Menu

Tulossa vuonna 2024: Original Sokos Hotel Royal, energiatehokkuuden edelläkävijä

Pohjolan energiapääkaupungissa sijaitseva Original Sokos Hotel Royal uudistuu täysin vuosina 2023–2025. Hotelliuudistuksessa Vaasaan luodaan Suomen energiatehokkain peruskorjattu hotelli. Tämä mahdollistetaan muun muassa valitsemalla päälämmitysmuodoksi kalliolämpö, rakentamalla taloon laaja aurinkovoimala sekä ottamalla jätevedestä energia tehokkaasti talteen. Lisäksi hotellikiinteistöjen talotekniikka uusitaan entistä energiatehokkaammaksi viimeisintä teknologiaa hyödyntäen. 

Uusien tilojen sisustuksen kantavana teemana on aurinko, energia, valo ja värikkyys. Haluamme tarjota vieraillemme energisoivan ja onnellistavan hotellikokemuksen. Uudistustyöt tehdään taitavien vaasalaisten yritysten voimin.

Aurinkoenergialla laskemme hiilijalanjälkeämme

Original Sokos Hotel Royalin Torni-rakennuksen julkisivuun ja toisen kerroksen katolle asennetaan peräti 342 aurinkopaneelia. Niiden tuottamalla aurinkosähköllä katetaan 10 % rakennuksen tarvitsemasta sähköenergiasta. Ja Suomen aurinkoisimmaksikin kaupungiksi nimetyssä Vaasassa aurinkoa riittää! Loppu taloon tuleva sähkö tuotetaan uusiutuvilla luonnonvaroilla ja ilman hiilipäästöjä.

Pääosassa kalliolämpö

Uudistuva hotellimme lämpenee jatkossa kalliolämpöjärjestelmän ja kaukolämmön yhdistelmällä, josta 90 % on kalliolämpöä. Lämmitysenergia saadaan kellarin pysäköintihallin alle kallioon poratuista 18 porakaivosta.

Keittiön kylmälaitteiden hukkalämpö ja jäteveden lämmön talteenottojärjestelmän tuottama lämpö käytetään edelleen hotellikiinteistön lämmitykseen. Kesäaikana hukkalämpö ladataan parkkihallin alla olevaan porakaivokenttään hyödynnettäväksi talven lämmityskaudella. 

Kaikki hotellin tarvitsema jäähdytysenergia tuotetaan lämpöpumpuilla. Jäähdytyksestä vapautuva lämpö hyödynnetään rakennuksen lämmitysjärjestelmissä sekin. Rakennuksen lämmitystä, viilennystä, ilmanvaihtoa ja sisäolosuhteita seurataan uudella keskitetyllä talotekniikkajärjestelmällä.

Energiatehokkuutta luomassa

Minimoimme tehokkaasti tyhjien hotellihuoneiden energiankulutuksen. Huoneistojen ilmanvaihto ja kesäaikana myös jäähdytys esikäynnistyvät huonevarausten pohjalta, ja kokonaan läsnäolotunnistimien kautta vasta asiakkaiden saapuessa.  

Yleisten tilojen ilmanvaihdon ilmamäärät säätyvät automaattisesti hiilidioksidi- ja lämpötilamittauksien perusteella. Mitä vähemmän ihmisiä liikkuu, sitä vähemmän energiaa kuluu. Valaistus toteutetaan kokonaan LED-valaistuksena, ja sitä ohjataan älykkäillä automaatiojärjestelmillä.  

Uudistuksen yhteydessä vaihdamme vanhat ikkunat energiatehokkaisiin ikkunoihin. Myös vesikatto, tekniset tilat sekä pysäköintihallin lattioiden ja kattojen eristykset uusitaan vastaamaan tämän päivän vaatimuksia.

Hotellimme pysäköintialueelle tulee 8 sähköauton latauspaikkaa.

Olemme osa Suomen vastuullisinta hotelliketjua

Suomalainen Sokos Hotels -ketju on tehnyt jo vuosia systemaattista vastuullisuustyötä kaikilla toimintansa osa-alueilla. Sokos Hotels onkin valittu jo useana vuonna peräkkäin Suomen luotetuimmaksi, vastuullisimmaksi ja arvostetuimmaksi hotelliketjuksi. Kaikilla Sokos Hotelleilla on Green Key -ympäristötunnus.

Vaasan Original Sokos Hotel Royal toimii energiatehokkuuden edelläkävijänä niin Sokos Hotels -ketjussa kuin koko Suomen hotellikentässä. Viemme osaltamme energiatehokkuutta ja ympäristövastuuta uudelle vuosikymmenelle, energisesti ja innovatiivisesti.

S-ryhmän energiansäästötavoitteet ohjaavat myös Sokos Hotellien toimintaa ja energiaratkaisuja. S-ryhmän tavoite on olla kokonaan hiilinegatiivinen kaupparyhmä vuoteen 2025 mennessä.