Menu
Break Sokos Hotel Koli Teemahuoneet Majoitus Hotelli Koli Kylpylähotelli Lomakohde Matkailukohde
Teemahuone Mäkrävaara

Teemahuone Mäkrävaara

Olet saattanut vierailla Mäkrävaaralla käymättä koskaan Kolilla. Täältä ovat kotoisin Eero Järnefeltin 1899 ikuistaman "Syysmaisema Pielisjärveltä" klassikkomaalauksen ikoniset Koli-maisemat, joissa seisovat ylväänä myös kansallispuiston korkeimmat huiput, Ukko- ja Akka-Koli. Mäkrällä asuu myös kansallissymbolin asemaan noussut käppyrämänty, joka poseeraa kuvaajille edelleen vaaran rinteellä. 
 
Mäkrävaaran loputtomalta tuntuvaa jyrkkää kivikkoista ja kallioista rinnettä saa monesti kivuta yksin. Sen henkeäsalpaavia maisemia täydentää toinenkin erikoinen ilmestys. Jääkauden huipulle Pielisen pohjasta kuljettama siirtokivilohkare, keinukivi, on uhmannut painovoimaa kalliolla jo 11 000 vuotta vain muutamaan kivenmurikkaan nojaten. Mäkrävaaran maisemia ei tarvitse ihailla yksinomaan Pieliselle. Sen läntiselle reunalle vievä sivupolku päättyy näköalapaikalle, josta jyrkänteen laidalta näkyy koko Herajärven ruuhilaakso. Järvi ja sitä ympäröivät vaarat levittäytyvät kauniiseen maisemaan, joka syksyisin loistaa ruskan värittämänä.
 
Ei ole mitään lisättävää tai poistettavaa. Olet vain sinä, Kolin ikiaikaiset kalliot ja tuulen humina.
 
 
***
 
Inspiroidu vaaroista ja luo oma taideteoksesi. Siirtolohkare – mittele voimiasi keinukiven kanssa: geologista historiaa + Mäkrän käkkärämännystä infoa
 
Inspiroidu vaaroista
 
Varaa syksyiseen reissuun Mäkrälle puolisen päivää – nappaa kuva kartasta, pakkaa mukaan pientä retkievästä sekä halutessasi vesivärit ja käy matkaan. Haastavan reitin varrella voit pysähtyä ihastelemaan maisemia Kolin korkeimmilta huipuilta tai lepuuttaa jalkojasi Ikolanaholla istuen.
 
Anna Mäkrävaaran majesteettisten maisemien hiljentää sinut, rauhoittaa kiipeämisestä kohonnut sykkeesi. Voit tallentaa eteesi avautuvan kansallismaiseman käkkärämäntyineen mieleesi tai antaa sen herätellä luovuutesi. Entä jos ikuistaisit näkemäsi vesivärein Eero Järnefeltin jalanjäljissä?
 
Jaa #mäkrävaarakoli