Historia

Hotellin viralliset avajaiset pidettiin 13.6.1991 ja hotellissa oli 165 huonetta. Hotellin alkuperäinen strategia oli olla korkealuokkainen kokous- ja liikemieshotelli.

Ravintoloita oli neljä: Ravintola Old Station, Vin Cafe Chantal, Bierstube Hertas ja Night Club Poolside. Hertaksen päätuotteena oli olut ja makkara eri muodoissaan. Tämän lisäksi hotellissa toimi kolme baaria: Lobby Bar Checkpoint, Terrace Bar ja van Business-kerroksen asukkaille tarkoitettu baari.  Kokoushuoneita oli 22 ja tilat tyydytti vaativankin asiakkaan tarpeen, kuten telekonfrenssit mahdollistivat videoneuvotteluttilat. Yhden hengen hotellihuone maksoi korkeimmillaan 700 markkaa per yö ja hotellissa oli omat autokuskit.

Lamavuodet ja väärä strategiavalinta vaikuttivat myynteihin ja niinpä hotellin strategia muutettiin: "Rentoutumista ja vapaa-aikaa signaloiva hotelli". Tällöin myös "syntyi" nykyinen Ravintola Tulisuudelma, missä oli jo silloin elävää musiikkia, torstaisin naisten tanssit ja viikonloppuisin sekahakutanssit kotimaisen orkesterin johdolla. Strategian muutoksen myötä myös huoneen kuin huoneen sai edullisesti 490 markkaa per huone per yö.

Vuonna 1994 hotellin nimi oli Sokos Hotel Vantaa ja Tulisuudelma ja yökerho nauttivat paikkakunnan "ykköspaikan maineesta".

Laajennusosa valmistui vuonna 2004 ja vuosikymmenten saatossa hotellista on kehkeytynyt maankuulu kokous- ja live-esiintyjien keidas. Nykyinen nimi Original Sokos Hotel Vantaa sai nimensä S-Ryhmän brändimuutoksen myötä vuonna 2013.