Henkilökunta suosittelee

Kevään saapuminen kaupunkiin on jo ovella. Tapahtumia löytyy runsaasti, sillä Helsinki on aktiivinen ympäri vuoden.

Viikoittaiset menovinkit voit kysyä vastaanotostamme ja alle olemme koonneet Helsingin alkuvuoden mielenkiintoisimmat ja suurimmat tapahtumat:

  • 16.3.2018. Kaupunginmuseon Kummituskävely. Kummituskävelyt luovat aavemaisen näkökulman Helsingin kulttuurihistoriaan. Kierroksen hinta 10 €
  • 30.3.-1.4.2018 American Car Show Messukeskuksessa.
  • 31.3.2018. Seurasaaren pääsiäiskokot klo 18:30 ja Via Crusis - Ristin tie Kaisaniemen puistosta Tuomiokirkolle klo 21:00. Vapaa pääsy.
  • 6.-8.4.2018 Helsinki Ink 2018. Kansainväliset tatuointimessut Kaapelitehtaalla. 
  • 20.-22.4.2018 Helsinki Coffee Festival. Pohjoismaiden suurin kahvifestivaali Kaapelitehtaalla.
  • 27.4.-13.5.2018 Sirkuskarnevaali. Koko perheen värikäs ja iloinen Sirkuskarnevaali aloittaa Linnanmäen huvipuistokauden.

 

Korkeasaari on toki auki ympäri vuoden ja sinne onkin helppo lähteä hotelliltamme. Mutta nyt kun kevät on saapumassa ja luonto heräämässä, voi erilaisia eläimiäkin bongailla luonnossakin. Helsingissäkin tämä on mahdollista ja jopa ihan keskustan tuntumassa. Kokeile seuraavia kohteita:

Seurasaaren oravat

Orava on Helsingin nimikkoeläin ja mukava tarkkailtava. Ne ovat usein tottuneet ihmiseen ja niitä voi nähdä joka puolella kaupunkia. Paras paikka oravan bongaamiseen on Seurasaari, joka on oraville oikea paratiisi.  Siellä myös oravien ruokinta suolattomilla pähkinöillä ja siemenillä on mahdollista, jolloin pörröhännän voi päästä näkemään vielä hivenen lähempää.

 

Vanhankaupunginkosken saukot

Ylivoimaisesti paras paikka saukkobongaukseen on Vanhankaupungin koski, jonka rannoilta löytyy todennäköisesti vähintäänkin saukon jälkiä. Jos saukkoja ei näy, niin koskelta voi yhyttää "Suomen oman pingviinin", koskikaran.

 

Kaisaniemen kanit

Citykanit ovat monelle tuttuja vähintään lööpeistä ja tulleet Helsinkiin todennäköisesti jäädäkseen. Keskeisin paikka kaniinien tarkkailuun löytyy Kaisaniemen puistosta ja lähialueelta. Kaisaniemen lisäksi kaikki kantakaupungin puistot ovat mahdollisia pupupaikkoja.

 

Viikin rusakot

Jos citykani tuntuu vieraalta, niin jäniseläimistä löytyy myös kotoperäisiä vaihtoehtoja: rusakko ja metsäjänis. Varsinkin rusakon voi nähdä melkeinpä missä tahansa kaupunkialueella, jossa se pärjää huomattavasti pienempää, metsissä viihtyvää serkkuaan paremmin. Paras paikka rusakoiden tarkkailuun löytyy Viikin ruohoisien peltojen suunnalta.

 

Keskuspuiston pienpedot

Helpoin paikka löytää pienpetojen reviireille löytyy Keskuspuistosta. Pedot ovat kuitenkin hiljaisia, arkoja ja nopeita. Ne huomaavat ihmiset jo kaukaa. Usein niistä näkeekin vain jäljet. Tosin esimerkiksi lumikko voi tulla uteliaana kurkistamaan yllättävän lähelle, ennen kuin vilahtaa taas matkoihinsa.  

 

Töölönlahden sorsat

Sorsia tapaa jo aivan ydinkeskustan tuntumassa, jossa on Suomen merkittävin talvehtivien sinisorsien keskittymä. Kaupunki ja lintujen ystävät ovat ruokkineet sorsia Töölönlahdella ja Tokoinrannassa.  

 

Haltialan pikkulinnut

Niskalan arboretum ja Haltialan aarniometsä tarjoavat kodin ja ruokaa monenlaisille pikkulinnuille. Helpoiten näet niitä arboretumin polkujen varrelta löytyvältä ruokintapaikalta. Aarnimetsässä kannattaa puolestaan pysähtyä aivan hiljaa paikoilleen: aivan hetkessä näkee, kuinka liikettä väistäneet metsän linnut palaavat paikoilleen.

puhelin
Soita 020 1234 800 hinnat 0,0835 €/puhelu + 0,1669 €/min
location
Kluuvikatu 8 00100, Helsinki
location
Kluuvikatu 8
00100, Helsinki
directions
parking