Henkilökunta suosittelee

KOLMOSEN RATIKKAREITTI – ELÄMYSMATKA ERILAISIIN KAUPUNGINOSIIN

Kaisaniemen metroasemalle on oveltamme 70 askelta. Metroaseman sisäänkäynnin edestä otat kolmosen raitiovaunun, joka vie sinut pienelle elämysmatkalle Helsingin kiinnostaviin kaupunginosiin ja pääkaupungin parhaita paloja katsomaan.   

Ratikkaan ei kannata jäädä, vaan jaloitella välillä Kaisaniemessä, Hakaniemessä, Kalliossa, Alppilassa, Töölössä ja Eirassa. Mekin teimme kierroksen jälleen, ja tässä paikat, joissa suosittelemme pistäytymään.

  • Kasvitieteellinen puutarha Kaisaniemessä. Kuumankosteita tropiikin tunnelmia lihansyöjäkasveista seychellienpalmuun, jonka siemen on muuten maailman suurin.
  • Hakaniemen halli Hakaniemen torilla. Parhaita helsinkiläisiä herkkuja ja Hakaniemen tunnelmaa 38 elintarvikeliikkeen ja 28 erikoisliikkeen voimin.
  • Karhupuisto Kalliossa. Bongaa karhu Kallion klassikkopuistossa. Perinteisessä lippakioskissa keitetyt kahvit kuuluu nauttia, kun täällä ollaan. Kesällä Kallion asukkaat huolehtivat puistossa olevista kauniista kukkaistutuksista yhteisvoimin.
  • Kallion yleiset saunat. Jää saunomaan ja kylpemään rauhassa, Kallion saunoissa ei kiirehditä. Arlan perinteisessä saunassa on pesty ja saunotettu vieraita vuodesta 1929 asti, joten hyvät löylyt odottavat varmasti. Tilauksesta paikalle saa hierojan ja kupparinkin, pesijä käy paikalla viikoittain.  
  • Linnanmäen huvipuisto Alppilassa. Talvisaikaankin voi vempeleitä ihailla ohimennessä, mutta ainakin kesällä ja syyslomalla huvipuistossa on syytä poiketa. Alueelle on ilmainen sisäänpääsy, joten pistäydyt helposti tunnelmoimassa ja tuoksuttamassa vuoristoradan tervantuoksuista puuta ja syömässä tahmeaa hattaraa. Lapset temmeltävät tietysti laitteissa.
  • Uima-stadion ja Stadionin torni Töölössä. Paikallisten kesä- ja varhaisten syysaamujen rutiini on aloittaa päivä uimavedoilla stadikalla. Uikkarit mukaan ja hyppää altaaseen. Pysyt pirteänä koko päivän. Stadionin 72 metrisessä tornissa on Urheilumuseo ja huikeat nälöalat. Stadionin torni ja Urheilumuseo ovat avoinna ympäri vuoden.
  • Hietaniemen uimaranta eli Hietsu Hietalahdessa. Kaunista katsottavaa muulloinkin kuin sen sesonkiaikana kesällä. Meri-ilma virkistää aina.
  • Kaivopuisto eli Kaivari Eirassa. Hieno puisto petankki-matsiin, mäenlaskuun tai hyvään kahvihetkeen Mattolaiturilla tai jossakin muussa Kaivarin suosikkikahviloista. Talvella saat meiltä mukaan liukurit ja varusteet ja kesällä piknik-herkut.

SENAATINTORI JA KINO ENGELIN ELOKUVAT

Helsingin historialliselle keskusaukiolle eli Senaatintorille Aleksanteri II:sta tapaamaan on meiltä vain kaksi korttelia. Tori ja sen rakennukset ovat kokonaisuudessaan Carl Ludvig Engelin taidonnäyte. Suosittelemme nauttimaan näkymistä, kasvoja lämmittävistä auringonsäteistä ja Helsingin meri-ilmasta Tuomiokirkon portailla istuskellen. Niin mekin teemme. Joulunaikaan torilla on tunnelmalliset joulumarkkinat ja kesällä kannattaa ehdottomasti käydä leffassa Kino Engelin ulkoilmateatterissa. Elokuvia tässä viehättävässä pienessä elokuvateatterissa voi kyllä katsella sisätiloissa ympäri vuoden.

PARHAAT OSTOKSET ESPALLA JA ALEKSILLA

Pääkaupungista ei kannata poistua ilman tutustumista sen ihaniin ostosmahdollisuuksiin. Ikkunashoppailukin on kivaa. Meidän ovelta astelet muutaman askeleen Helsingin kiinnostavimpiin liikkeisiin ja ostoskeskuksiin.

Samassa korttelissa kanssamme on monta tasokasta liikettä eri tarpeisiin. Kluuvin ostoskeskukseen otat 10 askelta ja hienostuneeseen Galleria Esplanadiin muutaman enemmän. Aleksanterinkadulla teet hyviä kenkä-, vaate- ja koruostoksia Minna Parikasta Superdryn vaatteisiin. Aleksi päättyy Stockmannin tavarataloon.

Espalla ovat arvokkaimmat liikkeet mutta myös kaunis ja vehreä puisto istuskeluun ja helsinkiläisyyden aistimiseen. Puisto päättyy Kauppatoriin ja meren rantaan.

LIHISKAHVIT KAUPPATORILLA

Oli vuodenaika mikä hyvänsä, Kauppatori kuuluu helsinkiläiseen elämään. Tori on vain kolmen minuutin päässä hotellista ja siellä kannattaa pysähtyä juomaan kuulut lihiskahvit kahvipaikka Snellmanniin. Suosittelemme nauttimaan samalla retkellä torin marja- ja hedelmätarjonnasta, merellisistä maisemista, Presidentinlinnasta ja ruokaa varastelevista kauppatorin lokeista. Helsinkiä parhaimmillaan!

TAIVAAN ELÄMÄÄ TÄHTITORNINMÄELLÄ

Tähtitieteen saloihin syvennytään Tähtitorninmäellä, vain kivenheiton päässä meiltä. Eräs Fredrik Nordbergkin tapasi aikoinaan katsella täällä tähtiä kaukoputkella, mutta hänelle kävi vähän huonosti... Komisario Palmulla kesti aikansa selvittää tämäkin mysteeri.

Talvipäivisin puisto on hieno paikka mäenlaskuun, meiltä saat liukurit ja kaakaotermarit mukaan. Kesällä nautiskellaan piknikillä ostosten tai kulttuuritouhujen lomassa tai niiden jälkeen. Laitetaan kädet niskan taakse ja otetaan rennosti.

Työmatkailija nappaa työpäivän jälkeen mukaan hyvän kirjan, vaikka sen "Tähdet kertovat Komisario Palmu", ja keskittyy siihen kaikessa rauhassa Tähtitorninmäellä istuskellen.

Mäellä sijaitsee myös Helsingin Observatorio, joka on avoinna ympäri vuoden. Sen yhteydessä toimii kesäaikaan tunnelmallinen Tiedekahvila.

Pyydä tarjous
puhelin
Soita 020 1234 800 hinnat 0,0835 €/puhelu + 0,1669 €/min
location
Kluuvikatu 8 00100, Helsinki
location
Kluuvikatu 8
00100, Helsinki
directions
parking