23.07.2019

Turun Taiteiden Yö Wiklundilla 15.8.

Taiteiden Yön ohjelma Wiklundilla:

17.30 -21.30 Trio Tre´O viihdyttää
Ravintolat, Wiklund

18.00 Viinijoogaa 
10 €/hlö sis. lasillisen viiniä (12 cl/11,5%) tai virvokkeen
VENN, Wiklund 2.krs

19.00 Turun Oopperakuoro esiintyy 
Turun Oopperakuoro esittää mm. herkkupaloja Atso Almilan säveltämästä ja Tapani Tolosen kirjoittamasta "Viemäreitä ja toimareita" -oopperasta, joka saa kantaesityksensä Turussa TSMO:lla 5.1.2020. Luvassa myös operettia a cappella. Kuoronjohto Katriina Virta. Vapaa pääsy. Tervetuloa!
Tapahtumatori, Wiklund 3.krs

Viemäreitä ja toimareita -oopperainfo:
Sävellys: Atso Almila
Libretto: Tapani Tolonen
Ohjaus: Aliisa Kallio
Solistit mm. Petri Bäckström / Teemu Mustonen 6.1. ja 24.1., Kati Helasaari, Katriina Virta ja Kirsti Tuominen Turun oopperakuoro TSMO:n nuorten Laulu Stage -ryhmä
Synopsis:
Ooppera käsittelee Turun seudun jätevesiongelmia nopeatempoisen, farssikomedian keinoin: Uimarannan pilannut viemärivuoto pitää paikallistaa. Tehtävän saa työuupumuksen rajalla operoiva viemäritoimen johtaja Tapio Granlund (Petri Bäckström) ja tämän alainen, vapaa-aikaorientoitunut virtausinsinööri Janette Saikku (Kati Helasaari), jonka menneisyydessä on selvittämättömiä asioita. Kaksikkoa hiillostaa viemärilaitosyrityksen uusi toimitusjohtaja Kiira Pimiä (Katriina Virta), jonka elämäntehtävänä on passittaa kilometritehtaalle jokainen tuottamaton työntekijä. Ooppera asettaa vastakkain kaksi
elämänasennetta: huolen tulevaisuudesta ja huolettomuuden.
Ilmastonmuutoksen aiheuttama veden kiertokulun voimistuminen tekee hule- ja likavesiviemäristön kunnosta tulevaisuudessa tärkeän ongelman.
Puhtaan veden ja jätevesien pitäminen erillään toisistaan ovat asia, johon on tulevaisuudessa kiinnitettävä huomiota. Viimeaikaiset vesikriisit ympäri Suomea ovat eräs osoitus tästä. Ooppera kiinnittää farssin keinoin huomiota viemäriverkoston korjausvelkaan. Tarkoituksena on houkutella oopperan pariin uutta yleisöä viihdyttävällä ja ajankohtaisella tarinalla.

19.30 Tanssiurheiluseura Bolero ry:n tanssijat esiintyvät 
Tule katsomaan, kun Tanssiurheiluseura Bolero ry.:n tanssijat eri ikä- ja taitoluokista näyttävät parastaan. Lopuksi jokainen saa päästää sisäisen tanssijansa valloilleen XXL-Dancen® maailmassa.
Tapahtumatori, Wiklund 3.krs

Orange pianos on the street – play me! 
Coffee House Wiklund on jälleen enemmän kuin kahvila. Onnellistamme vieraitamme, ohikulkijoita, kahvittelijoita, hotellivieraita ja shoppailijoita tarjoamalla yhteistyössä Turun Taiteiden yö -järjestäjän kanssa käyttöönne pianon. Oranssi piano löytyy Wiklundin 1.krs:sta Sokoksen kosmetiikkaosaston ja Coffee Housen välistä. Vapauta sisäinen taiteilijasi ja tule testaamaan pianon soinnut!
Coffee House Wiklund, 1.krs

Pääsetkö pakoon? 
Tule pelaamaan Turun Pakopelin lyhyitä pelejä: Ydinpommi (kesto 15 min) ja Unohdettu salkku (kesto 30 min). Hinta 5 €/hlö. Voit kokeile ilmaiseksi vr-peliä ja osallistu myös Beat Saber-kilpailuun.
Virtuaalinen pelimaailma Cybernet, 3.krs

Löydät Taiteiden Yön ohjelman kokonaisuudessaan täältä

Original Sokos Hotel Wiklund
Eerikinkatu 11, Turku