Menu
Ruoka ja ravintolat

Yökerhoissa juhlitaan aamuyön tunneille

Suomen liittyminen EU:hun vuonna 1995 tarkoittaa lisää vapauksia myös ravintoloille.  Suomen ravintolakentälle syntyy teknoklubeja, terasseja avataan ja kahviloiden määrä moninkertaistuu.

Pizza ja hampurilainen ovat ajan suosikkiruokia, ja fuusiokeittiö alkaa rikkoa ruokakulttuuria

Ravintolatoiminta näyttelee 1990-luvun puolen välin jälkeen suurta roolia Sokos Hotellien liiketoiminnassa ja on tuloksellisesti hyvinkin merkittävää. Varsinkin ilta- ja yöravintoloilla menee hyvin. 1990-luvulla avataan mm. Helsingin Sokos Hotel Vaakunan Kymppikerros, josta tulee Helsingin kerman yöravintola muutamaksi vuodeksi. Hesperiassa (nyk. Crowne Plaza) vietetään edelleen samba-karnevaaleja, joskin ne ovat tulossa tiensä pähään.