Menu

Lasten kanssa Hämeenlinnassa

Liikkumisen iloa sisällä ja ulkona

Ympäri vuoden avoinna olevasta Touhutalosta löytyy monenmoista puuhaa; kiipeily- ja seikkailulabyrinttejä, liukumäkiä, tunneleita, esteratoja, pallomeriä ja pomppulinnoja sekä jättilegoalue pikkuinsinööreille.

Kiipeilykeskus Hänkissä pääset testaamaan kiipeilytaitojasi säällä kuin säällä, aikaisempaa kokemusta ei tarvita. Oma kiipeilyseinä myös perheen pienimmille.

Nuorille ja aikuisille suunnattu Akrohouse houkuttelee temppuilemaan, kiipeämään, ponnahtamaan tai roikkumaan. Täältä löytyvät muun muassa kaareva seinä, airtrack ilmapatja turvallisiin voltteihin sekä slackline tasapainoiluun.

Aulangon kylpylä tarjoaa mainiot altaat kaikille vesipedoille. Keilaamaan pääset  Hämeenlinnan keilahallissa sekä Fifth Avenuella.

Kaupungista löytyy innokkaille skeittaajille ja skuuttaajille omat puistonsa. Skuuttajille puisto on Sairiossa Viertokadun varrella ja skeittaajille Hämeensaaressa.

Kypärä päähän, turvavaljaat kiinni ja menoksi! Seikkailupuisto HugoPark Aulanko ja Ahvenistolla sijaitseva Flowpark tarjoavat eritasoisia kiipeilyratoja kaikenikäisille kiipeilijöille.

SuperWibit-päivinä Ahveniston maauimala täyttyy ilmalla täytetyistä vesihuvipuistolaitteista aina kesälauantaisin ja -sunnuntaisin. SuperWibit-laitteet poistetaan altaasta sunnuntai-iltana, mutta pienempi versio radasta on käytettävissä koko viikon.

Kaurialan liikennepuistossa harjoitellaan ajamista liikennesääntöjen mukaan. Liikennepuistosssa voi ajella omalla pyörällä tai lainata erikokoisia polkuautoja ja potkupyöriä käyttöönsä.

Hämeenlinnan suosituimmat leikkipaikat löytyvät kauppatorilta, Linnanpuistosta sekä Hämeensaaren puistosta uimahallin rannasta. Kaikki kaupungin leikkipaikat löydät täältä.

Satuja, tarinoita ja elämyksiä

Bongaa patsaita ja veistoksia. Kaupungistamme löytyy yli 20 julkista veistosta: kiveä, pronssia, betonia. Voit löytää suurmiehiä puistossa, ilveksen torilla ja karhuja luolassaan.

Hämeen Härkätien varrella sijaitseva Tiirinkosken tehdas on tunnettu herkullisista vohveleistaan sekä ihastuttavista lampaistaan ja ylämaan karjasta.

Kankaisten marjatila on mainio koko perheen retkipaikka aidossa maalaismaisemassa. Maistuvien marjojen lisäksi tilalta löytyy kotieläinpiha, leikkipaikka, kahvila sekä herkkuja ja käsitöitä myyvä kesäpuoti.

Linnanniemellä on kiva seikkailla

Alueen maamerkkinä kohoava keskiaikainen Hämeen linna on Pohjoismaiden parhaiten säilynyt linna. Linnan kannattaa tutustua pääsymaksuun sisältyvällä opastetulla kierroksella. 

Villin Lampaan tilan ketterät ja pörröiset lampaat laiduntavat kesällä linnan valleilla. Lampaita voi seurata linnan valleilla päiväaikaan sääolosuhteiden ja nurmenkasvun mukaan. Tiedot laiduntamisjaksoista löydät linnan sosiaalisen median kanavilta.

Kivenheiton päässä Hämeen linnasta sijaitsevassa Museo Militariassa vierähtää päivä ihmetellessä tykkejä ja sen monenmoisia pyssyjä ja varusteita.

Tervetuloa Vankilaan, Suomen ainoa ja Euroopan laajin vankilamuseo.

Vinkki! Tutustu Hämeen linnaan, Vankilaan ja Museo Militariaan edullisella Linnanniemen aluelipulla. 

puhelin
Soita 020 1234 654 hinnat 0,0835 €/puhelu + 0,1669 €/min
location
Possentie 7 13200, Hämeenlinna
location
Possentie 7
13200, Hämeenlinna
directions
parking