Menu

Tampere nähtävyydet

Tampere nähtävyydet

                  Tampere nähtävyydet

Tampereen nähtävyydet

NÄSINNEULAN NÄKÖTORNI

Pohjoismaiden korkeimman näkötornin huippu kurottaa 168 metriin. Tornin näköalatasanteelta tai huipun pyörivästä Ravintola Näsinneulasta näkee henkeäsalpaavat järvimaisemat ja kaupungin keskustan huikeana panoraamana.

PYYNIKIN NÄKÖTORNI

Munkeistaan tunnettu persoonallinen kahvila sijaitsee maailman korkeimman soraharjun, Pyynikinharjun, laelle rakennetun punagraniittisen näkötornin juurella.

AMURIN TYÖLÄISMUSEOKORTTELI

Kortteli työläisarkea ja Tampereen ominta historiaa. Missä ja miten ennen elettiin? Amurin työläismuseokortteli kertoo faktat kiehtovasti, avaa ovet aikansa näköisiin asuntoihin, tutustuttaa ihmiskohtaloihin ja esittelee elämänmenoa läpi yhdeksän vuosikymmenen.

EMIL AALTOSEN MUSEO

Pyynikinlinnassa toimiva Emil Aaltosen teollisuus- ja taidemuseo esittelee vuorineuvos Emil Aaltosen (1869-1949) yksityishenkilönä ja liikemiehenä. Museo sijaitsee rauhallisessa huvilakaupunginosassa Pyynikinharjulla.

HIEKAN TAIDEMUSEO

Hiekan taidemuseo on kultaseppä Kustaa Hiekan perustama ja Suomen vanhin yksityinen taidemuseo.

LAURI VIITA MUSEO

Pispalassa maisema, kirjailija ja hänen sanansa ovat yhtä.

LENIN MUSEO

Lenin-museo on maailman tunnetuin suomalainen museo. Lenin lupasi salissa, jossa museo nykyään sijaitsee, Suomelle itsenäisyyden kun hänen puolueensa pääsee Venäjällä valtaan. Hän myös toteutti lupauksensa joulukuussa 1917. Lenin ja Stalin tapasivat toisensa ensi kertaa vuonna 1905 tässä salissa, venäläisten vallankumouksellisten kokouksessa.

MEDIAMUSEO RUPRIIKKI

Taita etusivu uusiksi, lue Kalevala iPadilla tai koodaa kuusnelosella.

MUSEOKESKUS VAPRIIKKI

Vapriikki on monipuolinen museokeskus Tampereen keskustassa, Tammerkosken rannalla.

MUUMILAAKSO

Tassuttele Tove Janssonin muumikirjojen maailmaan

 

POLIISIMUSEO

Valtakunnallinen Poliisimuseo sijaitsee Hervannassa, Tampereen suurimmassa kaupunginosassa. Se on kaikille avoin ja ilmainen museo sekä ainoa laatuaan Suomessa.

SARA HILDÉNIN TAIDEMUSEO

Sara Hildénin taidemuseo on Tampereen kaupungin ylläpitämä taidemuseo, jonne on pysyvästi sijoitettu Sara Hildénin säätiön omistama suomalaisen ja ulkomaisen nykytaiteen kokoelm

SUOMEN JÄÄKIEKKOMUSEO

Suomen Jääkiekkomuseo on yksi maailman kuudesta jääkiekon historiaa esittelevästä museossa.

TALLIPIHA

Tallipiha on osa Tampereen historiaa. Finlaysonin tehtaanpatruuna Wilhelm von Nottbeck rakennutti 1800-luvulla kauniin tallipihan hevosiaan ja niiden hoitajia varten.

TAMPEREEN KIVIMUSEO

Kivimuseon näyttelyssä on esillä jalo- ja korukiviä sekä hiottuina että raakakivinä, koralleja, meteoriitteja ja fossiileja.

TAMPEREEN LUONNONTIETEELLINEN MUSEO

Tampereen luonnontieteellinen museo tarjoaa ajankohtaista tietoa Pirkanmaan luonnossa tapahtuvista ilmiöistä sekä luonnon monimuotoisuudesta ja vastaa luontoon liittyviin kysymyksiin.

TAMPEREEN TAIDEMUSEO

Tampereen taidemuseo esittelee taidehistoriallisia teemoja sekä nykytaiteen ilmiöitä niin kotimaisessa kuin kansainvälisessäkin kuvataiteessa. Taidemuseo tunnetaan erityisesti vireästä näyttelytoiminnasta, Vuoden nuori taiteilija -tapahtumasta ja laajasta julkaisutoiminnasta. Museon hallinnoimissa kokoelmissa on noin 14 000 teosta.

TYÖVÄENMUSEO WERSTAS

Finlaysonin historiallisella tehdasalueella sijaitsevaan Työväenmuseo Werstaaseen on aina vapaa pääsy.

VAKOILU MUSEO

Vakoilumuseo antaa hyvän läpileikkauksen vakoilun menetelmistä kaikkina aikoina. Samalla tutustut huippuagentteihin kaikkialta maailmasta. Joitakin laitteita voit kokeilla itse ja tehdä vaikkapa samalla Agenttitestin.

VAPRIIKKI

Vapriikki on monipuolinen museokeskus Tammerkosken rannalla ja se tarjoaa nähtävää ja koettavaa koko perheelle.