Menu
Break Sokos Hotel Koli Teemahuoneet Majoitus Hotelli Koli Kylpylähotelli Lomakohde Matkailukohde
Teemahuone Räsävaara

Teemahuone Räsävaara

Räsävaara on avoimen maiseman tuomaa vapauden tunnetta sekä unohtumattomia auringonnousuja ja -laskuja. Ympäri vuoden. Yli 300 metriä merenpinnan yläpuolelle kohovasta näkötornista avautuvat näkymät niin kansallispuiston vaaroille, Pielisen selän yli kuin Paalasmaan saaristoon. Puiden latvojen yläpuolelle nouseva 18-metrinen puutorni on vaikuttava jo itsessään – sekä näkynä että kiipeämiskokemuksena.
 
Eivätkä maisemat ole lainkaan hassummat torniin kiipeämättäkään. Siitä kertoo jo sekin, että näkymät löytyvät ikuistettuna useista tunnettujen taiteilijoiden teoksista. Räsävaaralla viihtyi kameroineen muun muassa suomalaisen valokuvauksen suuriin mestareihin luettu I. K. Inha sekä maalaustelineensä kanssa myös Kolin ystävä ja kansallistaiteilijamme, Eero Järnefelt.
 
Talvisin toiselta puolen Räsävaaraa löytyy henkeäsalpaava jääparatiisi sitä ihmetteleviä ihmisiä korkeampine valumajääpuikkoineen. Jääputousseinämä levittyy kymmenien metrien alueelle tarjoillen paannejään monipuolista värimaailmaa.
 
Pakkasen nipistellessä kasvoja ja lumen narskuessa askeleen alla viimaa voi pakoilla pujahtamalla jääpuikkojen taakse oikein varovasti kulkien.
 
***
 
Löytöretki luontoon
 
Moni tietää Räsävaaran näköalatornin, mutta talvella vaaraa kannattaa lähestyä toisesta suunnasta. Räsävaaran salattu helmi – jääputous – kannattaa kokea itse. Ota kuva kartasta, pakkaa matkaan lumikengät ja lähde löytöretkelle Kolin talviseen luontoon!
 
Putouksille pääsee Kolin kylän kautta Martikkalantietä pitkin, risteyksestä oikealle alas mäkeen kääntyen. Vasemmalle avautuvan metsäautotien paikkeilla ollaan jääputouksille vievän polun kohdalla.
 
Käännä katse korkeuksiin kohti Räsävaaran huippua: voit nähdä ensimmäiset pilkahdukset jääpuikkoseinämästä tieltä saakka.
 
Räsävaaran kallioiden valumavesistä syntyvät jääputoukset ovat paikoin ihmistäkin korkeampia ja niitä voi ihastella kymmenien metrien alueella.
 
Jään monipuolista värimaailmaa voi ihmetellä myös jääpuikkojen takaa – ole varovainen, että et katkaise jääpuikkoja tai liukastu itse.
 
Jaa #räsävaarakoli