Menu

Green Key ja Sustainable Travel Finland

Tervetuloa vastuullisesti toimivaan Original Sokos Hotel Vaakunaan Joensuuhun! Niin meillä kuin kaikilla muillakin Sokos Hotelleilla on Green Key -ympäristömerkki. Tämä tarkoittaa, että toimimme tiukkojen ympäristökriteerien mukaisesti ja pidämme osaltamme huolta ympäristöstä. 

 

Joka vuosi määrittelemme hotellillemme uudet ympäristötavoitteet, jotka kulkevat tärkeänä osana toimintaamme läpi vuoden. Tämän lisäksi huomiomme toimintamme ympäristövaikutuksia joka päiväisessä toiminnassamme. Tarjoamme aamiaisbuffetissamme useita eri lähi- ja luomutuotteita, joiden määrää pyrimme vuosi vuodelta kasvattamaan. Pyrimme vähentämään ruokahävikkiä jatkuvasti muun muassa ResQ-palvelun avulla ja suosittelemme myös asiakkaitamme ottamaan lautaselleen vain sen mitä jaksavat syödä, sillä lisää saa aina ottaa. Lajittelemme jätteemme tehokkaasti ja ohjaamme kierrätykseen sinne sopivat jätteet. Esimerkiksi käytöstämme poistetuille petivaatteille pyrimme aina etsimään uusiokäyttökohteen. Liikuntamuotona bussi ja juna sekä polkupyörä ja kävely ovat ekologisimpia tapoja liikkua. Suosittelemmekin asiakaitamme hyödyntämään parhaansa mukaan edellä mainittuja välineitä liikkuessaan. Tiesithän, että meiltä voit vuokrata polkupyörän käyttöösi sekä kysyä mukavia reittejä retkikohteeksi. Suosittelemme myös mielellämme eri luonto-/ulkoilumaastoja vierailullesi. Meiltä voit myös tiedustella lisää paikallisbussien liikennöinnistä.

 

Meillä on myös Sustainable Travel Finland -merkki, tunnustuksena arvokkaasta ja pitkäjänteisestä työstä kestävän matkailun eteen. Tunnuksen saa, kun täyttää Visit Finlandin luoman kestävän kehityksen kriteeristön, joka huomioi niin hotellin ekologisen, taloudellisen, sosiaalisen kuin kulttuurisen kestävyyden. Hotelleja operoivalle Pohjois-Karjalan Osuuskaupalle ihmisten, luonnon ja oman maakunnan hyvinvointi on koko toiminnan lähtökohta, jonka eteen on jo pitkään tehty monipuolisesti työtä. Pohjois-Karjalan Osuuskauppa PKO on edelläkävijä vastuullisuusasioissa monin tavoin. Meillä muun muassa investoidaan uusiutuvaan energiaan, kierrätetään jätteitä tehokkaasti ja edistetään monin tavoin paikallisten tuottajien tuotteiden myyntiä. PKO on myös alueen suurin työllistäjä. Tasa-arvoisuus ja oikeudenmukaisuus ovat koko PKO:n eettisissä arvoissa vahvasti läsnä.

 

Valitsemalla Green Key sekä Sustainable Travel Finland -sertifioidun hotellin olet mukana edistämässä vastuullista ja kestävää matkailua!

 

Täältä pääset lukemaan artikkelin PKO-kaupunkihotellit vastuullisuuden asialla: Pohjois-Karjalan Osuuskauppa - Kaupunkihotellit | VisitKarelia

Noudattamamme Visit Finlandin kestävän matkailun periaatteet: Kestävän matkailun periaatteet - Visit Finland

Ole mukana vähentämässä ruokahävikkiä ResQ-palvelun avulla! ResQ Club – Älä heitä hyvää ruokaa hukkaan! (resq-club.com)

 

puhelin
Soita + 358 20 1234 660 hinnat 0,0835 €/puhelu + 0,1209 €/min
location
Torikatu 20 80100, Joensuu
location
Torikatu 20
80100, Joensuu
directions
parking