Menu
Break Sokos Hotel Koli Teemahuoneet Majoitus Hotelli Koli Kylpylähotelli Lomakohde Matkailukohde
Teemahuone Ryläys

Teemahuone Ryläys

Ryläyksen kiviputous näyttää siltä kuin valtava kivimassa olisi jähmettynyt yhtäkkiä paikoilleen alas rinnettä vyöryessään. Pysäyttävä luonnonmonumentti, kivirakka, on syntynyt jääkauden lopulla, kun kallio on sortunut, "rylähtänyt" sulavan jään päälle.
 
50 metriä korkean jättimäisen louhikon ohella Ryläys tarjoaa upeat näköalat Kolin vaaroille, Pieliselle ja Höytiäiselle.  Eikä ihme, kurkottaahan huippu yli 300 metriä merenpinnan yläpuolelle. 
 
Matka Ryläykselle kulkee vaihtelevassa maastossa läpi sammaleisten havumetsien ja parimetristen muurahaispesien, jyrkkien kivikkoisten polkujen, halki kalliopainanteeseen kasvaneen suon jykeviä pitkospuita pitkin.
 
Istahda jäkälien täplittämän lohkareen äärelle. Tunne ikiaikaisen kivisen pinnan karheus. Uppoudu syysruskan loistoonsa pukemien lehtipuiden luomaan kultamereen.
 
***
 
Tulenteko tuluksilla
 
1. Käy maahan polvillesi, aseta sytykenippu tulisijaan ja suojaa vartalollasi sytykenippua mahdolliselta tuulelta.
 
2. Pidä tulustikkua kädessäsi kahvaosasta, anna tulustipun pään asettua sytykenippua vasten.
 
3. Raaputa tulustikun pintaa raapaisuraudalla kahvasta sytykettä kohti. Toista liike, kunnes saat aikaan kipinän, jolla saat sytykenipun syttymään.
 
4. Kun näet kipinän tarttuvan sytykkeisiin, puhalla kevyesti ilmaa niihin. Jos kipinät eivät tartu, jatka kipinöiden tekoa tuluksilla.
 
Huomaathan, että tulen saa tehdä vain sille merkityillä paikoilla. Tarkista ennen tulentekoa mahdolliset metsäpalovaroitukset ja huolehdi lopuksi myös tulen sammuttamisesta.
 
Jaa #ryläyskoli