Original Sokos Hotel Wiklund Turku
Kuva: Visit Turku

Vuoropäällikön vinkit kesäiseen Turkuun

Original Sokos Hotel Wiklund sijaitsee Turun parhaalla paikalla kauppatorin laidalla. Hotellista löytyy runsas ravintolatarjonta kattoterasseineen, hemmottelevia hoitoja ja ostosmahdollisuuksia. Hotellin vastaanoton vuoropäällikkö Kristiina Kesonen-Eskola antaa omat vinkkinsä Turkuun saapuville turisteille.

  1. Aurajoen rantaa voi kulkea kävellen tai pyöräillen. Kauniina kesäpäivinä turkulaiset kokoontuvat viettämään aikaa joen rantamille. Molemmin puolin jokea riittää nähtävää, ja joen varrella järjestetään monia tapahtumia. Joen yli pääsee siltoja pitkin tai maksuttomalla Föri-lautalla.
  2. Ruissalon saari sijaitsee vain kivenheitto Kauppatorilta. Sinne pääsee kätevästi Föli-vesibussilla tai linja-autolla. Ruissalosta löytyy muun muassa kaunis Kansanpuisto, huvilapromenadi ja suosittu Saarronniemen hiekkaranta rantalentiskenttineen.
  3. Apteekkimuseo ja Qwenselin talo kisaavat kansainvälisen museoneuvosto ICOM:n Suomen komitean järjestämän Vuoden museo 2020 -kilpailun finaalissa. Ne sijaitsevat Aurajoen varrella ja sopivat kohteeksi erityisesti historiasta kiinnostuneille.
  4. Aura Golfin kallio- ja mäntymaisemiin sijoittuva 18-reikäinen sekä Kultaranta Resortin merellinen 18-reikäinen kenttä ovat takuulla aktiivilomailijan mieleen.
  5. Vesipuisto Jukupark sopii kohteeksi nuorisolle ja vauhdikkaasta menosta pitäville erityisesti kesähelteillä.

Tervetuloa Turkuun!