Menu

Turun Kupittaan Bistro Elli kutsuu viihtymään

Kupittaan rautatieaseman viereen avautuu heinäkuussa uusi Original Sokos Hotel Kupittaa, jonka katutasossa sijaitsee turkulaisen Kudos Dsignin suunnittelema tunnelmallinen Bistro Elli.

Bistro Ellistä haluttiin tehdä Kupittaalle viihtyisä ja kutsuva kohtauspaikka, joka tuo alueelle elämää ja toivottaa avosylin tervetulleeksi niin hotellin asiakkaat kuin alueen asukkaat ja siellä työskentelevätkin.

"Bistro Ellin suunnittelussa Turun Osuuskaupalle oli tärkeää yllätyksellisyys, paikallisuus sekä halu vangita ohi kulkevien ihmisten mielenkiinto. Ellistä haluttiin luoda rento ja lämminhenkinen kohtauspaikka, jossa jokainen voi tuntea olonsa kotoisaksi", kertoo sisustussuunnittelija Henri Suominen Kudokselta.

"Ravintolan tunnelmalliset tilat houkuttelevat viihtymään lasilliselle sekä ruokailemaan ja viettämään iltaa. Runsas sisustus, huonekalujen syvät, samettisen pehmeät värit ja rouheat puupöydät luovat tilaan mielenkiintoisen kontrastin", Suominen kuvailee.

 

Tunnelmalliset ja monipuoliset tilat eri tilanteisiin

Ellin suojissa on monia mielenkiintoisia ja erilaisia tiloja, joista asiakkaat voivat valita mieleisensä tilanteen mukaan. Viihtyisän ja lämminhenkisen ravintolan lisäksi tiloista löytyvät niin neuvottelutilat, kahvila ja deli kuin yksityistilaisuuksiinkin sopiva parvi.

"Ellin parvi on kuin oma maailmansa, houkutteleva ja intiimi tila, josta voi tarkkailla ympärillä vilisevää elämää. Sisustuksen rouhea terracotta, lämmin puu ja rauhoittava vehreys luovat tilaan lähes välimerellisen tunnelman", Suominen sanoo.

Suomisen mukaan viihtyisyyden ja tunnelmallisuuden lisäksi suunnittelussa oli tärkeää juuri tilojen joustavuus ja monipuolisuus.

"Esimerkiksi neuvottelutilan voi vaivattomasti muuntaa tarvittaessa ruokailutiloiksi. Tiloista löytyy myös kätevä ja mukava istuinjärjestelmä, joka on helppo ottaa käyttöön vaikka juniorijoukkueen kokoontumisissa."

Kupittaan asemakäytävän tuntumassa sijaitseva kahvila ja deli löytyvät suuren, kauniin ja kutsuvan lehtipuun alta. Delistä herkulliset tuotteet on helppo hakea pöytään tai vaikka ohi kulkiessa mukaan junaan.

"Kahvilan sisustus on moderni ja helposti lähestyttävä. Vihreän lehvästön suojista löytyy viihtyisä paikka niin työskentelylle omassa rauhassa kuin ystävien tapaamiselle viinilasillisen merkeissä tai vaikka yhteisöllisen pöydän ääreltä, missä voi tutustua muihin asiakkaisiin", Suominen sanoo.

"Kupittaalla on pitkä historia ja oma, tärkeä paikkansa turkulaisten sydämissä. Paikallisen näkemyksemme lisäksi toimme suunnitteluun mukaan myös ripauksen kansainvälisyyttä. Olemme erittäin iloisia, että turkulaisena toimistona olemme päässeet tekemään yhteistyötä TOK:n kanssa tässä hienossa projektissa", sanoo Kudoksen toimitusjohtaja Pia Litokorpi.

Kuvassa: vas. Iida Litokorpi, Henri Suominen, Niko Räsänen, Pia Litokorpi ja Anu Shaw.
Kuvaaja: Vesa-Matti Väärä


Kudos Dsign Oy on turkulainen, julkisiin tiloihin erikoistunut sisustussuunnittelutoimisto, jolla on paljon myös kansainvälisiä projekteja. Kudoksella on pitkä kokemus erityisesti kansainvälisten risteilyalusten sisustussuunnittelusta ja niiden lisäksi Kudos suunnittelee myös hotelleja ja ravintoloita niin kotimaahan kuin ulkomaille. Lisätietoja: www.kudosdsign.com