Lasten kanssa Hämeenlinnassa

Liikkumisen iloa sisällä ja ulkona

Ympäri vuoden avoinna olevasta Touhutalosta löytyy monenmoista puuhaa; kiipeily- ja seikkailulabyrinttejä, liukumäkiä, tunneleita, esteratoja, pallomeriä ja pomppulinnoja sekä jättilegoalue pikkuinsinööreille.

Kiipeilykeskus Hänkissä pääset testaamaan kiipeilytaitojasi säällä kuin säällä, aikaisempaa kokemusta ei tarvita. Oma kiipeilyseinä myös perheen pienimmille.

Nuorille ja aikuisille suunnattu Akrohouse houkuttelee temppuilemaan, kiipeämään, ponnahtamaan tai roikkumaan. Täältä löytyvät muun muassa kaareva seinä, airtrack ilmapatja turvallisiin voltteihin sekä slackline tasapainoiluun.

Scandic Aulangon kylpylä tarjoaa mainiot altaat kaikille vesipedoille. Kylpylän yhteydessä toimii myös Aulanko Areenan liikuntamaailma, jossa on lukuisia liikunnallisia aktiviteetteja yhdellä pääsymaksulla. Saman katon alta löytyy myös urheilusimulaattori, jossa voit pelata mm. golfia ja ammuntaa sekä hohtokeilausrata. Keilaamaan pääset myös Hämeenlinnan keilahallissa sekä Fifth Avenuella.

Satuja, tarinoita ja elämyksiä

Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARXin Galleria ARX on erikoistunut lapsille, nuorille ja perheille suunnattuihin näyttelyihin. Galleriaan on aina vapaa pääsy.

10.3. Hämeenlinnan teatterin lavalle astelee kaikkien aikojen kummallisin sirkus, kun Sirkus Meskala esiintyy koko perheen musiikki-iloittelussa. 15.-18.4. perheen pienimpiä viihdyttää Tatu ja Patu, syömään!

Hämeenlinnassa on 11.1.-23.5. välisenä aikana jokaisena viikonloppuna Lasten lauantai, jolloin on tarjolla laadukasta lastenkulttuuria; työpajoja, esityksiä, konsertteja ja muita tapahtumia. Suurin osa tapahtumista on pääsymaksuttomia.

Hämeen Härkätien varrella sijaitseva Tiirinkosken tehdas on tunnettu herkullisista vohveleistaan sekä ihastuttavista lampaistaan ja ylämaan karjasta.

Linnanniemellä on kiva seikkailla

Alueen maamerkkinä kohoava keskiaikainen Hämeen linna on Pohjoismaiden parhaiten säilynyt linna. Linnan kannattaa tutustua pääsymaksuun sisältyvällä opastetulla kierroksella. Talviaikana 1.9. alkaen yleisöopastukset arkisin suomeksi klo 10, 11, 13, 14 ja 15. Viikonloppuisin ja arkipyhinä suomeksi klo 11, 12, 14 ja 15. 

Kivenheiton päässä Hämeen linnasta sijaitsevassa Museo Militariassa vierähtää päivä ihmetellessä tykkejä ja sen monenmoisia pyssyjä ja varusteita.

Tervetuloa Vankilaan, Suomen ainoa ja Euroopan laajin vankilamuseo on avoinna kesäkauden. Seuraavan kerran vankila avaa porttinsa toukokuussa 2020.

Vinkki! Tutustu Hämeen linnaan ja Museo Militariaan edullisella Linnanniemen aluelipulla Aikuiset 14 €, lapset (7-17v.) 7€.

Puuhamaa:

Puuhamaasta löydät puuhailtavaa ja ihmeteltävää varmasti koko päiväksi!

Avoinna: 13.6. – 9.8 klo 10 -19

 

 

 

puhelin
Soita 020 1234 654 hinnat 0,0835 €/puhelu + 0,1669 €/min
location
Possentie 7 13200, Hämeenlinna
location
Possentie 7
13200, Hämeenlinna
directions
parking