Menu

Helsinki kesällä

Helsinki kesällä

 Tekemistä Helsingissä kesällä

#kesähesa – 4 vinkkiä kesäiseen Helsinkiin

Tänä kesänä Helsingin kadut ovat olleet poikkeuksellisen väljät. Poissa ovat ne, jo perinteiseen kesäkuvaan kuuluvat, aasialaiset turistiryhmät sekä pidennettyä viikonloppua kesäisessä Helsingissä viettävät eurooppalaiset pariskunnat ja kaveriporukat. 
 
Aamuaurinko valaisee tyhjähköllä Aleksanterinkadulla ja tunnelma perinteisillä "must see in Helsinki" nähtävyyksillä on saanut aiemmasta poikkeavan sävyn, kun rauhallisuus ja loman kiireettömyys ovat läsnä virkistävällä tavalla. On myös vihdoin voinut hengittää vapaasti – viimeisten päivien ja viikkojen koronatilastot antavat uskoa siihen, että upeasta kesäkaupungistamme voi nauttia myös tänä kesänä. 
 

Neljä tapaa viettää kesäpäivää Helsingissä

Kokeile näitä oli sitten kyseessä reilun vuorokauden miniloma tai pidennetty viikonloppu Helsingissä. 
 
1. Huvittelu
  • Huimaa menoa Helsingissä – Linnanmäki, Korkeasaari, Suomenlinna vai kenties Heureka? Helsingin lukuisat kohteet saavat koko perheen viihtymään. Tutustu lisää eri vaihtoehtoihin tästä.
2. Senaatintorin kesäterassi
  • "Helsingin Senaatintorista tulee kesän ajaksi paikallisen ruokakulttuurin keidas, kun alue muuttuu jättimäiseksi kesäterassiksi", kuvaillaan Myhelsinki -sivustolla uutta terassikeskittymää. Alue on avoinna päivittäin elokuun loppuun asti klo 9-23 ja alueella turvallisuudesta huolehditaan rajoittamalla terassin väkimäärää. 
3. Kulttuuri
  • Kiasma, Amos Rex, Ateneum ja uusimpana tulokkaana Helsingin keskuskirjasto Oodi – nämä nähtävyydet pitävät pintansa kaupungin suosituimpina kohteina ajanjaksosta riippumatta. Kohteet sijaitsevat lyhyiden kävelymatkojen päässä toisistaan – ehdit siis vierailla useammassakin paikassa päivän aikana. Kaikissa kohteissa noudatetaan turvallisuusohjeita.
4. Merellinen Helsinki
  • Helsingissä on yli 300 saarta, joten täällä jos missä saat nauttia virkistävästä meri-ilmasta luonnon rauhassa. Valittavanasi on tutustuminen suosituimpiin kohteisiin joko vene- ja vesibussikuljetuksella. Pienemmille saarille matka taittuu vuokraamalla kajakin tai SUP-laudan. Viime vuosina suuressa suosiossa, myös paikallisten keskuudessa, on ollut saarihyppely, jonka aikana pääset päivän aikana tutustumaan useampaan kohteeseen yhdellä lipulla. 
 
Loman tuntu on aistittavissa kaikissa neljässä tavassa viettää kesäpäivää Helsingissä. Tässä vielä viimeinen vinkki kaikille herkkusuille! Pysähdy paluumatkalla hotellille Esplanadin puistossa sijaitsevalla jäätelökojulla, joka sijaitsee Eteläesplanadin puolella, Korkeavuorenkadun kulmassa. Sieltä saa Helsingin isoimmat jäätelöt! Varo kuitenkin lokkeja – myös linnut ovat huomanneet kesän tulleen ja hamuavat jäätelön suussa sulavaa makua itselleen.