Menu

Green Key

 
Mikä on Green Key?

 

Green Key –ympäristösertifikaatti on kansainvälinen majoitusalan ympäristömerkki. Merkin saanut yritys sitoutuu noudattamaan toiminnassaan mm. henkilöstön ja asiakkaiden ympäristötietoisuuden kasvattamista, energian- ja vedensäästön tehostamista ja majoitusalan ympäristörasituksen pienentämistä. Merkki koostuu majoitusaloille suunnitelluista ympäristökriteereistä, joita yritys sitoutuu noudattamaan, seuraamaan ja raportoimaan. Green Key motivoi niin henkilökuntaa kuin asiakkaitakin tekemään ekotekoja.

Green Key on kansainvälisen ympäristökasvatusjärjestön FEE:n (Federation of Environmental Education) hallinnoima ja Suomessa Green Key –merkin myöntää ja sen käyttöä valvoo Suomen Ympäristökasvatuksen Seura ry:n omistama Suomen Ympäristökasvatus Oy.

Hotellimme on sitoutunut ottamaan toiminnassaan huomioon ympäristön hyvinvoinnin. Tästä todistuksena Original Sokos Hotel Arinalle Oulussa on myönnetty Green Key –merkki. Green Key on kansainvälinen ympäristömerkki.

 

Miten se meillä näkyy?

 

Lajittelu

Hotellimme noudattaa jätteiden asianmukaisesta lajittelusta jätelain ja kunnallisten jätehuoltomääräysten mukaisesti. Meillä on selkeät lajitteluohjeet asiakkaille sekä henkilökunnallemme. Meillä löytyy -2 kerroksesta autohallin yhteydestä ja hissiauloista asiakkaille lajittelupisteet, jossa voit itse kierrättää jätteesi.

Energiansäästö

Suurin osa hotellimme valaisimista ovat energiansäästölamppuja tai ledejä. Lisäksi säästämme energiaa huoneisiin asennetulla energiaoptimoinnilla sekä uudella lämmöntalteenottojärjestelmällä. Uudistetuissa huoneissamme valot ja ilmanvaihto asettuvat automaattisesti energiansäästötilaan, kun huoneessa ei oleskella. Mittaamme energiankulutusta vähintään kerran kuussa ja pyrimme jatkuvasti tehostamaan meidän energiankulutusta.

Vedensäästö

Meillä on kaikissa hotellimme hanoissa poresuuttimet tai eco-suihkupäät, jotka vähentävät veden virtaamista huimasti. Myös veden kokonaiskulutus mitataan joka kuukausi seurannan vuoksi.

Elintarvikkeet

Hotellimme tarjoaa lähiruokaa ravintoloissamme, aamiaisella, vastaanoton shopin valikoimissa ja minibaari -tuotteissa. Lisäksi meiltä löytyy ravintoloista useita kasvisvaihtoehtoja listoiltamme. Pyrimme myös hyödyntämään tarjonnassamme oikeaan aikaan satokauden kasviksia kaikissa toimipaikoissamme.

Ravintoloissamme seurataan ja pyritään vähentämään hävikkiä. Coffee House -kahvilamme tekee yhteistyötä Resq:n kanssa.

Ympäristöaktiviteetit

Haluamme kannustaa asiakkaitamme liikkumaan ympäristöystävällisesti! Hotellistamme voit lainata polkupyöriämme veloituksetta vierailusi ajan ja meidän vastaanotosta löytyy pyörätiekartta ja tietoa lähialueemme luontokohteista. Vastaanotosta löydät myös kansion, johon on koottuna vinkkejä Oulun alueen retkeily- ja luontokohteista.

puhelin
location
Pakkahuoneenkatu 16 90100, Oulu
location
Pakkahuoneenkatu 16
90100, Oulu
directions
parking