Menu

Green Key

 
Mikä on Green Key?

 

Green Key –ympäristösertifikaatti on kansainvälinen majoitusalan ympäristömerkki. Merkin saanut yritys sitoutuu noudattamaan toiminnassaan mm. henkilöstön ja asiakkaiden ympäristötietoisuuden kasvattamista, energian- ja vedensäästön tehostamista ja majoitusalan ympäristörasituksen pienentämistä. Merkki koostuu majoitusaloille suunnitelluista ympäristökriteereistä, joita yritys sitoutuu noudattamaan, seuraamaan ja raportoimaan. Green Key motivoi niin henkilökuntaa kuin asiakkaitakin tekemään ekotekoja.

Hotellimme on sitoutunut ottamaan toiminnassaan huomioon ympäristön hyvinvoinnin. Tästä todistuksena Original Sokos Hotel Arinalle Oulussa on myönnetty Green Key –merkki. Green Key on kansainvälinen ympäristömerkki.

 

Miten se meillä näkyy?

Lajittelu

Hotellimme noudattaa jätteiden asianmukaisesta lajittelusta jätelain ja kunnallisten jätehuoltomääräysten mukaisesti. Meillä on selkeät lajitteluohjeet asiakkaille sekä henkilökunnallemme. Meillä löytyy -2 kerroksesta autohallin yhteydestä ja hissiauloista asiakkaille lajittelupisteet, jossa voit itse kierrättää jätteesi. Huoneissa on lajittelumahdollisuus eri jätteille. Hotellin hankinnoissa vältämme muovia ja suosimme kierrätysmateriaalien käyttöä.

Energiansäästö

Suurin osa hotellimme valaisimista ovat energiansäästölamppuja tai ledejä. Lisäksi säästämme energiaa huoneisiin asennetulla energiaoptimoinnilla sekä lämmöntalteenottojärjestelmällä. Huoneissamme valot ja ilmanvaihto asettuvat automaattisesti energiansäästötilaan, kun huoneessa ei oleskella. Mittaamme energiankulutusta säännöllisesti ja pyrimme jatkuvasti tehostamaan meidän energiankulutusta.

Vedensäästö

Huoneissamme on sadesuihkut, joiden veden virtaumat ovat Green Key –kriteeristön mukaiset. Seuraamme vedenkulutusta säännöllisesti.

Elintarvikkeet

Hotellimme tarjoaa lähiruokaa ravintoloissamme, aamiaisella, vastaanoton shopin valikoimissa ja minibaari -tuotteissa. Lisäksi meiltä löytyy ravintoloista useita kasvisvaihtoehtoja listoiltamme. Pyrimme myös hyödyntämään tarjonnassamme oikeaan aikaan satokauden kasviksia kaikissa toimipaikoissamme. Ravintoloissamme seurataan ja pyritään vähentämään aktiivisesti hävikkiä. Minibaarin ja vastaanoton shopin hävikkiä vähennämme yhteistyöllä Resq:n kanssa.

Ympäristöaktiviteetit

Haluamme kannustaa asiakkaitamme liikkumaan ympäristöystävällisesti! Hotellistamme voit lainata polkupyöriämme veloituksetta vierailusi ajan ja meidän vastaanotosta löytyy pyörätiekartta ja tietoa lähialueemme luontokohteista. Vastaanotosta löydät myös kansion, johon on koottuna vinkkejä Oulun alueen retkeily- ja luontokohteista.

Paikallinen yhteistyö

Teemme monipuolisesti yhteistyötä paikallisten yritysten ja oppilaisten kanssa. Vastaanoton shopissa on myynnissä Oululaisen käsityöläisen tekemiä korvakoruja, villasukkia ja paikallisen suklaapuodin suklaata. Tarjoamme opiskelijoille ja koululaisille harjoittelu- ja TET-paikkoja sekä olemme olleet mukana heidän työelämään liittyvissä projekteissa.

puhelin
location
Pakkahuoneenkatu 16 90100, Oulu
location
Pakkahuoneenkatu 16
90100, Oulu
directions
parking