Tim Sparv, Vaakuna Vaasa
Tim Sparv

Tanskan Superligassa pelaavan Tim Sparvin haastattelu

Sparv (s. 20. helmikuuta 1987, Oravainen) siirtyi englantilaisen Southamptonin junioriakatemiaan vuonna 2003, ja hän nousi seuran edustusjoukkueeseen kaudeksi 2006–2007. Marraskuussa 2006 Sparv siirtyi ruotsalaiseen Halmstadiin. Kolmen Halmstadissa pelatun kauden jälkeen Sparv siirtyi tammikuussa 2010 hollantilaiseen Groningeniin, jossa hän pelasi vajaat sata Hollannin liigan ottelua. Toukokuussa 2013 Sparv siirtyi saksalaisen Greuther Fürthin riveihin, josta edelleen tanskalaiseen Midtjyllandiin heinäkuussa 2014. Sparv voitti Tanskan mestaruuden Midtjyllandissa kaudella 2014–2015, ja hän on toiminut joukkueen kapteenina.

Suomen Palloliitto valitsi Sparvin nuorten maajoukkueen parhaaksi pelaajaksi vuonna 2007 ja Vuoden jalkapalloilijaksi vuonna 2015. Hänet valittiin myös Midtjyllandin parhaaksi pelaajaksi kaudella 2014–2015.

Tapasimme Timin ja kysyimme häneltä mm. mitkä asiat ovat hänelle tärkeitä kun majoittuu hotelllissa.

  1. Minkä ikäisenä aloitit jalkapallon pelaamisen? Muistaakseni aloitin 5-vuotiaana Oravaisissa. Ennen sitä leikin luultavasti pallon kanssa kotona pikkuveljeni kanssa. 5-vuotiaana otin askeleen kohti vähän organisoidumpaa toiminta Oravaisten urheilukentällä.
  2. Ketä jalkapalloilijaa fanitit nuorena? Eric Cantonaa ja David Beckhamia. Ihailin tietysti heidän teknisiä ominaisuuksia mutta se mikä jäi erityisesti mieleen oli heidän tyylinsä kentällä. He olivat molemmat isoja persoonallisuuksia suosikkijoukkueessani Manchester Unitedissä. He olivat täynnä itseluottamusta ja intohimoa, sellaisista pelaajista olen aina pitänyt.
  3. Ketä ihailet tänä päivänä? Xabi Alonsoa! Ihailen hänen syöttöpeliänsä ja miten hän pystyy rytmittämään joukkueensa peliä viikosta toiseen.
  4. Mikä on unelma futisjoukkueesi, jossa haluaisit pelata? Ehdottomasti Manchester Unitedissa. United on aina ollut minun lempijoukkueeni ja olen muutaman kerran käynyt katsomassa Old Traffordissa peliä. Olen myös ollut niin onnekas että vähän yli vuosi sitten sain pelata heitä vastaan kaksi kertaa Eurooppa Leaguessa. Mutta se ei tietenkään ole realistinen tavoite. Viime vuosina Amerikan MLS-sarja on alkanut vähän houkutella minua. Se olisi makea seikkailu.
  5. Kuinka monta tuntia treenaat päivässä? Jalkapalloharjoituksien pituus on yleensä noin 90 minuuttia. Tavallinen työpäivä sisältää myös paljon enemmän kun joukkueen jalkapalloharjoitukset. Esimerkiksi hoito, hieronta, palaveri, fyysinen harjoittelu, henkinen harjoittelu, oma ylimääräinen jalkapallotreeni, jääkylpyl/jacuzzi jne. Pitää myös muistaa että terveellinen ravinto ja lepo on osa meidän ammattia.
  6. Mitä harrastuksia sinulla on jalkapallon lisäksi? En tiedä onko se harrastus mutta yritän tällä hetkellä suorittaa lukion. Olen alkanut miettiä ja suunnitella mitä tekisin uran jälkeen ja yritän nyt valmistautua siihen. Pienin askelin kohti jotain kiinnostavaa. Kirjoitan myös kolumnia Pohjalaisessa ja loin pari kuukautta sitten oman kotisivuston missä jaan ajatuksiani ja mielipiteitäni lukijoille. Sen lisäksi vietän paljon aikaa naapureiden luona. He ovat hyviä saamaan ajatukset pois jalkapallosta.
  7. Kuinka usein käyt kotona Suomessa? Pari kertaa vuodessa. Yleensä se tarkoittaa viikon kesällä ja pari viikkoa jouluna.
  8. Oletko jo päässyt testaamaan Vaasan Elisa Stadionia ja mitä mieltä olet kentästä?En ole valitettavasti vielä päässyt harjoittelemaan tai pelaamaan Elisa Stadionilla. Katsojana olen käynyt katsomassa Vaasan Palloseuran pelejä ja Vasa IFK:n junioreiden pelejä ja se ilahduttaa minua että meillä on Vaasassa vihdoin kunnon jalkapalloareena. Vaasa on urheilukaupunki ja se on tärkeä että rakennamme jatkossakin lisää urheiluhalleja ja -kenttiä.
  9. Mitkä asiat ovat tärkeitä Sinulle kun majoitut hotellissa? Hyvä, positiivinen ja avulias henkilökunta on minulle varmasti tärkeintä. Pidän myös hotelleista jossa on ajateltu vähän boxin ulkopuolelle ja jolla on oma markkinarako. Se että kaikki huoneet ja tilat näyttävät samalta ei ole enää kiinnostavaa. Haluan kokea jotain uutta kun majoitun hotellissa ja esimerkiksi teema-huoneet Sokos Hotel Vaasassa on juuri se mitä tarkoitan. Se tarjoaa elämyksiä hotellin vieraille.
  10. Mikä on Sinun unelma-aamiainen? Hyvä aamupala tarjoaa laajan valikoima ruoista. Ammattiurheilijana haluan että pöydällä on terveellistä ja runsasravintoista tavaraa. Granola, avocado, vihannekset, ruisleipä, raejuusto, Skyr/rahka, munia ja tietysti tummaa suomalaista kahvia. Se tarkoittaisi hyvän alun päivälle.