Sokos Hotels yrityksenä

Sokos Hotels yrityksenä

 Sokos Hotels yrityksenä
Sokos Hotels yrityksenä

Yrityskuvaus

S-ryhmä harjoittaa Suomessa hotellitoimintaa kahden eri hotelliketjun, Radisson Blu- ja Sokos Hotels -ketjujen kautta. Sokos Hotellit ovat paikallisten osuuskauppojen tai Sokotel Oy:n omistamia. Sokotel Oy on SOK:n matkailu- ja ravitsemisliiketoimintaa harjoittava tytäryhtiö, joka operoi Suomessa kuutta Radisson Blu Hotellia ja viittätoista Sokos Hotellia.

Suomen ulkopuolella on viisi Sokos Hotellia, kaksi Virossa ja kolme Pietarissa. Sokotelin tytäryhtiöt AS Sokotel ja OOO Sokotel operoivat Viron ja Venäjän Sokos Hotelleja. Raportti käsittele Suomessa sijaitsevia Sokos Hotelleja. Sokos Hotels on Suomen kattavin hotelliketju, johon kuuluu yli 50 hotellia Suomessa, Tallinnassa ja Pietarissa. Hotellit sijaitsevat kaupunkien keskustoissa tai keskellä vapaa-ajan kohteita. Majoituksen lisäksi Sokos Hotellit tarjoavat kokous-, ravintola- ja vapaa-ajan palveluita asiakkaiden eri tarpeisiin. 

Sokos Hotellit on jaettu kolmeen eri hotellityyppiin; Break-, Original- ja Solo by Sokos Hotels -hotelleihin, jotta ketju olisi yksilöllinen monille. Pitkäjänteinen kehitystyö jatkuu, tavoitteena on tarjota eri tarpeisiin sopivia laadukkaita ja vastuullisia palveluita – yksiköllisesti jokaiselle asiakkaalle. Erilaisia hotelleja eri tarpeisiin:

ORIGINAL BY SOKOS HOTELS on sydämellisesti suomalainen hotelliketju. Hotellit sijaitsevat keskeisellä paikalla ja ne palvelevat asiakkaita paikallinen pilke silmäkulmassaan. Original-hotelleja on 35 kappaletta.

BREAK BY SOKOS HOTELS -hotellit sijaitsevat vapaa-ajan keskusten tai kylpylöiden yhteydessä. Break-hotellit tarjoavat erilaisia taukoja kasvohoidosta golfiin ja suklaasuihkulähteestä lasketteluun. Break-hotelleja on 8 eri puolilla Suomea, Vantaalta Leville.

SOLO BY SOKOS HOTELS -hotellit ovat persoonallisia hotelleja, joilla on uniikkeja tarinoita kerrottavanaan. Jokaisen Solo-hotellin varusteluun kuuluu vartaloon muokkautuva patja, laaja minibar-valikoima sekä laadukas aamiainen pöytään tarjoiltuine kahveineen. Solo by Sokos Hotels -hotelleja on ketjussa 9.


Sokos Hotels osana S-ryhmää

S-ryhmä on suomalainen, osuustoiminnallinen kaupan ja palvelualan yritysryhmä. Se muodostuu Suomen Osuuskauppojen Keskuskunnasta (SOK) ja sen tytäryhtiöistä sekä 20 alue- ja paikallisosuuskaupoista. Osuuskauppojen jäsenet eli asiakasomistajat omistavat osuuskaupat. S-ryhmän toiminnan tarkoituksena on tuottaa kilpailukykyisiä palveluja ja etuja omistajilleen kannattavasti.

Sokos Hotellit ovat paikallisten osuuskauppojen tai Sokotel Oy:n omistamia. Sokotel Oy on SOK:n matkailu- ja ravitsemisliiketoimintaa harjoittava tytäryhtiö.

S-ryhmässä vastuullisuus on lainsäädännön vaatimukset ylittävää toimintaa, jonka perustana ovat S-ryhmän arvot ja vastuullisuusperiaatteet, SOK-yhtymän eettiset periaatteet sekä vastuullisuudelle asetetut yhteiset strategiset tavoitteet.

www.s-kanava.fi/web/s-ryhma/s-ryhman-vastuullisuusperiaatteet


S-ryhmän ravintolat


S-ryhmällä on yli 700 ravintolaa, joista noin puolet kuuluu valtakunnallisiin ketjuihin. Sokos Hotelleissa on sekä ketjuihin kuuluvia että niihin kuulumattomia ravintoloita. Tässä raportissa ravintoloista puhuttaessa tarkoitetaan Sokos Hotelleissa olevia ravintoloita sekä Amarillo, Fransmanni, Grill it!, Rosso, ja Trattoria-ketjujen ravintoloita. S-ryhmän kaikki ravintolat, ABC-ketju mukaan lukien, tarjoavat työtä yli 6 200 ravintola-alan ammattilaiselle.

AMARILLO tarjoaa reilua ruokaa Texasin ja Meksikon hengessä sekä rokkaavaa baaribailausta. Amarillo-ravintoloita on Suomessa 22 ja yksi Tallinnassa.
www.raflaamo.fi/amarillo

FRANSMANNI-ravintoloissa syödään tuoreista ja puhtaista raaka-aineista valmistettua maalaisranskalaista ruokaa. Fransmannin pihviliha ja broileri ovat aina kotimaista alkuperää. Laaja ja harkittu viinivalikoima täydentää Fransmanni-nautinnon. Fransmannit sijaitsevat yhtä lukuun ottamatta Sokos Hotelleissa ja niitä on 13 kpl.
www.raflaamo.fi/fransmanni

GRILL IT! -ravintoloiden ruokalistalla kohtaavat skandinaavisen selkeät maut ja mausteet ympäri maailman. Grill it! -ravintoloita on kuusi, joista kolme Sokos Hotellien yhteydessä.
www.raflaamo.fi/grill-it

TRATTORIA tarjoaa Italian keittiöiden makuja, kuten pastaa, risottoa ja bruschettoja. Trattorioita on kolme, kaikki Solo by Sokos Hotels -hotelleissa.
www.raflaamo.fi/trattoria

ROSSO-ravintolat ovat tarjonneet italialaishenkistä ruokaa suomalaiseen makuun jo yli 35 vuoden ajan. Ruokien terveellisyyteen kiinnitetään Rossoissa erityishuomiota mm. valmistustapavalinnoilla, kevytannoksilla ja kalorien julkistamisella. Rosson ruokalistalla on useita vaihtoehtoja erityisruokavaliota noudattaville ja saatavilla on myös pistekirjoituslistat näkövammaisille.
Rosso on S-ryhmän ja koko Suomen suurin ravintolaketju. Tällä hetkellä ravintoloita on 37 ja ketju työllistää noin 600 henkilöä.
www.raflaamo.fi/rosso