Menu
Tampereen joulutori.
Tampereen joulutori. Kuva: Laura Vanzo/Visit Tampere.

Tampereen joulu 2022 – 5 vinkkiä

Tampereella tapahtuu pitkin joulukuuta! Kaupunki tarjoaa monenlaista nähtävää ja koettavaa kaikille joulun ystäville. Lue parhaat vinkit joulutunnelman kohottamiseen.

 

1. Tampereen Joulutori 3.-22.12.2022

Joulukuun ajan Tampereen Keskustori on jälleen tunnelmallinen ja tuoksuva kylä, joka täyttyy käsityöläisten uniikeista luomuksista ja siitä aidosta joulun tunnelmasta. Ostoksen lisäksi voit nauttia jouluisesta ohjelmasta ja maistuvista herkuista. Visiitti Glögiravintolaan ja munkkikahvilaan on joka vuotinen perinne.

Joulutori on avoinna Keskustorilla joka päivä klo 11–19, Glögiravintola klo 11–20 ja Munkkikahvila 11–19. Lue lisää!

 

2. Tallipihan joulu 19.11.-23.12.2022

Vanhanajan joulutunnelmasta pääsee nauttimaan Tampereen Tallipihalla. Suloiset puodit myyvät persoonallisia tuotteita vanhoissa puutaloissa ja viikonlopun joulutoreilla tapaat vierailevia kädentaitajia tai jopa itse Joulupukin. Lapsia ilahduttavat lisäksi ulkotarhassa majailevat aasi ja poni. Vierailun päätteeksi voit nauttia kahvilassa kuumia juomia tai vastaleivottuja leivonnaisia. Äläkä unohda hakea joulusuklaita Tallipihan kuuluisasta Suklaapuodista.

Tallipiha, Kuninkaankatu 4. Puodit ja Hohde joulukauppa ovat avoinna joka päivä klo 10–19. Kahvila on avoinna joka päivä klo 10–20. Joulutorit viikonloppuisin sekä 6.12. klo 11–18. Lue lisää!

 

3. Nauti glögiä Tampereen kattojen yllä

Istahda alas hetkeksi ja nauti upeista maisemista Torni hotellin 25. kerroksessa sijaitsevassa Moro Sky Barissa. Tarjolla on kattava valikoima tyylikkäitä drinkkejä sekä alkoholittomia vaihtoehtoja. Tänä vuonna Moron suosittu luomu mustikkaglögi on maustettu rosmariinilla.

Moro Sky Bar, Ratapihankatu 43. Avoinna: Ma - To 11:00 - 00:00, Pe-La 11:00 - 02:00, Su 11:00 - 00:00.

 

4. Tampereen parhaat yleiset saunat

Näsijärven rannassa sijaitseva Rauhaniemen kansankylpylä on niin paikallisten kuin turistien suosiossa. Rauhaniemen saunat lämpiävät vuoden jokaisena päivänä ja talvella pääset virkistäytymään avantoon.

Rajaportin sauna Pispalassa aloitti toimintansa vuonna 1906 ja on Suomen vanhin edelleen toiminnassa oleva yleinen sauna. Sauna sijaitsee vanhassa työläiskorttelissa Pispalassa ja sen ainutlaatuinen tunnelma ihastuttaa vuodesta toiseen.

Rauhaniemi avoinna ma-pe 14–22 ja la-su 12–22. Rauhaniementie 24, Tampere.
Rajaportin sauna avoinna ma, ke 16–22 & pe, la 14–22. Pispalan valtatie 9.

 

5. Tampereen kaunein jouluikkuna

Ihaile kauniita jouluikkunoita Tampereen keskustassa. Joulunavauksen yhteydessä Tampereella alkaa jo perinteeksi muodostunut kaunein jouluikkuna-kilpailu. Paikalliset yritykset ja yhteisöt voivat osallistua kilpailuun somistamalla jouluisen näyteikkunan. Äänestäjien kesken arvotaan lahjakortteja kilpailussa mukana oleviin liikkeisiin. Katso kaikki mukana olevat yritykset ja kartta täältä!