyvänsä ennen matkapaketin alkamista peruuttaa sopimuksen asianmukaista ja perusteltua peruutusmaksua vastaan.
Matkustajat voivat luovuttaa matkapakettisopimukseen perustuvat oikeutensa toiselle henkilölle ilmoitettuaan tästä riittävän ajoissa ja mahdollisesti lisämaksua vastaan, ellei matkapaketin ehdoissa muuta mainita.
 
Matkustajalla on myös oikeus ennen matkapaketin alkamista peruuttaa sopimuksen peruutusmaksua suorittamatta poikkeuksellisissa olosuhteissa, esimerkiksi jos matkakohteessa on vakavia turvallisuusongelmia, jotka todennäköisesti vaikuttavat matkapakettiin.
 
Matkapaketin hintaa voidaan nostaa ainoastaan, jos tietyt kustannukset (esim. polttoaineen hinta) nousevat ja vain jos tästä on nimenomaisesti määrätty sopimuksessa, eikä missään tapauksessa myöhemmin kuin 20 päivää ennen matkapaketin alkamista. Jos hinnankorotus ylittää 8 % matkapaketin hinnasta, matkustaja voi peruuttaa sopimuksen. Jos matkanjärjestäjä varaa itselleen oikeuden hinnankorotukseen, matkustajalla on oikeus hinnanalennukseen, jos asianomaiset kustannukset laskevat.

Matkustajat voivat peruuttaa sopimuksen suorittamatta peruutusmaksua ja saada takaisin kaikki maksut, jos jokin muu matkapakettiin pääominaisuuksista kuin hinta muuttuu merkittävästi. Jos matkapaketista vastaavan elinkeinonharjoittaja peruuttaa matkapaketin ennen matkapaketin alkamista, matkustajalla on oikeus maksujen palautukseen ja tarvittaessa korvaukseen. 
 
Jos matkapaketin merkittäviä osiota ei voida matkapaketin alkamisen jälkeen toteuttaa sovitulla tavalla, on matkustajalle tarjottava vaihtoehtoisia matkajärjestelyjä ilman lisämaksua. Matkustajat voivat purkaa sopimuksen suorittamatta peruutusmaksua, jos palveluja ei tarjota sopimuksen mukaisesti ja tämä vaikuttaa matkapaketin toteuttamiseen merkittävästi eikä matkanjärjestäjä korjaa ongelmaa.
 
Matkustajalla on oikeus myös hinnanalennukseen ja/tai vahingonkorvaukseen, jos matkapalveluja ei toteuteta tai ne toteutetaan virheellisesti.
 
Matkanjärjestäjän on annettava apua, jos matkustaja on vaikeuksissa.
 
Jos matkanjärjestäjästä tai jossakin jäsenvaltiossa, matkanvälittäjästä tulee maksukyvytön, suoritetut maksut palautetaan. Jos matkanjärjestäjästä tai tapauksen mukaan matkanvälittäjästä tulee maksukyvytön matkapaketin alkamisen jälkeen ja jos matkapakettiin sisältyy kuljetus, matkustajien paluukuljetus taataan. Sokos Hotels liiketoimintaa harjoittavat alueosuuskaupat ja SOK:n tytäryhtiöt ovat hankkineet. on hankkinut maksukyvyttömyyssuojan Kilpailu ja kuluttajavirastolta. Matkustajat voivat ottaa yhteyttä tähän tahoon tai tapauksen mukaan toimivaltaiseen viranomaiseen, jos palveluja kieltäydytään suorittamasta Sokos Hotels liiketoimintaa harjoittavien alueosuuskauppojen tai SOK:n tytäryhtöiden maksukyvyttömyyden vuoksi.