Menu

Green Key

Original Sokos Hotel Presidentille myönnetty Green Key –merkki on kansainvälinen ympäristömerkki, joka edistää kestävää matkailua. Ympäristösertifioitujen hotellien myötä matkustajilla on entistä paremmat mahdollisuudet tehdä ympäristön kannalta kestäviä valintoja sekä pienentää omaa hiilijalanjälkeään.

Alla 11 tapaa, joilla voimme omalta osaltamme ottaa huomioon ympäristön hyvinvointia päivittäisessä toiminnassamme. 

1. Teemme yhdessä: koko henkilökuntamme on mukana ympäristötyössä ja saamme osana työtämme koulutusta ympäristöasioissa.
 
2. Lajittelemme jätteet tarkasti ja tehokkaasti – uudelleenkäyttöön soveltuvat ohjataan kierrätykseen
 
3. Tehostamme vedenkäyttöä: keittiössä tiskaamme tarkasti ja tehokkaasti, ja kaikissa huoneistamme on vettä tehokkaasti säästävät suihkut ja hanat. 
 
4. Siivouksessa käytämme ympäristömerkittyjä puhdistusaineita. Siivoushenkilökuntamme huolehtii myös huoneseesi esille jättämäsi pullot, lasit ja paperit puolestasi kierrätykseen. Monissa hotelleissamme on lajitteluroskakorit myös huoneissa.
 
5. Valaistuksessa käytämme ainoastaan energiansäästö- ja led-lamppuja. Näitä meillä on jo vähintään puolessa valaisimista. Aina kun vaihdamme uuden lampun, valitsemme ympäristöä säästävän.
 
6. Suosittelemme ympäristöystävällistä liikkumista: hotellista riippuen valittavanasi on polkupyöriä, potkulautoja, kävelysauvoja, sähköautoja, rullaluistimia, sähkötakseja sekä julkisen liikenteen yhteydet ja helpot ohjeet niiden käyttämiseksi. Suosimme myös itse ympäristöystävällistä liikkumista.
 
7. Meillä on aina tarjolla on lähi- ja luomuruokaa sekä kasvisvaihtoehto ravintolassamme.
 
8. Pidämme kiinteistön laitteistot ilmanvaihdosta jääkaappeihin hyvässä kunnossa ja laitteet näin energiatehokkaassa toiminnassa.
 
9. Kerromme tekemästämme ympäristötyöstä ja sen merkityksestä.
 
10. Innostamme asiakkaatkin mukaan. Jokaisesta huoneesta löytyy vinkkejä miten hotellivieraana voit säästää ympäristöä. Pidämme huolen, että noudatamme toiveitasi: jos jätät pyyhkeen naulakkoon, emme vaihda sitä.
 
11. Autamme nauttimaan upeasta suomalaisesta luonnostamme: kaikista hotelleista löydät tietoa lähimmistä luontokohteista.
 
Sinäkin voit auttaa ympäristöä pienillä asioilla, kuten:
  • sammuttamalla suihku, kun laitat shampoota tai saippuaa
  • käytämällä hammasmukia hampaita pestessäsi
  • jättämällä pyyhe naulakkoon, jolloin voit käyttää sitä uudelleen
  • sammuttamalla turhat valot
  • ottamalla avainkortti mukaasi lähtiessäsi huoneesta, näin koko huoneen valot sammuvat
  • valitsemalla aamiaisella lähi-, luomu- ja kasvisruokaa
  • syömällä aina kaikki minkä otat
  • lajittelemalla roskat. Huoneen pöydälle jättämäsi pullot, paperit ja lasit huonesiivous lajittelee eteenpäin.
  • tutustumalla kaupunkiin ja nähtävyyksiin pyöräillen tai kävellen, kysy hotellista bussiaikatauluista ja muusta julkisesta liikenteestä

 

Lue lisää Green Key -ympäristömerkistä

puhelin
Soita +358 300 870 000 hinnat 0,0835 €/puhelu + 0,1669 €/min
location
Eteläinen Rautatiekatu 4 00100, Helsinki
location
Eteläinen Rautatiekatu 4
00100, Helsinki
directions
parking