Menu

Lasten kanssa Hämeenlinnassa

Hämeenlinna on lapsiperheiden kokoinen kaupunki, jossa koko perhe viihtyy. Olemme koonneet vinkkejä innostavista käyntikohteista, jotka tarjoavat elämyksiä ja antavat mielikuvitukselle siivet säästä riippumatta.

Liikkumisen iloa sisällä

Ympäri vuoden avoinna olevasta Touhutalosta löytyy monenmoista puuhaa; kiipeily- ja seikkailulabyrinttejä, liukumäkiä, tunneleita, esteratoja, pallomeriä ja pomppulinnoja sekä jättilegoalue pikkuinsinööreille.

Nuorille ja aikuisille suunnattu Akrohouse houkuttelee temppuilemaan, kiipeämään, ponnahtamaan tai roikkumaan. Täältä löytyvät muun muassa kaareva seinä, airtrack ilmapatja turvallisiin voltteihin sekä slackline tasapainoiluun. Viihdekeskus Hämptonin elämysmaailmassa kisaillaan kuplafutiskentällä, pompitaan trampoliiniareenalla tai taistellaan Archery Tag -kaupunkisodassa. Rauhallisempaan menoon on tarjolla hohtogolfia, seinän täydeltä Arcade-pelikoneita  ja perinteistä biljardia.

Scandic Aulangon kylpylä ja Hämeenlinnan uimahallit tarjoaa mainiot altaat kaikille vesipedoille. Kylpylän yhteydessä toimii myös Aulanko Areenan liikuntamaailma, jossa on lukuisia liikunnallisia aktiviteetteja yhdellä pääsymaksulla. Saman katon alta löytyy myös urheilusimulaattori, jossa voit pelata mm. golfia ja ammuntaa sekä hohtokeilausrata. Keilaamaan pääset myös Hämeenlinnan keilahallissa sekä Fifth Avenuella.

Linnanniemellä on kiva seikkailla

Alueen maamerkkinä kohoava keskiaikainen Hämeen linna on Pohjoismaiden parhaiten säilynyt linna. Yli 700-vuotiaan linnan tiloissa voit kiertää joko omatoimisesti tai osallistua opastetuille kierroksille pääsymaksun hinnalla.

Jos linna on jo nähty niin, kivenheiton päässä Hämeen linnasta sijaitsevassa Museo Militariassa vierähtää päivä ihmetellessä tykkejä ja sen monenmoisia pyssyjä ja varusteita.

Vinkki! Tutustu Hämeen linnaan ja Museo Militariaan edullisella Linnanniemen aluelipulla. Aikuiset 14 €, lapset (7-17v.) 7€

Muuta mukavaa maksutta

Galleria ARX on erikoistunut lapsille, nuorille ja perheille suunnattuihin näyttelyihin. Näyttelytoiminnassa painotetaan moniaistisuutta ja elämyksellisyyttä. Näyttelyiden yhteydessä on myös toiminnallisia työpajapisteitä kaikkien näyttelyvieraidemme iloksi. Työpajojen sisällöt vaihtelevat näyttelyiden mukaan.

ARX järjestää myös useita maksuttomia lastentapahtumia! Tutustu kevään ARXantai ja lasten lauantai päivien ohjelmiin ja tule mukaan! HAX puolestaan tarjoaa monipuolista tekemistä perheen nuorisolle.

Bongaa patsaita ja veistoksia. Kaupungistamme löytyy yli 20 julkista veistosta: kiveä, pronssia, betonia. Voit löytää suurmiehiä puistossa, ilveksen torilla ja karhuja luolassaan.

 

Tiesitkö, että Hämeenlinnassa on 105 leikkipuistoa? Leikkipuistoja löytyy moneen makuun ympäri kaupunkia – isoa, pientä, perinteistä, teemallista.  Suosituimmat puistot löytyvät Linnanpuistosta, Hämeensaaresta ja kauppatorilta. Kuinka monta puistoa ehditte testata? Kaikki kaupungin leikkipaikat löydät täältä.

puhelin
Soita 020 1234 654 hinnat 0,0835 €/puhelu + 0,1669 €/min
location
Possentie 7 13200, Hämeenlinna
location
Possentie 7
13200, Hämeenlinna
directions
parking