Menu
M/S Aurora Botnia

Wasalinen laiva Aurora Botnia liikennöi Vaasan ja Uumajan välillä

Wasalinella Merenkurkun yli joka päivä

Kaksi maata, kaksi kaupunkia ja välissä upea Merenkurkun saaristo – sadat matkustajat kulkevat päivittäin Wasalinen kuljettamana Uumajan ja Vaasan välillä.

Wasalinen uusi alus Aurora Botnia on suunniteltu ja rakennettu varta vasten Vaasa – Uumaja -reitille. Sen lisäksi, että alus on varustettu uusimmalla ympäristöteknologialla ja hyödyntää uusiutuvaa energiaa, ollaan panostettu kierrätettyihin materiaaleihin asiakastilojen ja hyttien sisustuksessa. Mm. ravintoloiden pöydät ja tasot on valmistettu kierrätysmuovista ja hyttien matoissa on käytetty vanhoista kalaverkoista tuotettua kuitua.

Aurora Botnia on suosittu ajanviettopaikka monipuolisen ravintola- ja ohjelmatarjontansa takia, ja sen erityinen ilmapiiri houkuttelee ihmisiä viihtymään aina uudelleen ja uudelleen. Ainutlaatuinen tunnelma syntyy suomalaisen ja ruotsalaisen kulttuurin parhaiden palojen yhdistämisestä ja ripauksesta kansainvälistä twistiä.

Sisään tunnelmaan pääsee helposti tutustumalla ravintoloiden tarjontaan. Maukasta lähiruokaa on tarjolla Merenkurkun molemmilta puolilta, niin á la carte –ravintolassa, kahvilassa kuin Saaristolaisbuffetissakin. Ruoka tuodaan suoraan lähialueiden tuottajilta ja valmistetaan itse laivan keittiössä. Monelle alkuruokana tarjottavat kalaherkut ovat koko laivamatkan kohokohta, kun taas toiset hurmioituvat runsaasta jälkiruokavalikoimasta. Merenkurkun saariston upea näköala tekee ravintolaelämyksestä joka kerta erilaisen. Otamme huomioon myös erikoisruokavaliot, kysy rohkeasti henkilökunnalta, he auttavat mielellään. Matkan on tarkoitus olla täynnä maistuvaa ruokaa!

Ostoksilla käynti on herkuttelun lisäksi olennainen osa laivamatkailua ja löytöjen tekeminen laivan myymälästä on aina yhtä hauskaa. Vakiotuotteiden, kuten hajuvesien, karkkien ja kosmetiikan lisäksi tarjolla on aina mielenkiintoisia ja yllättäviä tuotteita ja tuliaisiksi sopivia lahjoja. Myös ohjelmatarjonnassa näkyy vaikutteita Merenkurkun molemmilta puolilta.

Lapsille laivamatka jo itsessään on elämys.. Laivan panoraamaikkunoista on hauska bongailla idyllisiä majakkasaaria, leikkihuoneessa löytyy paljon kivoja pelejä ja leluja ja hyvällä säällä aurinkokannelta voi vilkuttaa tervehdyksiä ohi ajaville veneille.

Laivamatkan checklist:

  • Bongaa merikotka laivan ikkunasta
  • Halaa Wenni-maskottia
  • Maista Merenkurkun lähiruokaa
  • Kysy baarimikolta parhaat drinkkivinkit
  • Selvitä, mikä eläin Wenni on

Lähde: vaasa.fi

Lue lisää: Wasaline