Vastuullisuus
Visit Finland on myöntänyt Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuoneelle Sustainable Travel Finland -merkin. Tunnustuksen saaneet yritykset täyttävät matkailua edistävän Visit Finlandin luoman kriteeristön, joka huomioi niin taloudellisen, ekologisen, sosiaalisen kuin kulttuurisenkin kestävyyden. Seurahuone on ensimmäinen Lahden seudulla Sustainable Travel Finland -merkin saanut toimija.
Jatkamme yhä arvokasta työtämme kestävän matkailun hyväksi. Meille Seurahuoneella vastuullinen toiminta ei tarkoita katteettomia lupauksia, vaan vastuullisteot lunastetaan ja tehdään näkyväksi arjessa – esimerkiksi seuraavin tavoin:
- Sustainable Travel Finland -tunnustuksen lisäksi Seurahuoneella on Green Key -sertifikaatti, jonka toteutumista ulkopuoliset arvioijat seuraavat vuosittain. Green Key on kansainvälinen ympäristömerkki, joka edistää kestävää matkailua. Valitsemalla ympäristösertifioidun hotellin on matkustajalla entistä paremmat mahdollisuudet tehdä ympäristön kannalta kestäviä valintoja sekä pienentää omaa hiilijalanjälkeään.
- Seurahuoneen lämmitys-, vesi- ja energiankulutusta seurataan tarkasti. Lisäksi hotellin tiloissa on liiketunnistimella ohjatut valot ja LED-valaistus.
- Hotellissa on vähennetty runsaasti juomapillien käyttöä. Käytössä olevat pillit ovat ekologisia. Pyrimme siihen, että kaikki käyttötavaramme on ympäristöystävällistä pesuaineista maissipilleihin ja hotellilain vaatimiin majoituskortteihin.
- Seurahuoneella ei valmisteta ruokaa uhanalaisiksi luokitelluista kalalajeista. Naudanlihan käyttöä on vähennetty huomattavasti, ja ruokalistoihin sekä muihin tarjoiluihin on lisätty kasvisruokavaihtoehto.
- Veden virtaamaa ja kulutusta seurataan säännöllisesti. Kaikki hotellin jätevedet puhdistetaan, ja Seurahuoneen katolla on aurinkokeräimet, jotka lämmittävät osan käyttövedestä.
- Varmistamme, että ruokahävikkiä syntyy mahdollisimman vähän. Ruokahävikin vähentämiseksi suunnittelemme kaikki tarjoilut tarkasti, ettei tule tilattua ylimääräistä. Suunnittelemme kokoustarjoilut siten, että ylijääneitä tuotteita voidaan hyödyntää. Olemme myös mukana ResQ Clubin toiminnassa.
- Suosimme tarjoiluissa kausituotteita, luomutuotteita ja vastuullisuusmerkittyjä tuotteita: suunnittelemme tarjoilut sesonkiajattelun mukaisesti.
- Suosimme paikallista. Teemme tiivistä yhteistyötä lähituottajien kanssa ja tilaamme mahdollisuuksien mukaan tarjoiluihin paikallisia tai mahdollisimman lähellä tuotettuja raaka-aineita. Aamiaisellamme pääsee nauttimaan monista lähiseudun herkuista. Esimerkiksi nakit ja naudan lavasta valmistettu suolaliha tulevat orimattilalaiselta Maatila-Liha Meroselta. Pöydistä löytyy myös mm. heinolalaisen Pekan Leivän tuoreita sämpylöitä, Vääksyn Myllyn hiutaleista valmistettua kaurapuuroa, Vääksyn Viipurilaisen Puhtikaura-kaurapuuteria, hämeenkoskelaisen Tuloiselan marjatilan marjoja ja Fazerin Lahden tehtaan tuotteita.
- Jaamme vain tarpeellisia materiaaleja. Esimerkiksi kokoustilaisuuksissa emme jaa automaattisesti jokaiselle lehtiötä sekä kyniä, vaan toivomme jokaisen ottavan ne vain tarpeeseen. Paperittomuus on päivän sana, ja turhaa tulostamista vältetään. Esimerkiksi Seurahuoneen Trattoria-ravintolan keittiöön ei tulosteta tilausmääräyksiä, vaan ne lähetetään sähköpostilla kokeille, jotka katsovat tilaukset tabletilta.
- Suosimme kierrätysmateriaaleja. Kotimainen yritys Woodio on tehnyt suurimman osan Loft Housen ekologisista kylpyhuonekalusteista. Woodio on designorientoitunut materiaaliteknologiayritys, jonka tuotteiden hiilijalanjälki on verrattain pieni. Woodion kaikki tuotteet voi hävittää energiajätteenä niiden tultua elinkaarensa päähän. Myös uusin tulokkaamme, ravintola Kuja Street Food Lahti, on täysin kierrätyskalustein sisustettu.
- Pidämme mehiläispesää katollamme kesäisin. Tällä edistetään kaupungin kukkien pölyttämistä. Seurahuoneen hunajaa on saatavilla aamiaisella sesongin mukaan ja purkeissa vastaanotossa.
Myös Lahden Seurahuoneen henkilöstö on keskeisessä roolissa hotellimme vastuullisuustyössä. Hotellissamme kiinnitetään monin eri tavoin huomiota kestävään kehitykseen, ja jokaisella työntekijällämme on mahdollisuus kantaa kortensa kekoon omalla toiminnallaan. Henkilöstön osallistaminen hotellimme vastuullisuusohjelmaan on yksi avainasioista. He jakavat oppejaan ja vinkkejään toisilleen esimerkiksi kierrätyksestä ja lajittelusta "sisäisessä somessamme".
Lahden Seurahuoneen tulevaisuuden tavoitteita ovat muun muassa ruokahävikin merkittävä vähentäminen, lajittelun tehostaminen, hiilijalanjäljen pienentäminen ja työtyytyväisyyden säilyttäminen korkealla tasolla.
Jokainen, joka työskentelee tai vierailee Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuoneella, on vastuussa ympäristöstään ja kestävän kehityksen edistämisestä. Auta meitä säästämään luonnonvarojamme sammuttamalla valot, kun et ole huoneessa ja käyttämällä vettä kohtuullisesti. Huoneesta löydät ohjeet, jos haluat välttää pyyhkeiden päivittäistä pesua ja näin vedenkäyttöä. Myös rappusten käyttö hissin sijaan edistää kuntoa ja tehostaa aineenvaihduntaa – sekä sähköäkin säästyy. Yhdessä olemme enemmän.
Lue lisää Green Key -ympäristömerkistä >>
Lue lisää Sustainable Travel Finland –sertifikaatista >>
Olemme osa S-ryhmää ja sitä kautta päämääränämme on myös Hiilinegatiivisuus 2025. Täältä voit lukea lisää kunnianhimoisista tavoitteistamme: