Vastaanoton vinkit talveen

 

 

Mikkelissä on hyvät mahdollisuudet nauttia talvesta luonnossa.

Mikkelissä on kymmeniä kilometrejä hyväkuntoisia hiihtolatuja. Hiihtämään pääsee vaikka Mikkelin keskustassa Urheilupuiston ladulla. Kalevankankaan ja Urpolan reiteillä löytyy latuja myös vaativampaan makuun. Ajankohtaisen latutilanteen voit tarkistaa ladulle.fi-palvelusta.

Luistelun ystäville löytyy hyväkuntoisia luistelukenttiä niin keskustasta kuin lähialueiltakin. Hänninkentällä luisteleminen on elämys itsessään - ja hyvä syy matkustaa talvilomalla Mikkeliin! Urpolan kentillä löytyy tilaa ja seuraa vaikka leikkimieliseen jääkiekko-otteluun. Mikkelin kaupunki ylläpitää ajantasaista nettisivua luistelukenttien kunnosta.

Lumikenkäretki Saimaalla kruunaa talvisen retken eteläsavolaiseen luontoon. Pukeudu lämpimästi ja ota mukaan eväsreppu ja pilkkionki. Pilkkiminen Saimaalla on rauhoittavaa ja mukavaa ajanvietettä, jossa yhdistyy raitis pakkasilma, luonnosta nauttiminen ja mukava tekeminen - ja saalis on vain plussaa. Lumikengät Mikkelissä vuokraa Etelä-Savon Liikunta ry, ESLi.

Mikkelin laskettelun mekka, uusittu Tornimäki on avoinna tiistaista sunnuntaihin. Tornimäellä on mukavien laskettelurinteiden lisäksi myös koko perheelle sopiva pulkkamäki. Tornimäellä on myös kahvila ja mahdollisuus omatoimiseen makkaranpaistoon.

 

Taidetta ja tapahtumia

Jukurien kotipelit Ikioma Areenalla vain muutaman kilometrin päässä hotellilta.

Konsertti- ja kongressitalo Mikaelin ohjelmistossa on mielenkiintoisia musiikki- ja teatteriesityksiä.

Mikkelin Teatterissa on talvikaudella monipuolinen ja mielenkiintoinen ohjelmisto. Suosituimpien esitysten liput myydään loppuun hyvissä ajoin. Osta siis lippusi ajoissa!

Tutustu myös keskusta-alueen ravintoloiden mielenkiintoisimpiin esiintyjiin ja tapahtumiin osoitteessa raflaamo.fi.

 

Kulttuuria ja historiaa

Moderni Tiedekeskus Muisti kertoo sodan vaikutuksista yhteiskuntaan. Tämä on ehdoton vierailukohde kaikille, joita sotahistoria kiinnostaa ja erityisesti heille, joita se ei kiinnosta.

Maankuulu Mikkelin Tori sijaitsee korttelin päässä Vaakunasta. Suuntaa torille seuraamaan eteläsavolaista elämänmenoa ja nauttimaan torin antimista. Kuukausimarkkinat pidetään kuukauden toisena lauantaina. Poikkea samalla sisällä Kauppakeskus Stellassa ja Mikkelin kauppahallissa.

 

Mikkelin luontokohteet

Mikkelin satama ja Saimaan ranta ovat vain lyhyen kävelymatkan päässä hotellilta.

Mikkelin keskusta-alueella on runsaasti kiinnostavia Saimaa Geopark -kohteita. Kaihunharjun harjumaasto, Naisvuoren kalliomuodostelma ja Pursialan hiidenkirnu ovat vain lyhyen kävely- tai pyöräilymatkan päässä hotellilta.