Menu

Vaasassa staycation sujuu kuin Strömsössä

Vaasassa nautit merestä ainutlaatuisella tavalla – onhan Merenkurkun saaristo Suomen ainoa luonnonperintökohde kansainvälisellä Unescon maailmanperintölistalla. Anna tuulen tuivertaa hiuksissasi ja katso sinisenä siintävään horisonttiin. Muutamalla henkäyksellä puhallat ulos kaikki arjen kiireet. 

Mikäli museokierros kiinnostaa, käy Kuntsin modernin taiteen museossa, Tikanojan taidekodissa, Vanhan Vaasan museossa ja Pohjanmaan museossa. Ainutlaatuinen kohde on Söderfjärdenin meteoriihi, joka sijaitsee keskellä Suomen kauneinta meteoriittikraatteria. Zip Parkissa vierähtää päivä kiipeillessä ja Strömsö tulee tutuksi opastetulla kävelykierroksella.

Tapahtumista löytyy viihdettä ja musiikkia moneen makuun, Kevätsinfoniasta Turmion Kätilöihin. Tapahtumakalenterissa vilahtaa tuttuja nimiä kuten Ali Jahangiri ja 22-Pistepirkko. Helatorstain pitkän viikonlopun aikana 19.–20.5. vietetään Feasta Band Maratonia, jossa kuullaan paikallista musiikkia monesta eri genrestä. Kulttuurinnälkäisille Vaasa tarjoaa mm. suomen- ja ruotsinkieliset teatterit.

Tarkastathan vielä tapahtumat netistä, koska muutokset ovat mahdollisia. Lisää vinkkejä löydät esimerkiksi osoitteesta visitvaasa.fi

Varaa leppoisia staycation-hetkiä

Original Sokos Hotel Vaakuna, Vaasaa ympäröi hienot arvorakennukset ja kauniit merimaisemat avautuvat kivenheiton päässä hotellilta. Tutustu ja varaa »

Original Sokos Hotel Royal Vaasa ottaa myös huonevarauksia ja vieraita vastaan, mutta hotellissa on meneillään uudistustyö, josta saattaa aiheutua meluhaittaa. Tutustu ja varaa »