Senaatintori kesäterassi Helsinki kesä 2020
Senaatintorin kesäterassi kesällä 2020

Tänä kesänä lähimatkailu on pop! Neljä vinkkiä loppukesään pääkaupunkiseudulla

Tänä kesänä katumme pääkaupunkiseudulla ovat olleet poikkeuksellisen väljät. Poissa ovat ne, jo perinteiseen kesäkuvaan kuuluvat, aasialaiset turistiryhmät sekä pidennettyä viikonloppua kesäisissä kaupungeissamme viettävät eurooppalaiset pariskunnat ja kaveriporukat. 
 
Aamuaurinko valaisee tyhjähköillä kaduilla ja tunnelma perinteisillä "must see" nähtävyyksillä on saanut aiemmasta poikkeavan sävyn, kun rauhallisuus ja loman kiireettömyys ovat läsnä virkistävällä tavalla. On myös vihdoin voinut hengittää vapaasti – viimeisten päivien ja viikkojen koronatilastot antavat uskoa siihen, että upeista kesäkaupungeistamme voi nauttia myös tänä kesänä. 
 

NELJÄ TAPAA VIETTÄÄ KESÄPÄIVÄÄ PÄÄKAUPUNKISEUDULLA

Kokeile näitä oli sitten kyseessä reilun vuorokauden miniloma tai pidennetty viikonloppu pääkaupunkiseudulla.

Huvittelu

  • Huimaa menoa pääkaupunkiseudulla – Linnanmäki, Korkeasaari, Suomenlinna vai kenties Duudsonit Activity Park? Lukuisat kohteet saavat koko perheen viihtymään. Katso reittiohjeet hotelliltamme Espoon Duudsonit Activity Parkiin tästä.

Senaatintorin kesäterassi

  • "Helsingin Senaatintorista tulee kesän ajaksi paikallisen ruokakulttuurin keidas, kun alue muuttuu jättimäiseksi kesäterassiksi", kuvaillaan uutta terassikeskittymää. Alue on avoinna päivittäin elokuun loppuun asti klo 9-23 ja alueella turvallisuudesta huolehditaan rajoittamalla terassin väkimäärää. Hyppää metroon hotellimme vieressä sijaitsevan Kauppakeskus AINOAn metroasemalta ja jää pois Helsingin Yliopiston pysäkillä, josta on lyhyt kävelymatka Senaatintorille.

Kulttuuri

  • Kiasma, Amos Rex, Ateneum ja uusimpana tulokkaana Helsingin keskuskirjasto Oodi – nämä nähtävyydet pitävät pintansa pääkaupunkiseudun suosituimpina kohteina ajanjaksosta riippumatta. Myös Espoon modernin taiteen museo EMMA tarjoaa mielenkiintoista katsottavaa näyttelykeskus WeeGeessä Tapiolassa. Kaikissa kohteissa noudatetaan turvallisuusohjeita.

Merellinen pääkaupunkiseutu

  • Jo pelkästään Helsingissä on yli 300 saarta, joten täällä jos missä saat nauttia virkistävästä meri-ilmasta luonnon rauhassa. Espoon Saaristoveneillä vierailet useammassakin kohteessa. Suosittelemme käyntiä mielenkiintoisessa Saaristomuseo Pentalassa. Katso saaristoveneiden aikataulut tästä. Mikäli mielesi tekee veden ääreen, mutta et kaipaa saaristoa, ota suunnaksi Leppävaaraan maauimala tai vuokraa SUP-lauta Tapiolan keskusaltaalta.

 

Tapiolan metroasema sijaitsee muutaman minuutin kävelymatkan päässä hotelliltamme. Samassa rakennuksessa sijaitsevalta bussiasemalta pääset kätevästi myös kulkemaan Espoon sisällä.  
 
Original Sokos Hotel Tapiola Gardenin avajaisetuna majoitut omistajan hinnoin loppukesän. Majoitus kahdelle S-Etukortilla alk. 79€ 3.-16.8.2020 sisältäen herkullisen aamiaisen (ilman S-Etukorttia 99€).