Menu
Break Sokos Hotel Koli Teemahuoneet Majoitus Hotelli Koli Kylpylähotelli Lomakohde Matkailukohde
Teemahuone Ikolanaho

Teemahuone Ikolanaho

Ikolanaho on yksi Kolin kulttuurihistoriallisesti arvokkaista perinneniityistä. Torpparitilana 1800-luvulta 1930-luvulle saakka palvellutta paikkaa käytettiin kaskiviljelyn jälkeen laitumena ja siltä niitettiin heinää karjan talvirehuksi. Ahon niittämistä perinteisin menetelmin on jatkettu näihin päiviin saakka rikkaan lajiston ylläpitämiseksi.
 
Kiitos hyvän hoidon, keskikesän kukkaloistossa Ikolanaho on päivänkakkaroineen, kesämaitiaisineen, kissankelloineen, kultapiiskuineen, aholeinikkineen ja lukemattomine muine kasveineen – sekä perhoslajeineen – kuin suoraan satukirjan sivulta. 
 
Heittäydy selällesi ja katsele yli lipuvia pilviä. Ikolanaholla ei ole kiire minnekään.
 
(PS. Jos tahdot hetken jatkuvan ja jatkuvan, ahon laidalla seisova vanha taukotupa on vuokrattavissa yöpymiseen.)
 
***
 
 
Kukkaseppeleen solmiminen
 
Kukkaseppeleen voi nimestä huolimatta solmia muistakin kesän kasveista: voit valita joukkoon heiniä, saniaisia, varpuja tai vaikka sopivan ohuita koivunoksia. Jokainen seppele on uniikki yksilö, eikä seppeleen solmimiseen ole oikeaa tai väärää tapaa.
 
Kerää ensin haluamasi kukat: seppeleen solmiminen on sitä helpompaa, mitä pidempivartisia ja taipuisampia kukkia käytät. 
 
Valitse alkuun pitkävartisin kukka ja aseta toinen kukka poikittain ensimmäisen varren päälle, kukkien päät lähekkäin. Kiepauta jälkimmäisen kukan varsi ensimmäisen kukan alitse ja molempien kukkien välistä ja tuo lopuksi varsi takaisin ensimmäisen varren viereen.
 
Jatka samalla tavalla: lisää uusi kukka 90 asteen kulmaan seuraavan kukan vierelle, kiepauta uusimman kukan varsi aiempien varsien alitse ja edellisen kukan ja itsensä välistä.
 
Mitä tiiviimmin kukkia kieputat, sen muhkeamman seppeleen saat. 
 
Kun seppele on riittävän pitkä, aseta alku- ja loppupää päällekkäin. Sido seppeleen päät esimerkiksi heinällä muutamasta kohdasta yhteen.
 
Halutessasi voit vielä lisätä kukkia valmiiseen seppeleeseen tai varovasti pöyhiä ja asetella seppeleen kukkia parempaan suuntaan.
 
Jaa #ikolanahokoli