Menu

Arkkitehtuuri ja sisustus

Vanhassa viljamakasiinissa toimiva hotelli Villa tarjoaa vierailleen aimo annoksen upeaa arkkitehtuuria ja kauniita sisustusratkaisuja. Hotelli on täydellinen yhdistelmä uutta ja vanhaa, ja sen jokainen huone on yksilöllinen muodoltaan ja pinnoiltaan. Viljamakasiinin historiasta muistuttavat muun muassa metrin paksuiset vankat seinät, sisäpintojen alkuperäiset tiiliseinät, persoonalliset ikkunat ihastuttavine ikkunasyvennyksineen sekä aulan muhkeat tukipilarit. Nykyaikaisuutta edustavat raikkaat vaaleat pinnat ja modernit kalusteet.

 

Hotelli koki täydellisen muodonmuutoksen vuonna 2011, kun hotellihuoneet kylpyhuoneineen sekä aula- ja baaritilat kunnostettiin uuteen loistoonsa. Samassa yhteydessä hotelliin rakennettiin huonekohtainen jäähdytysjärjestelmä, saunaosasto ja aulan Coffee Bar. Vuonna 1926 rakennettu viljamakasiini on suojelukohde, ja siksi hotellin julkisivu on säilyttänyt alkuperäisen uljaan ulkoasunsa. Uudistuksen pää-, arkkitehti- ja sisustussuunnittelusta vastasi Sisustusarkkitehdit Gullstén-Inkinen Oy.

 

Hotelli Villan sisustusratkaisu on palkittu yhtenä maailman parhaimmista. Hotelli sijoittui kuuden parhaan joukkoon kansainvälisessä Interior Design Awards 2011 -kilpailussa. Villa oli ehdolla myös vuoden 2011 parhaasta designista hotellisarjassa.

 

Hotellin aulassa ihastuttavat muun muassa valkoiset DAR-klassikkotuolit, jotka Charles ja Ray Eames suunnittelivat vuonna 1950. Aulaa koristaa Margareta von Bonsdorffin maalaus. Hotellihuoneissa voi istahtaa esimerkiksi Mikko Laakkosen suomalaiselle Innolle suunnittelemalle Kola-tuolille, jonka keinutuolimalli kehitettiin nimenomaisesti hotelli Villalle. Huoneessa voi myös kietoutua pehmeän torkkupeiton hellään huomaan. Torkkupeitot ovat kutoneet tamperelaisen vapaaehtoisen vanhustyön keskuksen, Mummon Kammarin, jäsenet.

 

Yhtenä sisustusmateriaalina ja -elementtinä nähdään hotellin nimen mukaisesti villaa. Villa on esillä niin tuolien ja päiväpeitteiden materiaalina kuin ihastuttavana lammastaulunakin. Viljamakasiinin entisajan toimintaa edustavat puolestaan viljapeltoa esittävät taulut.

 

puhelin
Soita 0300 870 030 hinnat 0,0835 €/puhelu + 0,1669 €/min
location
Sumeliuksenkatu 14 33100, Tampere
location
Sumeliuksenkatu 14
33100, Tampere
directions
parking