Menu

Tekemistä lasten kanssa Vaasan seudulla!

Lasten kanssa Vaasassa

Vaasassa pääset viettämään perhelomaa, joka sujuu kuin Strömsössä konsanaan! Vaasasta ja Vaasan seudulta löytyy koko perheelle mieluisaa tekemistä ympäri vuoden.

Hotellissa

Vastaanotosta löytyy kaappi täynnä lautapelejä, sarjakuvalehtiä ja kirjoja, joita saa lainata. Hotellin TV-kanavavalikoimasta löytyy Disney Channel ja Disney Junior. Myös Chrome Cast löytyy, eli omaa lemppariohjelmaa voi katso isolta ruudulta. Ravintola Rossossta löytyy lasten oma menu. Aikuisten ruokaillessa ravintola VENNissä, lapsille voi tilata ruokia Rosson lasten listalta. 

Luonto & ulkoilu

Pienimmätkin luonnonystävät viihtyvät Merenkurkun saaristossa, joka on Suomen ainoa UNESCO:n luonnonperintökohde. Henkeä salpaavan kaunis ajoreitti kulkee suoraan Vaasan keskustasta Suomen pisimmän sillan, Raippaluodon sillan, kautta jatkaen upeiden saaristomaisemien läpi Björköbyhyn Svedjehamnin satamaan ja maailmanperintökohteeseen. Perillä voi kiivetä Saltkaret-näkötorniin tähystelemään upeita maisemia, jotka jaksavat ihastuttaa kaiken ikäisiä.

Aava Kertun Kotitilalla Södra Vallgrundissa eläinten ystävät pääsevät viettämään rennon päivän nauttien aidosta maalaismiljööstä kahvikupposen ääressä tai vaikka osallistuen eläinten harjaukseen ja hoitoon. Vierailulle tekemistä: alpakoiden kävelytystä, hevosajelua, talutusratsastusta, makkaranpaistoa nuotiolla. Räätälöi perheellesi sopiva ohjelma ja varaa yksityisvierailu Aava Kertun Kotitilalle.

Öjbergin ulkokuntoilukeskus on mukava retkikohde ympäri vuoden, grillikota makkaran paistoa varten löytyy. Öjbergetillä voi talvikaudella lasketella, hiihtää ja laskea pulkkamäkeä. 

Kulttuuri

Aikamatkalla vanhanajan maalaiskylään Stundarsiin voi kokea, millaista elämä oli perinteisessä maalaiskylässä 1900-luvulla. Museon alueelta löytyy aitoja, perinteisiä maalaiskylään kuuluvia rakennuksia, kuten maalaiskauppa, koulu, perinteinen talonpoikaistalo sekä erilaisia käsityöläistupia. Vaasan museot järjestävät myös lapsille sopivia näyttelyitä.

Muut aktiviteetit

Vaasan keskustan tuntumasta löytyy useita leikkipuistoja. Esimerkiksi monipuolinen Laivapuisto on aina auki innokkaille leikkijöille ja liikkujille.
Tekemistä tarjoavat myös sisäleikkipuisto Hoplop sekä kiipeilykeskus Wasa Up ja kylpyläparatiisi Tropiclandia, jossa on rantakelit ympäri vuoden. 

Edvininpolku

Söderfjärdenin meteoriihi

Bragegården

Zip Adventure Park

Uimarannat Vaasassa

L
illiputti kaupunkijuna

Sunnuntaikirppis kauppatorilla

Kirpputorit

Combo
Comboliina
SPR
Fyndis

Pyörät

Koe Vaasa pyöräillen tai vaikka reippaillen sauvojen kanssa. Kaikkia välineitä saa lainata veloituksetta! Vastaanotosta saat myös lainaksi kypärät sekä yhdessä pyöristä on myös lastenistuin.

Lisää infoa nähtävyyksistä sekä aktiviteeteistä löytyy täältä
Tervetuloa Vaasaan viihtymään koko perheen voimin!

Sisäaktiviteetteja

Ulkoaktiviteettej