Menu
Minna Hirvosen vinkit Suomen kesään

Uusi yhteyshenkilö apunasi – poimi myös ryhmämatkavinkit Järvi-Suomen kesään

Asiakkuuspäällikkö Minna Hirvonen toimii jatkossa matkanjärjestäjien yhteyshenkilönä S-ryhmän hotelleissa. Pitkän linjan matkailuammattilaisella on peräti 25 vuoden kokemus alan töistä. Hotellien ja matkailun lisäksi savolaisnaisen intohimoihin lukeutuvat luonnossa liikkuminen ja penkkiurheilu, myös historia kiinnostaa.  Tutustu uuteen yhteyshenkilöösi ja poimi vinkit Järvi-Suomen kesään!

Ura alkoi moposafarien myynnistä

Minna Hirvonen on uransa aikana ehtinyt tehdä niin matkailumarkkinointia ja -myyntiä kuin opetustyötäkin. "Ensimmäinen työni oli savolaisen Halavatun Pappojen pappamoposafarien myynti, se olikin varsin mielenkiintoista. Sen jälkeen olen työskennellyt muun muassa Break Sokos Hotel Tahkolla, Original Sokos Hotel Puijonsarven myyntipalvelussa, Vuokatissa ja Savonlinnassa.  Takaisin S-ryhmään siirryin loppuvuonna 2022 Syötteeltä. Oli mukava palata tuttuun yritykseen, missä pääsen myymään kotimaan upeaa matkailutarjontaa. Vastaan matkanjärjestäjäyhteistyöstä sekä autan Lakeland-alueen Sokos Hotellien myyntiä", tuore asiakkuuspäällikkö kertoo innostuneena. 

Entisen kilpaurheilijan sydän sykkii vapaa-ajalla luontoliikunnalle. "Patikoin, laskettelen ja maastopyöräilen. Välineistä myös niin suppilauta, kanootti kuin liukulumikengätkin ovat tulleet tutuiksi. Koen olevani jonkin sortin eräpirkko", Hirvonen naurahtaa. 

Tässä energisen Minnan vinkkejä Järvi-Suomen kesään:

Savon helmet

Pohjois-Savossa suurimaan osan elämäänsä asunut Hirvonen kuvaa Järvi-Suomen aluetta omaksi sielunmaisemakseen. Luontokohteista hänen oma suosikkikohteensa on Tiilikkajärven kansallispuisto. "Sen upeat valkohiekkaiset rannat ovat uniikit koko Suomen mittakaavassa, ja puistossa pääsee patikoimaan niin suo- kuin harjumaisemassa."

"Tahkon alue tarjoaa tietysti upeat maisemat luonnossa liikkumiseen eri tavoin, geokätköilystä melontaan. Kulttuurin ystäville suosittelen risteilyä Aholansaareen, missä voi tutustua maamme körttihistoriaan. Kesäteatterin ystävät suuntaavat Nilsiän Louhosareenalle ja teatterin jälkeen piipahdetaan Break Sokos Hotel Tahkon viereltä löytyvään Hophaus Tahkon tislaamoravintolaan."

"Kuopiossa suosittelen käymään Puijon tornissa, maisemat sieltä ovat upeat. Kuopion tori on loistava paikka nauttia savolaisesta elämänmenosta ja kalakukoista. Kaupungin kauneus kannattaa kokea myös Kallavedeltä käsin, risteillä vaikka Alahovin viinitilalle. Matkailijat majoittaa Original Sokos Hotel Puijonsarvi, jonka päärakennuksen huoneet uudistuvat kesäksi 2023."

"Iisalmi taas tarjoilee aimo annoksen sota- ja panimohistoriaa. Kaupungissa on valmistettu olutta kohta 150 vuotta ja sieltä löytyy myös Suomen ainoa Panimomuseo. Juhani Ahon museon pihapiirissä tutustutaan kirjailijan kotiin. Alueelta löytyy myös pappilamiljöö ja sotahistoriallinen ympäristö, sillä pappilarakennukset sijaitsevat Suomen sodan (1808-1809) aikaisen Koljonvirran taistelun tapahtuma-alueella", Hirvonen kertoo.

Iisalmessakin uudistutaan ja Original Sokos Hotel Koljonvirta avautuu upeaksi uudistettuna kesäksi 2023.

Vuokattiin ja Kajaaniin

"Sotkamossa, Vuokatin alueella, luontoliikkuminen vaaroilla on tietysti ykkösjuttu. Ja Hiidenportin kansallispuisto rotkomaisemineen todella vaikuttava näky. Sotkamossa on mahdollisuus tutustua myös Veikko Huovisen työ- ja elinympäristöön."

"Kajaanissa hyppäisin höyrylaivaan tai lähtisin laivakuljetuksella Ärjänsaareen. Kajaanin keskustan jokipuistosta löytyy maailman pohjoisin kivilinna, sen rauniot henkivät mielenkiintoista historiaa. Naapurivaaran huvikeskuksen tanssit ovat tanssikansan suosiossa siinä missä Sotkamon Jymyn pelit urheiluväen juttuja.", Hirvonen kertoo. 

Ryhmän majoitus järjestyy joko Break Sokos Hotel Vuokatissa tai Original Sokos Hotel Valjuksessa.

Piirakanpaistoa Pohjois-Karjalassa

Pohjois-Karjalassa on upeat luontomaisemat ja hersyvää karjalaista kulttuuria. Joensuun Taidepuutarha Botaniassa taide, luonto ja ihmiset kohtaavat elämyksellisellä tavalla. Hirvonen suosittelee myös Pielisjoen risteilyä ja tutustumista Taitokorttelin käsityöläispuoteihin. Majoituspaikkoina toimivat 2021 uudistunut Original Sokos Hotel Kimmel kylpylöineen ja tänä vuonna 80-vuotisjuhlaansa viettävä Original Sokos Hotel Vaakuna.

Bomban talolla, karjalaiskylässä, järjestetään ryhmille tilauksesta karjalanpiirakkapajoja. Leipominen yhdessä on hauskaa, ja piirakkojen maistelu varsinkin. Valamon viinipruuvi yhdistettynä Valamo-menuhun on herkullinen elämys luostaritarinoineen. Break Sokos Hotel Bomballa nautitaan sitten kalevalaisen kylpylän ylellisistä altaista ja Pielisen maisemista.

"Kolin kansallismaisema on tietysti vertaansa vailla, hetki Ukko-Kolin laella ei hevillä unohdu. Break Sokos Hotel Kolilla huikea maisema avautuu eteen kaikkialta. Luontonähtävyyksien ja -aktiviteettien lisäksi kannattaa tutustua ainakin Eeva Ryynäsen taiteilijakotiin puuveistoksineen", Hirvonen suosittelee. Juhannuksena 2023 Kolin kylälle avautuva uusi Break Sokos Hotel Koli Kylä tarjoaa ryhmille passelin majoitusmahdollisuuden.

Historiallisia tunnelmia Savonlinnassa ja Mikkelissä

"Savonlinnan ykköskohde on tietysti Olavinlinna. Opastetulla kierroksella linnan holveista saa eniten irti. Saimaan risteily on ikimuistoinen kokemus, ja alukset lähtevät aivan Original Sokos Hotel Seurahuoneen viereltä." Ryhmille sopivat hyvin kesällä 2022 avautuneet, kodinomaiset Seurahuone Apartments -huoneistot. Ja Original Sokos Hotel Seurahuoneen huoneuudistuskin valmistuu kesäksi.

Historian siipien havinaa löytyy myös Mikkelistä. "Illallinen Mikkelin Klubilla, Mannerheimin jalanjäljillä, on uniikki kokemus. Marsalkkahan ruokaili täällä tuhansia kertoja eri seurueissa – hänen suosikkiannoksensa on koottu Mannerheim-menulle", Hirvonen kertoo. Kesäpäivänä käyskennellään Mikkeli-puistossa kukkaloiston keskellä. Viereinen Kenkävero taas tarjoilee ihania käsityöläisputiikkeja. Mikkelin Original Sokos Hotel Vaakunassa Mannerheim-teema jatkuu myös huoneissa.

Kansallispuistoja ja kanavaristeilyjä

"Ulkoilmaihmisenä ykkössuosikkini Kouvolassa on Repoveden kansallispuisto jylhine maisemineen ja järviluontoineen. UPM Verlan tehdasmuseo 32 km päässä Kouvolasta on ainoa metsäteollisuuden maailmanperintökohde, täällä pääsee tutustumaan puunjalostusteollisuuden historiaan. Ja tiesitkö, että Kouvola on höyryveturi Ukko-Pekan koti? Ukko-Pekka puksuttaa ryhmän kanssa tilauksesta toivekohteeseen.  Majoitus tapahtuu mukavasti Kouvolan pinkissä Original Sokos Hotel Vaakunassa."

"Lappeenrannassa käyn aina linnoituksessa, se on kaltaiselleni historian ystävälle kiinnostava ympäristö", Minna Hirvonen sanoo. "Kanavaristeilyt Saimaalla ovat ainutlaatuisia kokemuksia sulutuksineen, ja matkustajasatamassa on kesäpäivinä kiva tunnelma."

Original Sokos Hotel Lappeen huoneuudistus valmistuu huhtikuussa. Uudet huoneteemat, Pihka ja Paatti, ovat saaneet inspiraationsa paikallisesta puuteollisuudesta ja Saimaasta höyrylaivoineen.

Kotkassa nautitaan Sapokan vesipuiston hienoista istutuksista ja vesiputouksista. Kukkien väriloisto on upea, alkukesästä kukkimisvuorossa ovat atsaleat ja alppiruusut. Keisarillinen kalastusmaja ja Merikeskus Vellamo kannattaa laittaa käyntikohteiden listalle nekin. Original Sokos Hotel Kotkan Seurahuone sijaitsee kaupungin keskellä tarjoten monipuoliset palvelut matkailijoille.

"Tervetuloa Järvi-Suomeen! Ole rohkeasti yhteydessä minuun tai hotelliemme myyntipalveluun ryhmänne toiveissa!" - Minna

Minnan ja muiden myynnin ammattilaisten yhteystiedot löydät täältä:
https://www.sokoshotels.fi/fi/tyomatkustus/yritysmyynti-yhteystiedot