Menu

Tamperelainen maamerkki Original Sokos Hotel Ilves sulkeutuu uudistustöiden ajaksi

Tiedote 1.12.2020
 
S-ryhmän hotelleja Suomen suurimmissa kaupungeissa sekä Tallinnassa ja Pietarissa operoiva Sokotel Oy uudistaa nyt tamperelaisen maamerkin Original Sokos Hotel Ilveksen. Hotelli sulkeutuu noin vuoden kestävien uudistustöiden vuoksi 13. joulukuuta. Peruskorjauksen ohella kaikki talon hotellihuoneet sekä aula-, kokous- ja ravintolatilat uudistetaan. Työt valmistuvat arvion mukaan joulukuussa 2021.
 
Kiinteistön omistaa eläkevakuuttaja Keva. "Original Sokos Hotel Ilveksen kiinteistö on yksi pitkäaikaisimpia sijoituskohteitamme. Uudistuksella varmistamme hotellin houkuttelevuuden myös tulevina vuosikymmeninä. Ilves on tamperelaisille rakas paikka, ja haluamme kunnioittaa sen alkuperäistä henkeä uudistuksessa", kiinteistösijoitusjohtaja Carl-Henrik Roselius Kevasta sanoo.
 
Rohkeutta ja elämyksellisyyttä ravintolamaailmaan
Ilveksessä säilyy jatkossakin laaja kattaus ravintola- ja juhlapalveluita.
 
"On todella mahtavaa päästä suunnittelemaan legendaarisen tapahtumatalon uusia ravintoloita", sanoo suunnittelija Jaana Ekman Visionary Design Partners Helsingiltä.  
"Vaikka Ilveksen ravintolat ovat jatkossakin liikeideoiltaan erilaiset, tulevat rohkeus, moniaistisuus ja elämyksellisyys korostumaan kaikkien sisustuksessa - väreineen ja äänimaailmoineen", Ekman kertoo.
 
Lujasti tamperelainen hotelli Ilves
Hotellia uusitaan tamperelaisuus edellä. "Tamperelaisuus on tärkein osa Ilveksen identiteettiä ja sitä on talossa aina haluttu tuoda vahvasti esiin. Ja tuodaan myös jatkossa. Hotellin sijainti Tammerkosken rannalla punatiilisessä tehdasmiljöössä on inspiroinut hotellihuoneiden ja muiden tilojen suunnittelua vahvasti", kertoo Original Sokos Hotel Ilveksen hotellinjohtaja Mikko Kankaanpää.
 
"Rento tamperelainen vieraanvaraisuus yhdistettynä tyylikkäisiin tiloihin ja sijaintiin kansallismaisemassa tekevät uudesta Ilveksestä houkuttelevan ja samalla helposti lähestyttävän niin paikallisille kuin kauempaa tuleville nautiskelijoille", Kankaanpää sanoo.
 
Original Sokos Hotel Ilveksen ollessa suljettuna vieraita palvelevat tamperelaisia ilmiöitä esittelevä Solo Sokos Hotel Torni Tampere, kodikas putiikkihotelli Original Sokos Hotel Villa sekä tyylikäs Radisson Blu Grand Hotel Tammer.  
 
Sulkemiseen asti Ilveksessä voi yöpyä normaaliin tapaan ja ravintolapalvelut ovat käytössä kuten tähän asti. Asiakkaisiin, joilla on varaus Ilvekseen 13.12. jälkeen, tullaan olemaan yhteydessä.
 
Original Sokos Hotel Ilveksen peruskorjaus ja uudistus
Kesto 13.12.2020 – joulukuu 2021
Kiinteistön omistaja Keva
Hotellioperaattori Sokotel Oy
Pääsuunnittelija Aihio Arkkitehdit Oy
Sisustussuunnittelu Vallila Interior
Aulan, vastaanoton ja Ballroomin suunnittelu: Rune & Berg Design
Ravintolasuunnittelu Visionary Design Partners Helsinki
 
 
Lisätietoja:
Mikko Kankaanpää, hotellinjohtaja, Original Sokos Hotel Ilves, puh 050 63 816, mikko.kankaanpaa@sok.fi
 
 
Original Sokos Hotel Ilveksen tarina
Ilveksestä visioitiin hotellin suunnitteluvaiheessa Pohjoismaiden valovoimaisinta ja kansainvälisintä hotellia. Sisustussuunnitteluun haettiin inspiraatiota Amerikasta asti, ja amerikkalaiset vaikutteet näkyivät vahvasti talossa sen avautuessa vuonna 1986.
 
Tammerkosken rannalle nousseessa, aikansa korkeimmassa hotellirakennuksessa oli 19 kerrosta, 336 huonetta ja yhdeksän sviittiä. Sisustukseen käytettiin mm. valkoista carraran marmoria ja metalleja. Kokonaisuuden kruunasi juhlasaliin italialaisesta lasista valmistetut, suomalaisella valaisinyritys Ker-Luxilla teetetyt kattokruunut. Ilveksessä ja sen ylellisessä maailmassa pääsi makean elämän makuun.
 
Ilveksen juhlat ja ravintolaelämykset ovat aina olleet kaupungin puheenaiheita pikkujouluista Itsenäisyyspäivän juhliin.
 
Kuuluja vieraita on nähty talossa matkan varrella lukuisia, Thaimaan ja Englannin prinsessoista presidentteihin Mauno Koivisto ja Bill Clinton.
 
2020-luvulla Original Sokos Hotel Ilves on tamperelainen maamerkki ja monipuolinen hotelli- ja ravintolaelämys näköalahuoneineen ja uima-altaineen. Ilveksessä on 336 huonetta, viisi ravintolaa, 9 kokoustilaa, juhlasali Ball Room, Maisema-kabinetti hotellin katolla sekä sauna- ja spa-osasto kuntosaleineen. Koskikeskukseen on hotellista suora pääsy. 
 
Sokotel Oy 
SOK:n matkailu- ja ravintolaliiketoimintaa harjoittava tytäryhtiö, joka operoi pääkaupunkiseudulla, Tampereella, Oulussa, Vaasassa, Tallinnassa ja Pietarissa 18 Sokos Hotellia ja seitsemää Radisson Blu Hotellia.
 
Keva 
Keva on julkisen alan työeläkevakuuttaja, joka vastaa kunta-alan eläkkeiden rahoittamisesta ja eläkevarojen sijoittamisesta. Keva omistaa 54 toimitilaa, mukaan lukien 8 hotellia kokonaan tai osittain sekä yli 3000 vuokra-asuntoa pääosin pääkaupunkiseudulla ja kasvukeskuksissa.