Varausohjeet

Varausohjeet

Huoneet ja henkilöt


Poista Huone

Huone

Aikuisia

Lapsia (3-15 v)

Lapset 3-15v nukkuvat lisävuoteessa

Lapsia (0-2 v)


1
2
3
4
+ Lisää lapsia (0-2 v)

+ Lisää huone
 Varausohjeet
Varausohjeet

Varausohjeet

Mikäli et pääse tekemään hotellivarausta normaalisti, kokeile käyttää toista internet-selainta tai ota yhteys Myyntipalveluumme, puh. 020 1234 600, ma-pe klo 8-20.

Tuetut internet-selaimet
Sokos Hotels -verkkosivut toimivat kaikilla yleisimmin käytetyillä selainohjelmilla. Palvelujen käyttö edellyttää selainohjelmalta evästeiden käytön (cookies) hyväksymistä. Suosittelemme tietoturvallisuuden ja sivujen yleisen toimivuuden vuoksi uusimpien selainversioiden käyttöä.

Sokoshotels.fi -verkkopalvelun käyttöä tuetaan seuraavilla selaimilla:
Chrome 27
Mozilla Firefox 19.0.2
Microsoft Internet Explorer 9.0
Safari 7.0.4

Emme voi taata Sokos Hotels -verkkosivujen toimivuutta mikäli käytössäsi on jokin muu selain. Mikäli käyttämäsi selainversio on vanha, suosittelemme selaimen päivittämistä tai uuden selaimen asentamista.

Bonuksen kertyminen majoituksesta
Bonusta saa vain Sokos Hotellien varauskanavien kautta tehdyistä varauksista, samoin kuin asiakasomistajahintaiset huonevaraukset voi tehdä vain Sokos Hotellien varauskanavien kautta. Näitä varauskanavia ovat verkkopalvelumme www.sokoshotels.fi, Sokos Hotellien Myyntipalvelu sekä Sokos Hotellit Suomessa, Tallinnassa ja Pietarissa. Bonus kirjautuu aina lähtöpäivän mukaan.

VARAUKSEN TEKEMINEN:

Valitse kaupunki tai kohde

Hotellihaun voi tehdä hakemalla kaupunkia tai kohdetta. Jos haku tehdään pelkän kaupungin tai kohteen perusteella, järjestelmä tarjoaa kaikkia hotelleja, jotka ovat saatavilla hakemillasi tiedoilla.

Valitset tulo- ja lähtöpäivät
Valitse kalentereista tulo- ja lähtöpäivämäärät.

Joustavat päivät
Valitse Joustavat päivät, jos varauksesi ajankohta voi muuttua kolmella päivällä aikaisemmaksi tai myöhemmäksi.

Olen asiakasomistaja
Jos huoneen maksajalla on S-Etukortti, valitse "Olen asiakasomistaja". S-Etukortti tulee näyttää hotellissa sisään kirjautumisen yhteydessä, jonka jälkeen asiakasomistajahinta myönnetään. Asiakasomistajahinta on tarkoitettu vapaa-ajan matkustukseen. Majoitus tulee maksaa käteisellä tai henkilökohtaisella maksukortilla.

Huoneiden lukumäärä
Valitse valikosta varattavien huoneiden määrä ja määrittele henkilömäärä joka huoneelle. Huoneita voi varata yhdellä kertaa enintään kuusi (6) kappaletta. Myöhemmässä vaiheessa jokaiselle huoneelle tulee valita huonetyyppi ja hinta. Jokaiseen huoneeseen tulee määritellä yhden majoittujan nimi ja jokaisessa huoneessa tulee olla vähintään yksi aikuinen.

Aikuisia
Valitse valikosta samassa huoneessa majoittuvien aikuisten määrä (max 4 henkilöä), jolloin järjestelmä tarjoaa valitulle henkilömäärälle sopivia, vapaana olevia huoneita. Yhden huoneen maksimihenkilömäärä on neljä (4) henkilöä. Huonetyypin ja hintatuotteen yhteydessä on tarkempi kuvaus ja mahdolliset henkilömäärärajoitukset lisävuoteellisista huoneista. Varausruudulla näytetään sekä huoneen hinta per yö että huoneen kokonaishinta, jotka määräytyvät henkilömäärän mukaan. Lisävuoteellisia huoneita on internetin kautta varattavissa rajoitettu määrä. Mikäli majoittujia on useampi, voit kokeilla hakua useammalla huoneella ja pienemmällä henkilömäärällä huonetta kohti.

Alaikäisten majoitus
Alaikäinen voi majoittua hotelleissamme ilman aikuista. Yöpymiseen tarvitaan vanhempien suostumus sähköpostilla tai muuten kirjallisesti. Ikäraja alaikäisen majoittumiseen yksin on vähintään 16 vuotta. Tapauskohtaisesti asiasta voidaan sopia toisin lapsen vanhempien kanssa. Varaukseen liitetään vanhempien yhteystiedot. Majoittuessaan alaikäinen henkilö täyttää majoituskortin normaalisti. Maksamisessa noudatetaan samoja pelisääntöjä kuin muillakin huonevierailla. Huoneessa oleva minibar lukitaan ja huonelaskusiirrot estetään. Emme pysty varausvaiheessa mitenkään varmentamaan asiakkaan ikää, joten vastaanotto tekee viime kädessä päätöksen nuoren asiakkaan majoittumisesta hotelliin.

Lapsia 3-15v.
Kun haluat varata huoneen, jossa on yksi tai useampi lisävuode lapselle, valitse valikosta 3-15-vuotiaiden lasten lukumäärä. Huonehinta muodostuu yhdistelmänä aikuisten ja lasten määrän mukaan. Yhden huoneen yhteenlaskettu maksimihenkilömäärä on neljä (4) henkilöä. Mikäli majoittujia on useampi, voit kokeilla hakua useammalla huoneella ja pienemmällä henkilömäärällä huonetta kohti.

0-2-vuotiaille lapsille on mahdollista saada maksutta pinna- tai matkasänky tai majoitus ilman omaa vuodetta.

Järjestelmä tarjoaa valitulle henkilömäärälle sopivia, vapaana olevia huoneita. Huonetyypin ja hintatuotteen yhteydessä on tarkempi kuvaus ja mahdolliset henkilömäärärajoitukset lisävuoteellisista huoneista.

Sisään- ja uloskirjautumisajat
Huone on käytössäsi saapumispäivänä hotellista riippuen klo 15 tai 16 alkaen ja se tulee luovuttaa lähtöpäivänä klo 12 mennessä.

Erikoishuoneet
Mikäli tarvitset huonetta liikuntarajoitteiselle tai muuta erikoishuonetta, ota yhteyttä Sokos Hotels Myyntipalveluun tai suoraan valitsemaasi hotelliin.

Lemmikit
Mikäli matkustat lemmikin kanssa, valitse internetistä lemmikki-lisätuote varaukseesi. Lemmikki-tuotetta ei ole internetissä saatavilla kaikissa hotelleissamme, ota silloin yhteyttä Sokos Hotellien Myyntipalveluun tai suoraan valitsemaasi hotelliin. Lemmikistä veloitetaan erikseen.

Koodit ja tunnukset:

Varauskoodi

Syötä kenttään varauskoodi, mikäli se on mainittu tarjouksessa internet-varauksia varten. Varauskoodi tulee syöttää samassa muodossa kuin se on tarjouksessa.

Yritystunnus
Syötä kenttään tunnus, jos yritykselläsi on yritystunnus internet-varauksiin. Yritystunnuksella tehdyssä varauksessa maksutapana käy käteinen tai luottokortti.

Varaa
Paina "Varaa" -painiketta, jolloin järjestelmä tarkistaa, onko valitsemassasi kaupungissa tai hotellissa vapaana huoneita antamallesi ajankohdalle ja henkilömäärälle. Mikäli teet haun kaupungin nimellä, järjestelmä näyttää kyseisen kaupungin kaikki hotellit, joissa on huoneita vapaana sekä hotellien alkaen-hinnan valitsemallesi ajalle.

Mikäli hotellissa on saatavuutta antamillasi hakuehdoilla, ilmestyy hotellin tietojen alle saatavilla olevat alkaen-hinnat. Järjestelmä saattaa tarjota haetulle ajankohdalle useita eri hintatuotteita. Vapaana olevat huonetyypit saat näkyviin valitsemalla hinnan. Voit rajata näytettävät huoneet valitsemalla huoneen ominaisuuksia "näytä huoneet joissa on" valikosta. Tarkemmat huonetyyppikuvaukset saat näkyviin valitsemalla huonetyypin.

Voit valita aina oman matkasi tarkoitusta vastaavan edullisimman hinnan, jota järjestelmä tarjoaa.

Tee yöpymisestäsi vieläkin upeampi. Voit valita varauksellesi hotellin tarjoamia maksullisia lisäpalveluita. Kuluvan päivän varauksille lisäpalveluita ei voi varata internetistä. Tällöin voit kysyä lisäpalveluita suoraan  hotellista.

Voit myös esittää toiveita huoneestasi. Huomaathan, että toiveet toteutetaan hotellin varaustilanne huomioiden. Toiveita ei välttämättä ole mahdollista toteuttaa kaikissa huonetyypeissä.

Jatka henkilötietoihin
Valittuasi haluamasi hinnan ja huonetyypin etene varauksessa painamalla "Jatka henkilötietoihin" -painiketta.

Täytä majoittujan tiedot huolellisesti "Henkilötiedot" -kohdassa:
- Etunimi
- Sukunimi
- Katuosoite
- Postinumero
- Postitoimipaikka
- Asuinmaa
- Puhelin (puhelinnumero suuntanumeroineen)
- Sähköposti
Varausjärjestelmä lähettää automaattisesti sähköpostivahvistuksen varauksesta, muutoksesta ja peruutuksesta kenttään syötettyyn osoitteeseen. Kenttään tulee syöttää vain yksi sähköpostiosoite ilman ylimääräisiä merkkejä tai välilyöntejä.

Saavun klo 18 mennessä
Huonevaraus on voimassa tulopäivänä klo 18 asti, mikäli myöhäistä saapumista ei ole erikseen vahvistettu. Tämän jälkeen hotellilla on oikeus myydä huone toiselle asiakkaalle. Mikäli olet estynyt saapumaan hotelliin, tulee sinun aina perua huonevarauksesi internet-sivujemme kautta, vaikka klo 18 jälkeistä saapumista ei ole vahvistettu. (Huone on käytettävissä tulopäivänä klo 15 tai 16 alkaen. Huoneen luovutus lähtöpäivänä klo 12 mennessä.)

Vahvistan saapumiseni klo 18 jälkeen luottokortilla
Mikäli saapuminen hotelliin on klo 18 jälkeen, tulee myöhäinen saapuminen vahvistaa luottokorttitiedoilla. Valitse varausruudulle korttityyppi, syötä luottokortin numero, voimassaoloaika sekä kortinhaltijan nimi. Vahvistettua huonevarausta pidetään voimassa klo 18 jälkeen. Mikäli vahvistettu varaus jää käyttämättä, eikä peruutusta ole tehty peruutusehtojen puitteissa, veloitetaan käyttämättömästä huoneesta yhden vuorokauden huonehinta.

Vahvistuksessa käytettävän kortin tiedot varmennetaan automaattisesti vahvistettaessa varausta. Käytettäessä Visa Electron- tai debit -korttia tilillä näkyy varmennuksen johdosta yhden (1) euron katevaraus. Kyseistä katevarausta ei veloiteta tililtä, vaan se poistuu automaattisesti viimeistään kolmen viikon kuluessa.

Maksan varaukseni sekä vahvistan saapumiseni vahvistuksen yhteydessä
Huonevaraus voidaan maksaa vahvistuksen yhteydessä. Maksettu huonevaraus pidetään voimassa klo 18 jälkeen seuraavaan aamuun asti. Maksun voi suorittaa etukäteen varauksen yhteydessä Nordean, OP-Pohjolan, Danske Bankin sekä S-Pankin verkkopankkitunnuksilla tai Visa-, MasterCard-, Eurocard-, American Express- ja Diners Club -luottokorteilla tai Visa Electron -kortilla.

Osa hintatuotteista edellyttää etukäteismaksua vahvistuksen yhteydessä. Suoritetun maksun palautusta voidaan rajoittaa hintatuotekohtaisesti. Ehdot löytyvät varattaessa hintaan liittyvästä "Hinnan sisältö ja ehdot" -tiedoista.

Maksetusta asiakasomistajahintaisesta varauksesta voi kerryttää Bonusta maksun yhteydessä. Bonusta ei myönnetä jälkikäteen eikä yrityskortilla maksettaessa.

Maksettuja varauksia ei voi muuttaa eikä peruuttaa verkkopalvelun kautta. Tarvittaessa ota yhteys hotelliin.

Olen lukenut varausehdot sekä hinnan ehdot ja hyväksyn ne
Varauksen voi vahvistaa, kun varausehdot on luettu ja hyväksytty.

Jatka vahvistukseen
Painamalla "Jatka vahvistukseen" -painiketta varaustiedot ilmestyvät tarkistettavaksi. Voit muuttaa varauksen tietoja palaamalla ylävalikon kautta haluamaasi kohtaan. Yhden sivun taaksepäin pääset painamalla "Takaisin" -painiketta. Tarkistettuasi tiedot, paina "Vahvista varaus" -painiketta sivun alareunasta.

Säilytä varausnumero, sillä tarvitset sitä saapuessasi hotelliin. Varausnumeroa tarvitset myös, mikäli haluat muuttaa tai perua varauksesi. Huomioithan, että varauksen voi muuttaa tai perua ainoastaan sokokoshotels.fi internet-sivuilla tai Myyntipalvelussamme tai hotellissa. Mikäli varausnumerosi katoaa, ota yhteyttä Sokos Hotels Myyntipalveluun.

SOKOS HOTELS MUUTOS- JA PERUUTUSOHJEET

Varaukseni
Syötä varausnumero ja sukunimi, jolla varaus on tehty. Monen huoneen varauksessa tulee käyttää varaajan (Huone 1) sukunimeä. Mikäli varausvaiheessa on etu- ja sukunimi kirjattu varauksen vastakkaisiin kenttiin, tulee tämä huomioida myös varausta haettaessa. Valitse lopuksi "Hae".

Ruudulla näkyy varauksesi tiedot. Muutoksia voi tehdä varauksen hintaan, ajankohtaan, henkilömäärään, henkilötietoihin, huonetyyppiin, lisäpalveluihin, toiveisiin sekä varauksen takaukseen ja maksamiseen. Muiden muutosten kohdalla on tehtävä uusi varaus ja peruttava aikaisempi varaus Internetistä. Majoituksen tietojen muuttaminen saattaa aiheuttaa muutoksen majoitushintaan. Järjestelmä lähettää vahvistuksen varauksen muutoksesta sähköpostiin. Varausnumero pysyy ennallaan muutosten jälkeen.Varauksen yhteenveto ja matkakertomus
Varauksen yhteenveto näyttää varauksen kaikki tiedot. Tiedot voi myös tulostaa.

Maksa varaus

Voit maksaa varauksesi verkkopankissa tai maksukorteilla.

Peru koko varaus
Valitse "Peru koko varaus", kun haluat perua varauksen. Monen huoneen varauksessa kaikki huoneet peruuntuvat, kun Huone 1 perutaan. Mikäli haluat perua monen huoneen varauksesta vain osan huoneista, peruminen tapahtuu "Muokkaa varauksen tietoja" -osiosta. Järjestelmä lähettää vahvistuksen varauksen peruutuksesta sähköpostiin. Valitsemalla "Takaisin" palaat takaisin varauksen tietoihin. Mikäli olet estynyt saapumaan hotelliin, tulee sinun aina perua huonevarauksesi internet-sivujemme kautta.

Muokkaa henkilötietoja
Valitsemalla "Muokkaa henkilötietoja" pääset muuttamaan varaajan osoitetietoja.

Takaa varaus maksukortilla

Voit varmistaa varauksen voimassa olon myös kello 18 jälkeen tulopäivänä takaamalla varauksen luottokortilla.

Muokkaa ajankohtaa

Tarvittaessa voit vaihtaa varauksen ajankohtaa. Huomiothan, että ajankohdan muuttaminen voi vaikuttaa hintaan ja hinnan tai huoneen saatavuuteen.

Muokkaa lisäpalveluita

Voit varata lisää lisäpalveluita tai vähentää niitä. Voit lisätä varaukseen lisää toiveita.

Muokkaa henkilömäärää

Voit lisätä tai vähentää varauksen henkilöitä. Huomioithan, että henkilömäärän muutokset vaikuttavat hintaan ja huoneiden saatavuuteen.

Muokkaa huonetta

Voit vaihtaa halutessasi varauksen huonetyyppiä. Huomioithan, että huonetyypin muutokset voivat vaikuttaa hintaan ja huoneiden saatavuuteen.

Uuden asiakasomistajan etuseteli

Asiakasomistajapostin liitteenä saamallasi tutustumissetelillä saat yhden vuorokauden majoituksen erikoishintaan (hinta vaihtelee hotelleittain). Seteli on voimassa päivittäin kaikissa Suomen, Tallinnan ja Pietarin Sokos Hotelleissa saatavuuden mukaan. Vain yksi etuseteli/majoitusvuorokausi. Etuseteli on talouskohtainen. Maksu käteisellä tai henkilökohtaisella maksukortissa. Etuhinnasta saa S-Etukortilla Bonusta, ei muita etuja. Tarjoushintaisia huoneita on rajoitettu määrä.

Edun saat, kun teet varauksen nettisivuillamme ohjeiden mukaan ja luovutat etusetelin saapuessasi vastaanottoon.