Menu
Solo Sokos Hotel Torni Ateljee Bar All Day Tea.
Tornin yleisissä tiloissa soiva musiikki on suomalaisen säveltäjän Petri Alangon käsialaa.

Tornin tarinaa kerrotaan myös musiikin keinoin

Tornin yleisissä tiloissa soiva musiikki on suomalaisen säveltäjän Petri Alangon käsialaa. Alangon musiikkiteos on Tornin soundtrack – eli se kertoo musiikin keinoin Tornin tarinaa  – hotellin miljööstä, yksityiskohdista ja ympäristöstä.

"Tornin uudistajien intohimoinen ja kunnianhimoinen asenne uudistukseen ja sen mahdollisuuksiin puhutteli minua alusta alkaen. Halusin heti liittyä mukaan rakentamaan haluttua elämystä. Näköärsykkeet ovat minulle tärkeä inspiraation lähde. Uusi Torni visuaalisine yksityiskohtineen tarjosi kiehtovat lähtökohdat sävellystyölle", Alanko kertoo.

"Torni edustaa tyylillisesti Art Deco -tyylisuuntaa, joka jo suuntauksena on hyvin runsas lainaillessaan vaikutteita jugendista, funktionalismista ja kubismista. Näiden tunnelmaan ja miljööseen sisältyvien rikkaiden nyanssien esiintuomiseen tarvitaan myös musiikissa massaa ja variaatiota.

Kunnianhimo uuden Tornin tekemisessä sekä hotellin värimaailma ja graafinen kirjo synnyttivät ajatuksen torvisektiosta. Kiiltäviä instrumentteja puolsivat niin ikään Tornin miljööstä löytyvät metallin sävyt: pronssi, messinki ja kulta.

Tornin musiikkiteos kuvaa hotellin yhtä vuorokautta – sitä, mitä tornissa tapahtuu: aamun viipyilevistä tunneista illan samppanjalasien kilistykseen ja aina siihen hetkeen, kun uni voittaa.

Hotellin majesteettisuus ja sen tarjoamat 360-näkymät nousevat korvin kuultaviksi sävellyksessä. Tornin musiikki kertoo, mitä maamerkkejä Tornista etelään päin katsottaessa löytyy ja missä ne sijaitsevat.

Teos kertoo myös siitä, että Torni on osa jatkumoa – sekä kansallista että tyylillistä. Musiikki herättää mielikuvan ikuisia aikoja kestävästä maamerkistä, joka horjumattomana ottaa vastaan tuulet ja tuiskut.

Toivon, ettei teos jätä ketään kylmäksi. Olisi mukava huomata, että Tornissa vieraileva ihminen aistii sen, että musiikki rikastuttaa kokonaiselämystä juuri Tornissa, ja ettei sen vaikutus olisi samanlainen jossain muualla kuultuna."