Menu
Break Sokos Hotel Koli Teemahuoneet Majoitus Hotelli Koli Kylpylähotelli Lomakohde Matkailukohde
Teemahuone Tarhapuro

Teemahuone Tarhapuro

Vehreän lehtometsän keskellä virtaava Tarhapuron vesiputous on taianomainen ilmestys jylhine louhikkoineen ja vaikuttavine korkeuseroinen. Vesivirta ryöppyää yli 15 metrin korkeudesta ja muutaman metrin vapaan pudotuksen jälkeen polveilee alas louhikkoa pitkin veden virratessa myös maan alle syövyttämissään uomissa. Laakson pohjalla uoma haarautuu moneen osaan ja puro tuntuu virtaavan kaikkialla ympärilläsi.
 
Lehtometsän latvuston lomasta pilkahteleva aurinko luo kostean ilman kanssa utuisen tunnelman. Putouksen ääni kantaa parhaimmillaan jopa satojen metrien päähän ja kivikosta komeasti räiskyvä vesi vangitsee katseen. Vesiputous on näyttävimmillään lumien sulaessa, kun vaaroilta valuvat vesimassat ovat suurimmillaan. Kesän kuumimmilla helteillä Tarhapurolla vierailu tuo tervetullutta viilennystä poluilla patikointiin. Talvella putouksen jäätynyt pinta tarjoaa toisenlaisen, rauhallisemman elämyksen vaikuttavan jääputouksen muodossa.
 
Anna jylhän metsämaiseman ja Tarhapuron solinan ympäröidä sinut.
 
***
 
Tarhapuron vesi tulee Paimenvaaran laakson vedenjakajalta ja Kolinuuron pohjalla olevalta suoalueelta. Putous on pieni ja polveileva, mutta korkeudessaan vaikuttava. Veden äärellä on helppo hengittää – kuumana kesäpäivänä vesiputouksen äärellä on konkreettisesti viileämpää. Voit myös tuntea, kuinka mielessäsi ja ajatuksissasi on enemmän tilaa – tilaa olla oma itsesi.
 
Kulje Tarhapuron luokse joko Kolin korkeimpien huippujen kautta – tai koukkaa Pielisen rannasta Likolahden parkkipaikan suunnasta. Luontopolulla voit kuunnella ympärilläsi avautuvaa luontoa ja sen ääniä. Luultavasti kuulet putouksen jo ennen kuin näet sen – putouksen solinan voi kuulla parhaimmillaan satojen metrien päähän.
 
Päästessäsi perille voit asettua aloillesi saniaisten peittämän Tarhapuron metsän keskelle. Virtaava vesi on meille hyväksi – sen kuuleminen ja näkeminen voimaannuttaa ja rauhoittaa. Sulje silmäsi ja anna Tarhapuron vesiputouksen äänen tyynnyttää mielesi.
 
Vedä keuhkosi rauhallisesti täyteen puhdasta ilmaa nenäsi kautta ja vapauta hengitys yhtä tasaisesti ja rauhallisesti yhtä lailla nenäsi kautta. Toista rauhallinen hengitys muutaman kerran.
Kun olet valmis jatkamaan matkaasi, käy upottamassa kätesi vesiputouksen kylmään veteen: voit halutessasi roiskutella vettä kasvoillesi virkistääksesi itseäsi. 
 
Jaa #tarhapurokoli