Menu
Break Sokos Hotel Koli Teemahuoneet Majoitus Hotelli Koli Kylpylähotelli Lomakohde Matkailukohde
Teemahuone Myllykorpi

Teemahuone Myllykorpi

Vuosisata taaksepäin Kolin vaarojen väliset turvesuot olivat paikallisten maatilojen käytössä. Myllykorven kunttasuolta turvekuokalla levyinä irrotettu turve kuivatettiin ensin seipäällä ja sitten ladossa. Kuntat revittiin turvepehkuksi käytettäväksi eläinten kuivikkeena ja sen jälkeen edelleen peltojen maanparannuksessa.
 
Nyt Myllykorpi toimii parhaiten henkisen hyvinvoinnin tyyssijana. Poikkea pääreitiltä lyhyelle pistopolulle pitkospuita pitkin, vedä syvään henkeä ja anna suon tuoksujen, äänien, värimaailman ja valonsäteiden pitää sinut vahvasti kiinni hetkessä.
 
***
 
Metsämieli- harjoitus Myllykorpeen 
 
Vuodenajoista voimavaroja
 
Luonnon elvyttävistä vaikutuksista on runsaasti tutkimustietoa. 10 minuutin luonnossa oleilu rauhoittaa verenpainetta. Mieliala kohenee 20 minuutissa. Kahdessa tunnissa luonto vahvistaa elimistön puolustusmekanismeja. Luontoa voi hyödyntää monin eri tavoin omien voimavarojen vahvistamisessa.
 
1. Varaa hetki tuumailulle. Istahda mättäälle, kannolle tai nojaa selkä puuta vasten.
2. Katsele ja kuulostele ympärillesi. Kuvittele, millaiselta tämä luontopaikka näyttää eri vuodenaikoina.
3. Luonnon vuodenkierrossa on läsnä toiveikkuutta, sitkeyttä, yhteenkuuluvuutta ja jatkuvuutta. Miten kuvailisit eri vuodenaikojen herättämiä tunteita sinussa?
4. Suunnittele vuodenaikojen jaksottelun hyödyntämistä omien voimavarojesi huoltamisessa, tulevan suunnittelussa ja arjen askelmissa? Mistä erityisesti haluat huolehtia seuraavassa vuodenajassa?
5. Kuvittele itsesi voimavarojesi huoltotoimissa seuraavan vuodenajan tunnelmissa. Vahvistat ja konkretisoit näin toivettasi. 
6. Jatka matkaasi. Sovi itsesi kanssa, milloin seuraavan kerran tarkistat omien voimavarojesi vaalimisen onnistumista.
 
© Sirpa Arvonen, www.metsamieli.fi
 
Jaa #myllykorpikoli